Beste elektrische step 2023. 5x de beste elektrische steps

Laatste ge-update in door Jasper

Gemak combineren met de buitenlucht? Met een elektrische step is het mogelijk. Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen ervoor om de korte afstand van het openbaar vervoer naar het werk met een elektrische step af te leggen. We zien dan ook een sterke stijging in het aantal steps dat verkocht wordt, waarbij producenten vooral onderscheidt maken op basis van actieradius, snelheid en comfort.

In deze review hebben we de beste elektrische steps van 2023 op een rij gezet. Daarbij hebben we gelet op het bereik, de maximale snelheid, de aanwezigheid van een zadel, de mate van grip die je hebt en de prijs.

Daar is de Doogo X8 als beste uit de test gekomen. Benieuwd naar andere goede elektrische steps? Wij hebben ze voor je op een rij gezet!

Doogo X8 Bekijk prijzen
Actieradius: 20 kilometer
Maximale snelheid: 25 km/h
Zadel: Nee
Grip: Sta gedeelte - Handvat
Hierom zijn we fan:
Cruise control - Verlichting - Anti slip - Afneembare batterij
Let hierop:
Hoogte verstelbaar - Slot

Laten we maar meteen beginnen met de beste step van 2022, de Doogo X8. Het grote voordeel van deze elektrische step is de batterij. Deze is niet alleen afneembaar, maar beschikt ook over een aantal belangrijke elementen. Zo heeft deze:

 • Beveiliging tegen overladen
 • Beveiliging tegen oververhitting
 • Automatische slaapmodus
 • Bescherming tegen ontlading

Ultieme elektrische step

Tijdens het gebruiken van deze elektrische step is het ons opgevallen dat de verlichting uitstekend werkt én enorm fel is. Vooral met het voorlicht kun je enorm veel zien, terwijl het achterlicht ervoor zorgt dat je ook voor achteropkomend verkeer goed zichtbaar bent. Aan de zijkant heeft de step ook nog reflectoren voor nog meer zichtbaarheid.

Ook de cruise control is een positief punt dat we willen aanstippen. Hierdoor hoef je niet continu de gashendel in te houden om vooruit te komen. Door het gas voor 6 seconden in te houden, wordt de cruise control automatisch geactiveerd. Zeker voor lange rechte stukken is dit ideaal.

Om meer grip te krijgen tijdens het rijden, heeft de Doogo X8 een anti-slip handvat, grip op het opstap oppervlak en massieve banden van maar liefst 10 inch. Zelfs als het regent zorgen de 10 inch banden voor voldoende grip op de weg. Natuurlijk moet je wel goed op blijven letten in de bochten.

De verbeterpunten

Een van de verbeterpunten van deze elektrische step is dat deze niet in hoogte verstelbaar is. Dat wil zeggen dat deze voor personen met een gemiddelde lengte prima te hanteren is. Ben je echter kleiner of een stuk groter dan gemiddeld, dan kun je dit niet aanpassen. We adviseren daarom om de step eerst uit te proberen voordat je deze ook daadwerkelijk houd.

Een tweede nadeel is het ontbreken van een punt om je slot aan vast te maken. Waar je bij een fiets gebruik kunt maken van het frame om het fietsslot aan te brengen, is dat bij deze elektrische step niet mogelijk. Dit maakt het een stuk moeilijker om de nieuwe elektrische step veilig buiten te laten staan.

De beste elektrische step van 2022 vanwege de cruise control functie, de verlichting en de afneembare batterij!

Verkrijgbaar bij:
Ninebot by Segway Kickscooter MAX G30LE II Bekijk prijzen
Grip: Sta gedeelte - Handvat
Zadel: Nee
Maximale snelheid: 25 km/h
Actieradius: 40km
Hierom zijn we fan:
Actieradius - Verlichting - Rijmodi - Regeneratief remsysteem
Let hierop:
Prijs - Laadtijd

Na allerlei tests te hebben afgerond, kunnen we concluderen dat de Ninebot KickScooter MAX G30LE II de best geteste scooter van dit moment is. Dit komt onder meer door:

 • De ingebouwde verlichting
 • De actieradius
 • Het regeneratieve remsysteem

Regeneratief remsysteem

Laten we beginnen met het regeneratieve remsysteem dat gebruikt wordt door de elektrische step. Tijdens het remmen wordt er energie opgewekt die vervolgens weer wordt opgevangen door het remsysteem. Deze energie wordt gebruikt om je weer op gang te brengen, waardoor de actieradius uiteindelijk ook verlengd wordt.

Hierdoor kun je tot ongeveer 40 kilometer rijden, afhankelijk van de weersomstandigheden, de gebruiker en natuurlijk je rijgedrag. Daarnaast is het ook afhankelijk van de rijmodus die gebruikt wordt. De elektrische step gebruikt drie verschillende snelheidsstanden, te weten:

 • Eco-modus
 • Standaard-modus
 • Sport-modus
 • Walk-modus (5 km/h)

De batterij

Kijken we naar de batterij van het apparaat, dan heeft deze een laadtijd van maar liefst 6 uur. Dat is naar onze mening wel erg lang, zeker als je intensief van de step gebruik maakt. Afhankelijk van de modus waarin je rijdt gaat deze wel minder snel leeg, maar met een laadtijd van 4 uur van de Doogo X8 is de laadtijd van 6 uur wel erg lang.

