Beste espressomachine 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes

Met 1 druk op de knop een heerlijk kopje espresso zetten van verse koffiebonen….zo wil je elke dag wel beginnen! Met de beste espressomachine is dit een fluitje van een cent. Bij de espresso apparaten maken we onderscheid in halfautomaten en volautomaten. Met de beste halfautomaat espressomachine kun je je vaardigheden als barista testen, omdat je zelf de sterkte van de koffie instelt en soms ook zelf de bonen maalt. Kies je voor de beste volautomatische espressomachine, dan maalt het apparaat de bonen en zet de koffie voor je. Eén druk op de knop is voldoende.

Hoe kies je de beste espressomachine?

Er zijn ontzettend veel espressomachines te koop. Welke espressomachine de beste koop voor jou is, hangt af van hoeveel gemak je wilt en van welke soorten koffie je houdt. Sommige apparaten hebben een compleet keuzemenu waarbij je kiest uit meerdere soorten koffie, met of zonder melkschuim. Handig als je ’s ochtends net wakker bent en snel een kop koffie wilt hebben om wakker te worden.

Hou je van een koffieritueel en piekfijne aroma’s? Kies dan voor de beste piston espressomachine waarbij je de sterkte van de koffie zelf regelt en het melkschuim zelf toevoegt. Dat kost wat meer werk, maar levert een lekkerder kopje koffie op, zodra je het zetten helemaal onder de knie hebt. Wil je weten waarop je allemaal moet letten bij de aankoop van een espressomachine? Blader dan even door onze Koopgids met handige weetjes en tips. Weet je echt niet wat je moet kiezen? Bekijk dan onze top 5 van espressomachines, zodat je een indruk krijgt van de diverse apparaten.

 • Beste koop espressomachine - Philips 2200 EP2220/10
 • Best geteste espresso machine - De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B
 • Beste halfautomaat espressomachine - De'Longhi Dedica Style EC685.R
 • Beste volautomatische espressomachine - De'Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B
 • Beste piston espressomachine - Sage The Barista Express
# Product Geschikt voor Melkopschuimmethode Soorten koffie
1 Philips 2200 EP2220/10
Beste koop espressomachine
Koffiebonen, gemalen koffie Stoompijpje Espresso, cappuccino, filterkoffie Bekijk prijzen
2 De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B
Best geteste espresso machine
Gemalen koffie, koffiebonen Melkreservoir Cafe latte, Cappuccino, Doppio, Dubbele Espresso, Espresso, Flat white, Latte macchiato, Lungo, Ristretto, Warme melk Bekijk prijzen
3 De'Longhi Dedica Style EC685.R
Beste halfautomaat espressomachine
Filterkoffie, ESE koffiepads Stoompijpje Espresso, cappuccino, filterkoffie Bekijk prijzen
4 De'Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B
Beste volautomatische espressomachine
Gemalen koffie, koffiebonen Stoompijpje Dubbele Espresso, Espresso, Lungo Bekijk prijzen
5 Sage The Barista Express
Beste piston espressomachine
Gemalen koffie, koffiebonen Stoompijpje Espresso, Latte Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: vrijdag 24 september 2021
Beste koop espressomachine Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Ook geschikt voor filterkoffie – Snel koffie zetten – Koffierecepten opslaan
 • Schoonmaken is bewerkelijk – Maximaal 1 kopje koffie tegelijk zetten – Kleine lekbak
Productreview:

Vind je het zetten van filterkoffie teveel gedoe? Dan is deze Philips espressomachine misschien wel iets voor jou. Dit apparaat is de beste koop volgens de Consumentenbond. En dat is niet voor niets. Met deze Philips 2200 EP2220/10 zet je met 1 druk op de knop een kop koffie of espresso. Het apparaat maalt de verse koffiebonen vlak voordat je kopje koffie wordt gezet. Zo staat er op ieder moment van de dag koffie van versgemalen bonen voor je klaar.

Je zet met dit apparaat 2 kopjes espresso na elkaar. Wil je visite graag cafeïnevrije koffie? Dat kan. Schep met het bijgeleverde koffieschepje de koffie in het aparte vakje voor gemalen koffie en zet zo een lekker kopje koffie zonder cafeïne.

