Hoe moet ik poetsen met een elektrische tandenborstel?

Als je voor het eerst een elektrische tandenborstel gebruikt, dan merk je al snel dat het even wennen is. En dan bedoelen we niet alleen de kriebel die het trillen veroorzaakt. Het is vrij normaal om je wat onzeker te voelen over het poetsresultaat. De vraag hoe weet ik of ik goed poets met mijn elektrische tandenborstel beantwoorden we hier.

Twee soorten elektrische tandenborstels

Het is goed om te weten dat er twee soorten elektrische tandenborstels zijn. Oral-B staat voornamelijk bekend om de ronde borstels, terwijl de Sonicare van Philips een vertrouwde ovale borstel heeft. Ze hebben allebei een iets andere poetstechniek. Wel is het goed om te weten dat je in beide gevallen de tandenborstel in een hoek van 45° zet en dat je ervoor zorgt dat je de overgang van tandvlees en tand/kies goed meepakt.

Elektrisch poetsen met de ronde borstelkop

Met de ronde borstelkop moet je elke kies of tand individueel poetsen voor een goed resultaat. Doe wat tandpasta op de borstel en stuur de borstel van tand naar tand. Houd een vast poetspatroon aan. Begin bij je ondergebit aan de voorkant, ga daarna door naar de achterkant, het kauwoppervlak en ten slotte herhaal je dit patroon bij het bovengebit. Probeer een paar seconde per tand of kies aan te houden. Het wordt aangeraden om je hele mond in 2 minuten te hebben gepoetst.

Elektrisch poetsen met een ovale borstelkop

De ovale borstelkop is voor veel mensen herkenbaarder, het lijkt namelijk op poetsen met een handtandenborstel. Als je deze tandenborstel optimaal wilt gebruiken, dan ga je net als bij de ronde borstelkop elke tand of kies individueel af. Maar bij dit soort tandenborstels is het niet erg als je de vertrouwde poetsbewegingen maakt. Houd ook bij deze tandenborstel een vast poetspatroon aan.