De batterij gaat daarnaast ook een stuk sneller leeg als je de verlichting veel gebruikt. Je kunt er daarom ook voor kiezen om bijvoorbeeld fietsverlichting voor op het stuur te installeren. Voor de achterkant kun je de verlichting ook aan je jas of rugzak doen. Op die manier blijf je goed zichtbaar, zonder dat je accu snel leeg is.

Al deze functionaliteiten zorgen wel voor een verhoogde prijs. Het is dan ook een van de duurdere steps in deze review. In sommige gevallen is deze step zelfs 500% duurder dan de concurrenten, waaronder bijvoorbeeld het kleine broertje, de Ninebot Zing A6.

Xiaomi Bekijk prijzen
Actieradius: 20 kilometer
Maximale snelheid: 20 km/h
Zadel: Nee
Grip: Sta gedeelte - Handvat
Hierom zijn we fan:
Prijs - LED-verlichting - Display - Gewicht
Let hierop:
Wetgeving - Bereik

Ben je op zoek naar een elektrische step die zowel door kinderen als door volwassenen gebruikt kan worden? Zoek dan niet verder! Deze Xiaomi M365 is precies wat je zoekt! Dit komt door het gewicht van maar 14,5 kilogram, waardoor deze ook beter te hanteren is door kinderen. Wel adviseert de fabrikant om kinderen jonger dan 14 jaar niet op de step te zetten.

Dit komt daarnaast door de voordelige prijs van het product. Vergelijken we dit namelijk met de andere elektrische steps met dezelfde specificaties, dan is deze wel 50% goedkoper! Dit maakt het ook een stuk interessanter om de step aan je kinderen mee te geven.

LED-verlichting

Deze robuuste step maakt op twee manieren gebruik van LED-verlichting. Allereerst wordt de verlichting namelijk gebruikt voor het voor- en achterlicht, waardoor je ook geen aparte fietsverlichting hoeft aan te schaffen. Daarnaast wordt er echter ook gebruik gemaakt van LED-verlichting op het display. Hierop zie je onder meer:

 • Snelheid
 • Batterijpercentage
 • Rijmodus

Qua rijmodus heeft Xiaomi gekozen voor de voetgangersmodus, de standaard modus en de sportieve modus. Hierdoor kun je de snelheid aanpassen aan het moment. Kom je bijvoorbeeld een bekende te voet tegen, dan kun je overschakelen naar de voetgangersmodus en meewandelen met de step in de hand.

Snelheid & Bereik

Qua snelheid en bereik zien we dat deze step minder goed presteert dan de hierboven genoemde steps. Het bereik komt namelijk neer op zo'n 20 kilometer, terwijl ook de maximale snelheid op 20 km/h ligt. Dit ligt dus lager dan de 25 km/h dan bij de voorgaande elektrische steps.

Tot slot willen we nog even de wetgeving benadrukken. Evenals bijvoorbeeld een Segway vallen ook elektrische steps onder LEV's (lichte elektrische voertuigen). Dit wil zeggen dat deze officieel niet op de openbare weg mogen van het RDW. Dit is overigens bij de gemiddelde step het geval. Let er bij het aankopen van een elektrische step goed op of deze op de openbare weg mag of niet. Het is namelijk mogelijk dat je een kenteken moet aanvragen wil je deze gebruiken.

De beste elektrische step van 2022 voor volwassenen en kinderen vanwege het lichte gewicht en de verschillende rijmodi!

Ninebot Zing A6 Bekijk prijzen
Actieradius: 5 kilometer
Maximale snelheid: 12 km/h
Zadel: Nee
Grip: Sta gedeelte - Handvat
Hierom zijn we fan:
Snelheid - Prijs - Voetrem - Krachtige motor
Let hierop:
Actieradius - Versnellingen

Kinderen spelen tegenwoordig steeds minder buiten. Dat is verleden tijd met de beste elektrische step voor kinderen. Ondanks dat deze step over een motor beschikt, moet deze wel geactiveerd worden. Dit kan door gebruik te maken van drie versnellingen. Zodra de step een snelheid van de versnelling bereikt, zal de Ninebot Zing A6 die snelheid vasthouden:

 • 1ste versnelling: 8 kilometer per uur
 • 2de versnelling: 10 kilometer per uur
 • 3e versnelling: 12 kilometer per uur

Dit maakt het ook direct een stuk gevaarlijker voor kinderen, zeker in het begin. Zodra de versnelling wordt bereikt, wordt deze namelijk vastgehouden. Waar een normale step in snelheid terugvalt, is dat bij deze niet het geval. Geef dus de juiste instructies mee aan je kind en blijf er de eerste keer bij.