De beste espressomachine met veel gebruiksgemak

Met deze espresso machine zet je snel koffie, espresso of cappuccino. Dankzij de volgende eigenschappen kun je dit heel makkelijk en snel doen:

 • met de heetwaterfunctie verwarm je je kopje voor zodat je espresso lang warm blijft (waterkoker functie)
 • sla je favoriete koffierecepten op zodat je ze niet steeds hoeft aan te passen
 • met het stoompijpje maak je snel melkschuim

Ondanks dat deze volautomaat snel koffie zet, vraagt het onderhoud wel meer tijd in vergelijking met andere volautomatische koffiemachines. De machine geeft wel zelf aan wanneer je moet ontkalken en doet dit proces stap voor stap voor. In het apparaat zit een Aquaclean waterfilter, die kalkaanslag grotendeels helpt voorkomen, zodat je niet al te vaak hoeft te ontkalken. De lekbak is vrij klein, waardoor je deze vaak moet legen.

Wil je graag de espressomachine die door de Consumentenbond als beste werd getest bij jou op het aanrecht zetten? Kies dan voor deze Philips 2200 EP2220/10.

Best geteste espresso machine Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geen koffieresten in het apparaat – Recepten opslaan – Veel koffievariaties
 • Geen warmhoudplaat – Waterreservoir vrij klein – Geen stoompijpje
Productreview:

Hou jij ook van een lekker heet bakje koffie wat je snel zet? Met deze De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B maak je meer dan 5 soorten koffie in zeer korte tijd. Dit koffiezetapparaat heeft een groot aantal voorgeprogrammeerde koffiesoorten die je met 1 druk op de knop kunt zetten. Zo kun je elke dag een ander soort koffie zetten. Kies bijvoorbeeld vandaag een dubbele espresso om wakker te worden, en neem morgen een latte macchiato bij je ontbijt.

De beste espressomachine voor verse koffie

Je koffie smaakt altijd vers door het Tubeless Systeem waarbij er geen koffieresten in het apparaat achterblijven. Als je cappuccino of een andere koffie met melk maakt, dan is je koffie altijd goed op temperatuur omdat deze De'Longhi Dinamica een dubbel verwarmingssysteem heeft. Het ene systeem verwarmt de melk uit het melkreservoir en het andere systeem zorgt dat je koffie lekker warm wordt. Er zit helaas geen warmhoudplaat bij dit apparaat.

Het melkreservoir van deze volautomaat kun je makkelijk van het apparaat afhalen en in de koelkast bewaren. Er zit dus geen stoompijpje op waarmee je de melk in je koffiekop opschuimt. Het waterreservoir is ook niet zo groot, dus dat moet je vaak vullen. We vatten de beste eigenschappen van dit apparaat nog even samen:

 • Display met vele keuze-opties en mogelijkheid voor opslaan recepten
 • Dubbel warmhoudsysteem
 • Volautomatisch systeem met melkreservoir

Ga jij ook voor het allerlekkerste kopje koffie? Dan is deze De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B een goede keuze.

Beste halfautomaat espressomachine Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Zelf koffiesterkte bepalen – Voor grote & kleine mokken
 • Waterreservoir snel leeg – Aparte bonenmaler nodig – Klein lekbakje
Productreview:

Wil je graag de barista in jezelf ontdekken? Dan is deze De'Longhi EC685.R Dedica Rood halfautomatische pistonmachine misschien wel geschikt voor jou. Dit apparaat werkt met de meegeleverde filterhouders waarin je filterkoffie of ESE koffiepads doet. Met de enkele filterhouder zet je 1 espresso en met de dubbele filterhouder zet je 2 espresso’s tegelijk. Bij dit apparaat bepaal je zelf de sterkte van je koffie, dat werkt dus anders dan een bij apparaat waarmee je bijvoorbeeld filterkoffie zet, of een volautomaat.

Zet je graag koffie van verse bonen? Dan moet je een aparte bonenmaler kopen, want deze machine maalt geen bonen. De pluspunten van deze De'Longhi EC685.R Dedica halfautomaat zijn:

 • geschikt voor grote en kleine mokken
 • met stoompijpje om melk op te schuimen
 • verschillende filterhouders

Op de warmhoudplaat kun je de kopjes voorverwarmen. Zo blijft je koffie langer heet.

De beste halfautomaat espressomachine voor espresso en cappuccino

Met dit apparaat kun je naast espresso ook cappuccino maken. Met het stoompijpje aan de zijlkant schuim je de melk op in het kopje en daarna zet je de koffie. Wil je liever een kopje thee, dan kan dat ook. Gebruik daarvoor de heetwaterfunctie. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1 liter, dus dat moet je wel regelmatig bijvullen. Omdat het apparaat vrij smal is, is het lekbakje ook snel vol en dat moet je dus vaker legen.

Wil je een lekker compacte espressomachine? Kies dan voor deze De'Longhi EC685.R Dedica halfautomaat.

Beste volautomatische espressomachine Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Compact apparaat – Apart bakje voor filterkoffie – Sterkte koffie instelbaar
 • Geen display – Schoonmaken kost wat meer werk – Zelf melk opschuimen
Productreview:

Deze De'Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B is een betaalbare espressomachine. In tegenstelling tot een Nespresso-machine heb je bij dit apparaat geen koffiecups nodig. Om koffie te zetten gebruik je koffiebonen of gemalen koffie, die je in het aparte vakje voor gemalen koffie kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld ook een kopje cafeïnevrije koffiezetten.

Je kunt met dit apparaat een voorgeprogrammeerde dubbele espresso, espresso, of Lungo zetten. De sterkte en hoeveelheid pas je aan met de tiptoetsen en de draaiknop. Het apparaat heeft geen display, je wordt dus niet begeleid bij het koffiezetten. De pluspunten van deze volautomaat van De’Longhi zijn:

 • groot wateropvangbakje
 • waterfilter waardoor je minder vaak hoeft te ontkalken
 • lekkere koffiesmaak

Het metalen plaatje waarop de koffiemok staat, krast helaas wel snel.

De beste espressomachine voor een lekkere latte macchiato

Als je graag cappuccino of latte macchiato drinkt, dan schuim je de melk handmatig op met het stoompijpje. Dit gaat wel wat langzamer dan met een volautomaat. Wil je graag eerst je koffiekopje voorverwarmen? Dan kun je de heetwaterfunctie gebruiken, die ook handig is om een kopje thee mee te zetten. Het onderhoud van deze espressomachine kost meer werk vergeleken met andere volautomatische koffiemachines.

De De'Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B espressomachine is een prima keuze als je houdt van een lekker kopje koffie.

Beste piston espressomachine Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Groot waterreservoir – Maalt automatisch de bonen – Lekker koffiearoma
 • Geen display- Gebruik vraagt wat oefening – Zelf melkschuim maken
Productreview:

Met deze halfautomatische piston espressomachine van Sage bepaal je zelf hoe sterk je je koffie zet. Hoewel je bij de meeste pistonmachines zelf de bonen maalt, doet deze machine dat automatisch. Het ingebouwde kegelmaalwerk maalt de bonen en laat de fijngemalen bonen in de filterdrager vallen. Je hebt keuze uit 18 maalinstellingen om de sterkte te bepalen en de kopjesgrootte kun je ook zelf instellen. De tamper is ingebouwd zodat je deze altijd bij de hand hebt.

De juiste temperatuur stel je in met de elektronische temperatuurstabilisatie, zodat je geniet van een optimaal koffiearoma. Voor koffiepads is deze machine niet geschikt, daarvoor kun je beter een Senseo kopen. Verwarm je graag je kopjes voor? Gebruik dan de heetwaterfunctie om jouw kopjes warm te maken. Deze Sage Barista espressomachine is lekker praktisch dankzij:

 • waterreservoir van 2 liter
 • kopjes warmhoudplaat
 • rvs melkkan met temperatuurcontrole

Door het grote reservoir hoef je het water niet zo vaak bij te vullen en met de warmhoudplaat blijft je koffie warm als je meerdere kopjes zet. Deze pistonmachine heeft geen display. Je wordt niet dus niet begeleid tijdens het koffiezetten.

Het lekkerste melkschuim

Deze Sage Barista Express Stainless Steel espressomachine maak je lekker melkschuim. Het stoompijpje gaat in de rvs melkkan met temperatuurcontrole die precies aangeeft wanneer het melkschuim de ideale temperatuur bereikt heeft. Als het groene lampje brandt, dan weet je dat het schuim de juiste temperatuur heeft. Zo brandt het melkschuim niet aan en smaakt het beter.

Zoek je een stevige pistonmachine om zelf de lekkerste koffie te zetten? Dan is deze Sage Barista Express Stainless Steel de espressomachine voor jou.

Agnes Voogt
Door: Agnes
Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:
LinkedIn - E-mail