Wat is het verschil tussen een roterende en sonische tandenborstel?

Een goede tandenborstel is een must. Maar welke kies je eigenlijk? Sonisch of roterend? In dit artikel zal ik de twee uitleggen en dan kun je je eigen keuze maken.

Wat is een sonische en roterende tandenborstel?

  • Een sonische tandenborstel is een soort elektrische tandenborstel die hoogfrequente geluidsgolven gebruikt om tandplak op te breken en van de tanden te verwijderen.
  • Roterende tandenborstels gebruiken borstelharen en bewegen heen en weer - Roterende tandenborstels zijn beter in het verwijderen van tandplak op de tanden.

Sonische tandenborstel

Een sonische tandenborstel is een soort elektrische tandenborstel die gebruikmaakt van trillingen om de tanden te reinigen. Sonische tandenborstels gebruiken geluidsgolven die onhoorbaar zijn voor mensen. De sonische tandenborstel bestaat al meer dan 50 jaar en wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt.

Roterende tandenborstel

Een roterende borstel is een soort tandenborstel met cirkelvormige borstelharen. Deze borstel wordt vaak gebruikt door mensen die een beperkte beweeglijkheid hebben en het moeilijk vinden een handtandenborstel te gebruiken.

De roterende tandenborstel werd in 1954 uitgevonden door Dr. William F. Politz, een tandarts uit Colorado Springs, CO. Hij creëerde dit type tandenborstel omdat hij merkte dat de handtandenborstels moeilijk waren voor patiënten met artritis en andere aandoeningen die hun handbeweging beperkten.

Het ontwerp van de roterende tandenborstel is zo dat hij in een cirkelvormige beweging beweegt als de gebruiker de borstel rond zijn tanden en tandvlees beweegt. De beweging zou de beweging nabootsen van tandartsen die hun handen gebruiken tijdens een poetsbeurt, wat kan helpen het tandvleesweefsel te stimuleren en tandplak van de tanden te verwijderen.

image

Hoe kies je de beste tandenborstel?

Elektrische tandenborstels zijn handig en gemakkelijk te gebruiken. Ze zijn ook efficiënter dan handmatig poetsen. Er zijn tegenwoordig veel soorten elektrische tandenborstels op de markt.

Er is geen “beste” elektrische tandenborstel omdat er zoveel verschillende soorten borstels zijn met verschillende eigenschappen en voordelen. Elektrische tandenborstels kunnen wat duur zijn, maar ze gaan lang mee en maken het gemakkelijker om elke dag je tanden goed te poetsen.

Enkele factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een elektrische tandenborstel zijn:

  • Het soort borstelkop
  • De prijs
  • De levensduur van de batterij
  • De borstelsnelheid