Remmen

Ninebot heeft de step voorzien van een voetrem, evenals je kinderen gewend zijn van een reguliere step. Hierdoor hoeven zij, in tegenstelling tot de andere steps, niet in het stuur te knijpen. Ze kunnen zich dus gewoon focussen op de weg en remmen met de voet. Dit zien we als een groot voordeel.

Vergelijken we de prijs van deze elektrische step met de concurrenten, dan valt de lage prijs in positief opzicht op. Deze ligt namelijk een stuk lager, waarbij we wel moeten vermelden dat de eigenschappen ten opzichte van een volwassen step ook minder zijn. Daarbij moet je denken aan:

 • Lager bereik van 5 kilometer
 • Lagere maximale snelheid van 12 km/h
 • Lichter gewicht met maar 4,6 kilogram

De krachtige motor

Kijken we naar de motor van de elektrische step, dan heeft deze voldoende kracht om je kind op gang te houden, zonder dat de step te snel gaat. Hierdoor is het voor je kind ook gemakkelijker om de step onder controle te houden. Dit komt de veiligheid ten goede en kunnen we aanmerken als een van de belangrijkste voordelen.

De beste elektrische step voor kinderen vanwege de beperkte snelheid, de voetrem en de voordelige prijs!

BluMill elektrische step Bekijk prijzen
Actieradius: 15 kilometer
Maximale snelheid: 12 km/h
Zadel: Ja
Grip: Handvat - Stagedeelte
Hierom zijn we fan:
Zadel - Anti-slip opstap - Verstelbare hoogte - Prijs
Let hierop:
Remmen - Verlichting

En als laatste hebben we dan nog de BluMill elektrische step. Deze step is ideaal voor woon werkverkeer op korte afstand, mede door het zadel dat gebruikt is. Zo kun je de kortere afstanden in de buitenlucht afleggen, zonder dat je het hele eind hoeft te blijven staan. Zij zijn de enige elektrische step in deze review die hierover beschikt.

Veiligheid

Daarnaast heeft BluMill veel aandacht gehecht aan de veiligheid. Dit zien we allereerst terug in de anti-slip opstap. Hierdoor heb je meer grip bij het opstappen. Ook als je ervoor kiest om op de step te blijven staan, zorgt dit voor meer grip dan bij de andere elektrische steps in deze review.

Ook de verstelbare hoogte is een belangrijk aspect. Op die manier is de step namelijk geschikt voor mensen die wat groter zijn. Normaal gesproken moeten deze mensen een stuk sneller bukken, wat kan leiden tot verschillende klachten. Denk daarbij aan:

 • Rugklachten
 • Schouderklachten
 • Knieklachten

Bij deze elektrische step is dat dus niet het geval en kunnen grotere personen moeiteloos van de step gebruik maken. Een laatste pluspunt is de voordelige prijs. Ondanks dat deze over een zadel beschikt, ligt de prijs toch nog een stuk lager dan de andere steps in deze review. In het ergste geval scheelt het zelfs 500%!

De verbeterpunten

Op het gebied van veiligheid hebben we ook een belangrijk verbeterpunt te pakken. Dat is namelijk het feit dat de elektrische step niet voorzien is van verlichting. Hierdoor moet je dus zelf verlichting aanschaffen. Een goede optie is daarbij fietsverlichting, terwijl je ook zou kunnen overwegen om een helm voor je kinderen te kopen voor extra veiligheid.

Een tweede verbeterpunt is de manier van remmen. Doordat er sprake is van een rem bij het stuur, is dit voor kinderen een stuk lastiger te gebruiken. Doordat zij zitten is de kans groter dat zij tijdens het remmen aan het stuur trekken, waardoor er ongelukken kunnen gebeuren. Zelfs wij hebben dit bij het remmen ervaren. Dit is dus een belangrijk punt om rekening mee te houden.

De beste elektrische step met zadel vanwege de anti-slip opstap, de verstelbare hoogte en natuurlijk het zadel!

Verkrijgbaar bij:
Product Actieradius Maximale snelheid Zadel Grip
Doogo X8 Doogo X8
Beste koop elektrische step
20 kilometer 25 km/h Sta gedeelte - Handvat Bekijk prijzen
Ninebot by Segway Kickscooter MAX G30LE II Ninebot by Segway Kickscooter MAX G30LE II
Best geteste elektrische step
40km 25 km/h Sta gedeelte - Handvat Bekijk prijzen
Xiaomi Xiaomi
Beste elektrische step kinderen en volwassenen
20 kilometer 20 km/h Sta gedeelte - Handvat Bekijk prijzen
Ninebot Zing A6 Ninebot Zing A6
Beste elektrische step kind
5 kilometer 12 km/h Sta gedeelte - Handvat Bekijk prijzen
BluMill elektrische step BluMill elektrische step
Beste elektrisches step met zadel
15 kilometer 12 km/h Handvat - Stagedeelte Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 22 maart 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit