Welke e-reader voor een kind?

E-readers zijn hartstikke handig en veel volwassenen gebruiken er tegenwoordig al een. Kinderen vinden lezen over het algemeen niet het meest amuserende. Misschien is het een idee om je kind een e-reader cadeau te geven. Maar welke e-reader moet je dan kiezen voor een kind?Wat is een e-reader?

Een e-reader is een apparaat waarmee mensen digitale boeken, tijdschriften en kranten kunnen lezen. Het apparaat kan met het internet verbonden worden om inhoud van verschillende bronnen te downloaden. Het kan ook inhoud opslaan op zijn ingebouwde geheugen, zodat die ook zonder internetverbinding toegankelijk is.

De eerste e-reader werd in 1998 uitgebracht door Sony en heette de Librié. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten e-readers op de markt, zoals:

  • Amazon's Kindle
  • Barnes & Noble's Nook.

Voor- en nadelen van een e-reader

E-readers zijn een geweldige manier om boeken en ander leesmateriaal te lezen. Je kunt ze overal mee naartoe nemen, en ze zijn een stuk goedkoper dan het kopen van fysieke boeken.

Het nadeel is dat e-readers niet dezelfde tastbare ervaring hebben als fysieke boeken. Ze bieden ook niet dezelfde ervaring van het kunnen doorbladeren van bladzijden in een boekwinkel of bibliotheek.

Concluderend bieden e-readers enkele voordelen voor mensen die onderweg willen lezen, maar voor wie graag door rekken met fysieke boeken bladert, is het misschien niet de moeite waard.

Wil je weten hoe je een Kobo e-reader correct gebruikt? Lees het dan hier.

E-reader voor kinderen

Kinderen zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om te ontdekken en te leren. Daarom is het niet verwonderlijk dat de e-reader voor kinderen de laatste jaren een populair product is geworden.

De e-reader voor kinderen is een tablet die speciaal ontworpen is om gebruikt te worden door kinderen van 4 tot 8 jaar. Ze kunnen er meer dan 50.000 boeken mee lezen, spelletjes spelen en video's bekijken. Het apparaat biedt ook ouderlijk toezicht zodat ze de kijktijd en het inhoudsgebruik van hun kind kunnen controleren.

Hier zijn een aantal e-readers die het beste zijn voor kinderen!