Beste 5 fietsbrillen van 2022

Laatste ge-update in door Stijn

Een fietsbril is een accessoire dat elke fietser moet hebben. Deze beschermt je tegen de zon, de regen en tegen modder. Maar door het grote aanbod aan fietsbrillen, kan het lastig zijn om de beste fietsbril voor jouw activiteiten uit te kiezen. Hier bij debeste.com helpen we je uit de brand!

Wij hebben namelijk de beste fietsbrillen van 2022 op een rij gezet, waarbij we gekeken hebben naar het gewicht, het aantal meegeleverde glazen en natuurlijk of deze gepolariseerd is. Daar is uiteindelijk de P Rocky Fietsbril als beste uit de test gekomen. Benieuwd naar de andere fietsbrillen? Hier lees je er alles over!

# Product Gewicht Aantal meegeleverde lenzen Gepolariseerde lens Prijs v.a.
1 P Rocky fietsbril
Beste koop fietsbril
29 gram 5 € 0,00
2 COL Sportswear
Best geteste fietsbril
173 gram 4 € 34,95
3 TOJ fietsbril
Beste MTB bril
30 gram 1 € 0,00
4 Arctica S-315A
Bestse wielren / racefiets bril
35 gram 1 € 0,00
5 Falkann Elite
Beste photochromic fietsbril
28 gram 1 € 29,95
Laatste prijs-update: zaterdag 1 oktober 2022
P Rocky fietsbril Bekijk prijzen
Gewicht: 29 gram
Aantal meegeleverde lenzen: 5
Gepolariseerde lens: Ja

De P Rocky Fietsbril is de beste fietsbril van 2022. We hebben de fietsbril met verschillende andere brillen vergeleken, maar het gehele testpanel kwam eigenlijk tot dezelfde conclusie. We zijn allereerst enorm fan van de meegeleverde brillen. De volgende brillen worden namelijk meegeleverd:

 • Gepolariseerde lens
 • Gele lens
 • Heldere lens
 • Blauwe lens
 • Multicolor lens

Daarnaast is de bril op verschillende manieren verstelbaar. Zowel de pootjes als het siliconen neusstuk kun je eenvoudig aanpassen, zodat de kans ook een stuk groter is dat de bril past. Let er daarbij op dat de bril niet te strak zit. Dit is een van de grote voordelen van deze bril.

Wat daarnaast erg fijn is, is dat de bril geschikt is voor brildragers. De bril wordt namelijk geleverd met een speciale insert adapter, waardoor je deze bij de opticien zelf op sterkte kunt laten maken. Hiermee heb je dus direct een bril op sterkte te pakken.

Het laatste voordeel is het feit dat de bril gepolariseerde glazen heeft. Hierdoor vermindert de schittering enorm op zonnige dagen. En aangezien ik zelf vooral op zonnige dagen fiets, is dit zeer geschikt. Vooral als ik in het bos fiets of op wegen met veel hobbels is het prettig om goed zicht te hebben.

De nadelen

Hoewel er legio voordelen zijn, vinden we het gewicht van de bril een van de grote nadelen, zeker als je ook de brillenkoker meeneemt. Deze maakt het een erg groot object. Neem je een fietstas mee, dan is dat geen probleem. Neem je deze mee tijdens een rondje wielrennen, dan is dat wel hinderlijk.

In de grote doos kun je namelijk de verschillende glazen kwijt. Daarnaast kun je hier ook het nekkoord kwijt en de hoofdband. Deze moeten het gemakkelijker maken om de bril te dragen.

De beste fietsbril met een groot aantal verschillende meegeleverde glazen voor allerlei verschillende omstandigheden.

Plus- en minpunten
Meegeleverde lenzen – Verstelbaar – Geschikt voor brildrager – Gepolariseerd
Gewicht – Grote doos
Verkrijgbaar bij:
COL Sportswear Bekijk prijzen
Gewicht: 173 gram
Aantal meegeleverde lenzen: 4
Gepolariseerde lens: Ja

De COL Sportswear gepolariseerde Sportbril is de fietsbril die het beste uit de test is gekomen. Dit komt natuurlijk deels door de verwisselbare lenzen. Er zijn vier verschillende lenzen, waaronder een gepolariseerde en gele lens. Dit maakt het geschikt voor elke weersomstandigheid.

Doordat het een full frame fietsbril is, geeft deze veel stevigheid en kan deze tegen een stootje. Dit maakt de fietsbril ook uitermate geschikt voor andere activiteiten die er vaak wat ruiger aan toegaan. Daarbij moet je denken aan:

 • Klimmen
 • Wintersport
 • Mountainbiken

Bij de fietsbril wordt daarnaast een brillenkoker en ook een brillenzakje meegeleverd. Zo kun je de brillenkoker gebruiken als je de bril opbergt in je fietstas, terwijl je het brillenzakje kunt gebruiken als je juist minder gewicht mee wilt nemen. Dit maakt het een zeer diverse bril.

De bril

Kijken we naar de bril zelf, dan zien we dat deze enorm aerodynamisch is. Dit komt doordat de ril erg goed aansluit en er weinig afstand is tussen de neus en de bril. Hierdoor komt er weinig wind tussendoor en kun je deze ook gebruiken om te skiën of te snowboarden. Ook voor fietsen is deze erg geschikt.

Helaas zien we wel dat de bril niet verstelbaar is, waardoor deze wel direct moet passen. Zit deze te strak of juist te los, dan is daar helaas niks aan te doen. Bij het passen heb ik zelf ervaren dat deze redelijk strak zit. Ga je zelf passen, vergeet dan niet om te passen met je helm op.

Ook zien we dat de glazen niet spiegelend zijn. Dit wil zeggen dat anderen jouw ogen kunnen zien. Hoewel dit een kwestie van smaak is, zijn we hier zelf wel enorm fan van. Het ziet er net wat indrukwekkender uit en we zijn wel fan van deze stoere look.

Deze full frame fietsbril is een zeer goede bril die geschikt is voor veel verschillende sporten!

Plus- en minpunten
Verwisselbare lens – Full frame – Brillendoosje – Aerodynamisch
Niet verstelbaar – Niet spiegelend
Verkrijgbaar bij:
TOJ fietsbril Bekijk prijzen
Gewicht: 30 gram
Aantal meegeleverde lenzen: 1
Gepolariseerde lens: Nee

Ben je op zoek naar de beste MTB-bril? Dan heb je met deze TOJ Fietsbril de geschikte fietsbril te pakken. Dit is een lekker strakke racebril die zorgt dat er maar weinig wind onder de bril doorkomt. Dit maakt de bril erg geschikt voor de snellere sporten, zoals bijvoorbeeld mountainbiken of wielrennen.

Door het spiegelende glas ziet deze er bril er zeer stoer uit. Anderen zien namelijk niet waar je naar kijkt, waardoor dit er daarnaast ook nog snel uitziet. De fietsbril is daarnaast half frame. Hiermee heb je het grote voordeel van het lichte gewicht, maar heb je nog toch een zeer stevige bril.

Wel moet je natuurlijk opletten dat je deze goed opbergt. Doordat de onderkant van de bril niet beschermd is, moet je oppassen dat je deze niet beschadigd als je deze bijvoorbeeld op tafel legt. Gelukkig is er wel een brilkoker bijgeleverd, waardoor je de bril veilig opbergt.

In dit geval gaat het om een brilkoker en een briltasje. Vooral het briltasje is zeer geschikt, aangezien deze vrijwel overal op te bergen is. De brillenkoker raden we aan als je de bril mee op reis neemt of bijvoorbeeld in een tas tijdens het skiën opbergt. Zelfs als je dan valt, is de bril niet kapot.

De lenzen

Bij debeste.com hebben we een tweetal nadelen die ons zijn opgevallen. Allereerst is er maar één enkele lens meegeleverd, waardoor je niet kunt wisselen tussen verschillende lenzen. Hier komt direct het andere nadeel naar voren, namelijk dat de bril niet geschikt is voor alle weersomstandigheden.

De bril krijgt momenteel namelijk de kwalificatie 3, wat betekent dat deze geschikt is voor helder en fel zonlicht. Dit wil zeggen dat je de volgende classificaties mist:

 • Classificatie 0: Geschikt voor bewolkt weer
 • Classificatie 1: Geschikt voor zwak zonlicht
 • Classificatie 2: Geschikt voor matig zonlicht
 • Classificatie 3: Geschikt voor helder en fel zonlicht
 • Classificatie 4: Geschikt voor uitzonderlijk fel zonlicht

De beste MTB-bril die goed tegen een stootje kan, waardoor deze voor extreme sporten geschikt is!

