Hoe moet ik poetsen met een elektrische tandenborstel?

Als je voor het eerst een elektrische tandenborstel gebruikt, dan merk je al snel dat het even wennen is. En dan bedoelen we niet alleen de kriebel die het trillen veroorzaakt. Het is vrij normaal om je wat onzeker te voelen over het poetsresultaat. De vraag hoe weet ik of ik goed poets met mijn elektrische tandenborstel beantwoorden we hier.

Twee soorten elektrische tandenborstels

Het is goed om te weten dat er twee soorten elektrische tandenborstels zijn. Oral-B staat voornamelijk bekend om de ronde borstels, terwijl de Sonicare van Philips een vertrouwde ovale borstel heeft. Ze hebben allebei een iets andere poetstechiek. Wel is het goed om te weten dat je in beide gevallen de tandenborstel in een hoek van 45° zet en dat je ervoor zorgt dat je de overgang van tandvlees en tand/kies goed meepakt.

Elektrisch poetsen met de ronde borstelkop

Met de ronde borstelkop moet je elke kies of tand individueel poetsen voor een goed resultaat. Doe wat tandpasta op de borstel en stuur de borstel van tand naar tand. Houd een vast poetspatroon aan. Begin bij je ondergebit aan de voorkant, ga daarna door naar de achterkant, het kauwoppervlak en ten slotte herhaal je dit patroon bij het bovengebit. Probeer een paar seconde per tand of kies aan te houden. Het wordt aangeraden om je hele mond in 2 minuten te hebben gepoetst.

Elektrisch poetsen met een ovale borstelkop

De ovale borstelkop is voor veel mensen herkenbaarder, het lijkt namelijk op poetsen met een handtandenborstel. Als je deze tandenborstel optimaal wilt gebruiken, dan ga je net als bij de ronde borstelkop elke tand of kies individueel af. Maar bij dit soort tandenborstels is het niet erg als je de vertrouwde poetsbewegingen maakt. Houd ook bij deze tandenborstel een vast poetspatroon aan.

Oral-B Genius 10000N

De Oral-B Genius 10000N is de beste geteste elektrische tandenborstel van dit moment! Je kunt deze elektrische tandenborstel verbinden middels een app op je telefoon. Je zult al snel zien hoe jij beter kunt poetsen.

Koop bij Bol.com
Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6807/63 - Elektrische tandenborstel

De Philips Sonicare verschilt van de Oral-B omdat hij geen roterende bewegingen maakt, maar op-en-neer (ook wel sonisch genoemd). Dit is een uitkomst voor mensen die graag elektrisch willen poetsen, maar de vertrouwde poetsbewegingen willen blijven maken.

Koop bij Bol.com
Oral-B Pro 2 2500

Oral-B Pro 2 2500 heeft een oplichtende poetsdruksensor, een ingebouwde timer zodat het makkelijker wordt om minimaal 2 minuten te poetsen. Deze tandenborstel beschikt over twee poetsstanden; intense reiniging en een zachtere stand voor gevoelige tanden.

Koop bij Bol.com