Beste eyeliner 2023. 5x de beste eyeliners

Laatste ge-update in door Marle

Eyeliner is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de meest gebruikte make-up soorten. Dit komt onder andere door de vele looks die je ermee kunt creëren, maar ook het gebruiksgemak. Het tekenen van een lijntje boven of onder je ogen gaat met een eyeliner meestal erg gemakkelijk.

Het aanbod in eyeliners is erg divers en het kan dan ook lastig zijn om de beste eyeliner te vinden. Wij hebben verschillende eyeliners voor je getest en ze onder andere beoordeeld op het gebruiksgemak, de kleur en hoe lang de eyeliner blijft zitten. De beste eyeliner van 2023 is de Maybelline Hyper Precise All Day. Verder vind je in onze top-5 de best geteste eyeliner, de beste waterproof eyeliner, de beste liquid eyeliner en de beste eyeliners voor beginners.

Maybelline Hyper Precise All Day Bekijk prijzen
Type: Stift
Soort: Vloeibare eyeliner
Waterproof: Nee
Dermatologisch getest: Ja
Hierom zijn we fan:
Intens zwarte eyeliner
Strakke lijn
Scherpe punt
Ligt fijn in de hand
Let hierop:
Geen waterproof formule
Is bij enkele gebruikers gaan lekken

Geschikt voor: Het tekenen van een dunne, strakke lijn.

Ben je op zoek naar een goede eyeliner, dan kunnen we je de Maybelline Hyper Precise All Day zeker aanraden. Het is een vloeibare, precieze eyeliner in een prachtige zwarte kleur. Het puntje is goed nat waardoor je gemakkelijk een lijn kunt trekken. Daarnaast is ook de prijs erg netjes. Reden te meer dus om deze eyeliner als 'beste koop eyeliner 2022' te bestempelen.

Beste eyeliner van 2022

De eyeliner heette voorheen ‘master precise’, maar deze naam is nu veranderd naar ‘hyper precise’. Verder is de eyeliner precies hetzelfde gebleven. Met het scherpe (0,4 mm dikke) puntje creëerde ik gemakkelijk een strakke, dunne lijn. De eyeliner stift is flexibel waardoor je nauwkeurig te werk kunt gaan. Ook vond ik de pen erg fijn in de hand liggen.

De zwarte lijn die uit de pen kwam is mooi en intens zwart. De lijntjes blijven de hele dag door zitten en lopen niet uit. Zelfs in combinatie met foundation en oogschaduw, vervaagt de lijn niet. De eyeliner is volgens Maybelline geschikt voor:

 • lensdragers
 • gevoelige ogen

Hoewel Maybelline belooft dat deze eyeliner waterproof is, vervaagt de eyeliner toch snel zodra hij is aanraking met water komt. Ga je naar het zwembad, dan kun je beter een waterproof eyeliner als de Rimmel Exaggerate Waterproofopdoen. Daarnaast melden enkele gebruikers dat de eyeliner bij hen na een tijdje is gaan lekken. Wij hebben dat probleem niet ondervonden, maar we hebben hem dan ook nog niet zo lang in gebruik.

Trek moeiteloos dunne, strakke lijnen met deze fijne eyeliner van Maybelline.

Rimmel London Glam'Eyes Bekijk prijzen
Type: Potje met kwast
Soort: Vloeibare eyeliner
Waterproof: Nee
Dermatologisch getest: Ja
Hierom zijn we fan:
Fijne punt
Voor dunne én dikke lijnen
Droogt snel
Gemakkelijk aan te brengen
Let hierop:
Iets minder zwart
Kan vervagen

Geschikt voor: Zowel dunne als dikke lijntjes; perfect voor een cat eye of winged eyeliner.

De eyeliner die als beste uit onze tests kwam, is de Rimmel London Glam'Eyes. De vloeibare eyeliner heeft een superdun puntje waardoor je gemakkelijk de perfecte eyeliner wing tekent. Ook het creëren van een smokey eye of cat eye ging me met deze eyeliner gemakkelijk af. Waar de meeste eyeliners enkel in het zwart verkrijgbaar zijn, is deze eyeliner van Rimmel London verkrijgbaar in meerdere kleuren:

 • velvet brown
 • intense plum  
 • black glamour

Best geteste vloeibare eyeliner

De fijne punt van deze eyeliner maakt aanbrengen erg gemakkelijk. In één vloeiende beweging heb je de perfecte lijn getekend. En ook erg fijn: wil je een dikkere lijn zetten, dan kan dat ook. Je kunt met deze eyeliner dus alle kanten op.

Wat me ook opviel, is hoe snel hoe eyeliner droogt. Zeker ’s ochtendsvroeg komt dit toch wel goed van pas. Na slechts een aantal seconden is de eyeliner opgedroogd, waardoor je vrijwel direct mascara aan kunt brengen.

De eyeliner is wel iets minder zwart dan bijvoorbeeld de Rimmel London Exaggerate is. Wil je een echt zwarte lijn, dan zul je met deze eyeliner nog een tweede keer over de lijn heen moeten gaan. Daarnaast wil de eyeliner na een dag dragen soms wat vervagen.

Creëer gemakkelijk en snel de perfecte look; met deze eyeliner kun je alle kanten op.

Rimmel Exaggerate Waterproof Bekijk prijzen
Type: Potlood
Soort: Oogpotlood
Waterproof: Ja
Dermatologisch getest: Ja
Hierom zijn we fan:
Waterdichte formule
Ingebouwde puntenslijper
Met vervager voor verschillende looks
Gemakkelijk aan te brengen
Let hierop:
Prijzig
Glitters blijven niet op hun plek zitten

Geschikt voor: Eenieder die op zoek is naar een waterproof eyeliner potlood.

Ben je specifiek op zoek naar een waterproof eyeliner, dan kunnen we niet anders dan je de Rimmel Exaggerate Waterproof aanraden. Veel eyeliners beweren waterproof te zijn, maar vlekken toch, zoals de Maybelline Hyper Precise All Day. Dit Rimmel eyeliner-potlood daarentegen, blijft te allen tijde stevig zitten.

Veelzijdig oogpotlood

Een van de grootste voordelen vond ik de veelzijdigheid van dit potlood eyeliner. Je kunt er gemakkelijk strakke lijnen mee tekenen. Maar, je kunt de lijnen ook subtiel blenden met de vervager aan de onderzijde van het potlood. Perfect voor het creëren van bijvoorbeeld een 'rokerig oog'. Met deze Rimmel maak je iedere look helemaal af. Wij hebben de ‘blackest black’ variant getest. Rimmel biedt het eyeliner-oogpotlood daarnaast ook aan in de kleuren:

 • starlit black
 • earl grey
 • in the nude

Koop je één van deze drie varianten, houd er dan rekening mee dat er glittertjes in zitten. Enkele gebruikers melden dat de glittertjes niet goed blijven zitten. Wel creëer je met deze glitter eyeliner varianten een opvallende, sprankelende look.

Dikkere punt

Het oogpotlood heeft een wat dikkere punt dan bijvoorbeeld de Rimmel London Glam'Eyes. Of je dit fijn vindt of niet, ligt geheel aan je eigen voorkeuren.  Persoonlijk vond ik het aanbrengen erg gemakkelijk gaan. De kleur is mooi en vervaagt niet. Ook handig; het oogpotlood heeft een ingebouwde puntenslijper. Dat komt toch wel onwijs goed van pas.

Het grootste nadeel is de prijs. Voor dit fijne eyeliner potlood betaal je aanzienlijk meer dan voor de andere eyeliners uit onze 2022 top-5.

Waar je ook heen gaat en wat je ook doet; deze eyeliner blijft de hele dag zitten.

Maybelline Hyper Easy Liner Bekijk prijzen
Type: Stift
Soort: Vloeibare eyeliner
Waterproof: Nee
Dermatologisch getest: Ja
Hierom zijn we fan:
Zeshoekig ontwerp
Lange handgreep
Glijdt soepel over de huid
Blijft de hele dag zitten
Let hierop:
Kan snel uitdrogen
Niet waterproof

Geschikt voor: Eenieder die op zoek is naar een eyeliner die comfortabel in de hand ligt.

De beste liquid eyeliner van 2022 is de Maybelline Hyper Easy Liner. Het aanbrengen van de eyeliner gaat erg gemakkelijk. Dankzij de flexibele punt kun je moeiteloos verschillende looks creëren. Ideaal voor het creëren van bijvoorbeeld een cat eye. De punt glijdt soepel over de huid en volgt gemakkelijk de vorm van je ogen.

En ook fijn; de eyeliner blijft de hele dag zitten, zonder te vlekken. Vooral vanwege het gebruiksgemak is dit in onze ogen de beste liquid eyeliner van 2022.

Supergrip

Uniek aan deze Maybelline eyeliner is de zeshoekige vorm. De pen ligt hierdoor super comfortabel in de hand. Daarnaast is de handgreep vrij lang, een stuk langer dan bijvoorbeeld de Rimmel London Glam'Eyes. Het aanbrengen van eyeliner voelt ongeveer hetzelfde als tekenen met een fijne stift. Ik vond het erg fijn werken. Dankzij de nauwkeurige punt trek je gemakkelijk een lijntje zonder:

 • te vlekken
 • uit te schieten
 • veel moeite te hoeven doen

Een ander punt waar we erg tevreden over waren is hoe lang de eyeliner blijft zitten. Ik deed hem 's ochtends op en 's avonds zagen mijn ogen er nog steeds perfect uit.

Enkele gebruikers melden dat de eyeliner snel uitdroogt. Hoewel wij dit probleem niet hebben ondervonden, is het wel iets om rekening mee te houden. En ook een nadeel; de eyeliner is niet waterproof. Gelukkig is dat ook niet altijd nodig.

Dankzij de zeshoeking vorm ligt deze eyeliner van Maybelline super comfortabel in de hand.

Rimmel London Exaggerate Bekijk prijzen
Type: Potje met kwast
Soort: Vloeibare eyeliner
Waterproof: Ja
Dermatologisch getest: Ja
Hierom zijn we fan:
Gemakkelijk aan te brengen
Intens zwart
Veegvast
Langhoudende formule
Let hierop:
Klein
Kan gaan brokkelen

Geschikt voor: De beginner, al kan een ervaren make-up artiest er ook mee uit de voeten.

Heb je nog niet zo vaak eyeliner aangebracht, dan is de Rimmel London Exaggerate ideaal. Het eerste dat ons opvalt aan deze eyeliner is de punt. Het is een wat dikkere en hardere kwast die veel weg heeft van een stift. Hierdoor gaat het aanbrengen extra gemakkelijk. Om deze reden raden we deze eyeliner dan ook aan voor de beginner.

Ook zijn we onder de indruk van de kleur en de uitstraling van de eyeliner. Het lijntje is strak en donker, voor een echte intense look. Het creëren van de gewenste look gaat overigens erg gemakkelijk. Je kiest zelf hoe dik de lijn wordt. Daarnaast is de eyeliner ook:

 • waterproof
 • veeg-vrij
 • vervaagt niet

Een minpuntje vinden we de afmetingen van de verpakking. De eyeliner is namelijk erg klein. Hij ligt daardoor wat minder comfortabel in de hand dan bijvoorbeeld de Maybelline Hyper Easy Liner. Ook raak je hem hierdoor sneller kwijt in een volle make-up tas. Daarnaast melden enkele gebruikers dat de eyeliner na een aantal uren gaat brokkelen.

Waar we wel van over de indruk waren: de eyeliner blijft de hele dag zitten. Tot wel 16 uur lang! Ook de prijs is erg netjes. Zoek je een eyeliner om te testen of het wat voor jou is, dan is deze eyeliner ideaal. Wij zijn in ieder geval fan.

Leer perfecte lijntjes te tekenen met deze fijne eyeliner van Rimmel London.

Product Type Soort Waterproof Dermatologisch getest
Maybelline Hyper Precise All Day Maybelline Hyper Precise All Day
Beste koop eyeliner
Stift Vloeibare eyeliner Bekijk prijzen
Rimmel London Glam'Eyes Rimmel London Glam'Eyes
Best geteste eyeliner
Potje met kwast Vloeibare eyeliner Bekijk prijzen
Rimmel Exaggerate Waterproof Rimmel Exaggerate Waterproof
Beste waterproof eyeliner
Potlood Oogpotlood Bekijk prijzen
Maybelline Hyper Easy Liner Maybelline Hyper Easy Liner
Beste liquid eyeliner
Stift Vloeibare eyeliner Bekijk prijzen
Rimmel London Exaggerate Rimmel London Exaggerate
Beste eyeliner voor beginners
Potje met kwast Vloeibare eyeliner Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Marle

Marle is drie jaar geleden begonnen als copywriter en schrijft nog steeds met veel plezier. Hoewel ze zich aan het begin voornamelijk richtte op het schrijven van product descriptions, schrijft ze ondertussen ook verschillende artikelen en reviews voor deBeste.com. Daar ze zelf graag in de keuken staat, vind ze het altijd erg interessant om meer te weten te komen over verschillende keukenaccessoires. En dat vanaf het prachtige, zonovergoten eiland Bali!