Wat heb je aan een smart tandenborstel?

Door: Eva
Laatste update: 17 februari 2022

Het is waar dat de markt overspoeld wordt met nieuwe gezondheidsgadgets die ons gezonder zouden moeten maken. De realiteit is echter dat de meeste ervan niet nuttig zijn of dat het gewoon foefjes zijn. Een smart tandenborstel bijvoorbeeld hebben we misschien niet nodig. Het is misschien een te dure gadget die niets meer doet dan een gewone tandenborstel kan doen.

Hebben we het echt nodig?

image

Wat is een smart tandenborstel?

Een smart tandenborstel is een elektrische tandenborstel met een timer en sensoren om de poetsgewoonten bij te houden.

De sensor in de tandenborstel zendt gegevens over het poetsen naar een app op je telefoon. De app kun je dan helpen je gewoonten te begrijpen en veranderingen aan te brengen om je tandhygiƫne te verbeteren.

De tandenborstel wordt via Bluetooth of Wi-Fi verbonden met een smartphone. Hij heeft sensoren die detecteren wanneer je te hard of niet lang genoeg poetst, en waarschuwt je als hij tandplak detecteert.

De verschillende soorten draadloze tandenborstels

Er zijn veel verschillende soorten tandenborstels die je kunt kopen. Het gaat erom dat je er een vindt die het beste bij je behoeften past. Als je bijvoorbeeld een draadloze tandenborstel zoekt, zijn er verschillende soorten verkrijgbaar.

Sommige draadloze tandenborstels werken op dezelfde manier als traditionele, in de zin dat je ze nog steeds moet bewegen om je tanden te kunnen reinigen. Deze borstels hebben meestal twee standen:

  • Handmatig
  • Automatisch

Bij de handmatige stand moet de gebruiker de borstel met de hand rond zijn tanden bewegen, terwijl de automatische stand dit automatisch doet met een timer die je eraan herinnert wanneer je van de ene kant van je mond op de andere moet overschakelen.

Andere draadloze tandenborstels zijn app gestuurd, wat betekent dat ze met een app op je telefoon of tablet te bedienen zijn.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer