Wanneer koop je een nieuwe e-reader?

Je hebt eindelijk geïnvesteerd in een e-reader en die heb je waarschijnlijk al een tijdje. Misschien een jaar of 2/3? Dan ga je je wel afvragen wanneer je nou een nieuwe moet kopen? Lees snel verder en kom erachter!Verschillende soorten e-readers

Er zijn veel verschillende soorten e-readers op de markt. Ze variëren in prijs, functies en afmetingen. Sommige zijn populairder dan andere, en sommige zijn beter voor bepaalde doeleinden.

E-readers zijn de laatste jaren in populariteit toegenomen omdat ze betaalbaarder, lichter en functioneler zijn geworden.

Er zijn drie hoofdtypen e-readers:

  • Speciale e-reader
  • Tablet met een E-ink scherm
  • Smartphone met een speciale app die een E-ink scherm simuleert.

Duurzaamheid e-readers

Je hoeft je geen zorgen te maken over de duurzaamheid van je e-reader. De schermen op deze apparaten zijn gemaakt van krasbestendig glas, dus het is onwaarschijnlijk dat ze breken als ze vallen of bekrast worden. En zelfs als het scherm breekt, kan het apparaat nog steeds gebruikt worden als leesinstrument met een extern beeldscherm of tablet.

Wanneer is het verstandig om te switchen naar een nieuwe e-reader?

E-readers, zoals ieder apparaat, wordt jaar na jaar verbeterd en vernieuwd. Nu e-readers zo populair zijn, komen er veel nieuwe soorten e-readers op de markt. De een heeft een betere batterijduur, de andere ziet er mooier en strakker uit, enz. Een e-reader gaat meestal zo’n 4 tot 8 jaar mee. Maar als er een nieuwe verbeterde versie ontwikkeld wordt en uitgebracht wordt is het natuurlijk ook leuk om een nieuwe te kopen! Als je geen zin hebt om ieder paar jaar een nieuwe te kopen, dan zal ik voor een wat duurdere en betere e-reader gaan. Hiermee ben je gegarandeerd dat je e-reader lekker lang mee gaat.

Wil je weten welke e-readers geschikt zijn voor kinderen? Lees het dan hier!