Plus- en minpunten
Strakke fietsbril – Spiegelend – Lichtgewicht - Brilkoker
Enkele lens – Weersomstandigheden
Verkrijgbaar bij:
Arctica S-315A Bekijk prijzen
Gewicht: 35 gram
Aantal meegeleverde lenzen: 1
Gepolariseerde lens: Ja

Laten we beginnen met te stellen dat dit de beste wielrenbril is die we hebben getest. De Arctica S-315A ziet er namelijk snel en stoer uit door het spiegelende glas. Wil je tijdens een wedstrijd niets weggeven aan je concurrenten, dan is dit de bril voor jou. Anderen kunnen jouw ogen namelijk niet zien!

Daarnaast is er natuurlijk sprake van een polariserende lens, waardoor je geen schitteringen krijgt. Dit geeft een stuk meer rust aan je ogen, aangezien het horizontale licht weg gefilterd wordt. Dit is erg nuttig als je tegen de zon in aan het fietsen bent.

De bril zelf weegt maar 35 gram, waardoor we deze bril absoluut onder de lichtgewichten kunnen scharen. Dit wil zeggen dat je het niet in de gaten hebt als je de bril ophebt. Let er wel op dat je deze ook gemakkelijker vergeet hierdoor! De overige fysieke eigenschappen van de bril zijn als volgt:

 • Lengte: 5 centimeter
 • Breedte: 20 centimeter
 • Hoogte: 10 centimeter

Een van de nadelen aan deze bril is wel dat je deze niet voor alle weersomstandigheden kunt gebruiken. De bril krijgt namelijk alleen de classificatie voor helder en fel zonlicht. Fiets je dus vaak in de bossen of in het donker, dan is deze minder geschikt. Voor racefietsers is dit echter wel de beste racefiets bril!

De bril

Kijken we naar de bril zelf, dan valt het op dat tegen half frame is. Hierdoor profiteer je van de voordelen van het lichte gewicht, terwijl het toch om een zeer stevige bril gaat. Let erop dat deze aan de onderkant niet beschermd is, waardoor deze gemakkelijker kan beschadigen. Berg deze dus op in een fietstas!

In tegenstelling tot de andere fietsbrillen in deze review, moeten we wel opmerken dat er maar één lens wordt meegeleverd. Hierdoor is de bril dus ook alleen geschikt voor fietsen met zon. Voor de hogere prijs vinden we dit toch wel een nadeel in vergelijking met andere brillen.

De beste racefietsbril door de goede aansluiting, het lichte gewicht en de geschiktheid voor fietsen in de zon.

Plus- en minpunten
Spiegelend glas – Gepolariseerde lens – Lichtgewicht – Half frame
Enkele lens - Weersomstandigheden
Verkrijgbaar bij:
Falkann Elite Bekijk prijzen
Gewicht: 28 gram
Aantal meegeleverde lenzen: 1
Gepolariseerde lens: Nee

Laten we beginnen met de unieke feature van deze bril, namelijk dat de Falkann Elite Fietsbril meekleurend is. Dit wil namelijk zeggen dat de glazen meekleuren en zich aanpassen aan het weer. Of je nu fietst in de regen of in de volle zon, deze bril is geschikt voor je!

Daarnaast zien we dat de brilglazen gemaakt zijn van polycarbonaat. Dit wil zeggen dat de bril tegen een stootje kan en dat de lens ervoor zorgt dat ook opspattende steentjes geen schade aan de lens veroorzaken. Mocht dit wel het geval zijn, dan zijn er helaas geen andere lenzen meegeleverd.

Deze bril wordt daarnaast geleverd met een luxe opberghoes, een tasje, een koord en een schoonmaakdoekje. Hierdoor kun je de fietsbril veilig opbergen. Let er wel op dat het niet om een hardcase gaat. Voor de beste bescherming adviseren we de bril in je fietstas te doen.

De bril is met maar 28 licht van gewicht, waardoor je ook niet het gevoel hebt dat er een zware bril op je neus rust. Op de lange termijn hebben we ervaren dat het nog steeds licht aanvoelt en dat er geen sprake is van irritatie tijdens lange ritten.

Verstelbaarheid

We zien helaas dat de bril niet te verstellen is, waardoor deze bril ook niet voor iedereen geschikt is. Tijdens het passen hebben we daarom enkele belangrijke adviezen:

 • Pas de bril altijd met een helm op;
 • Doe de bril langer op om ook het comfort op de lange termijn te testen;
 • Ga een stukje fietsen of spring een paar keer om te kijken of de bril blijft zitten.;
 • Kijk of er geen wind onder de glazen doorkomt.

Met deze photochromic fietsbril pas je je aan elke weersomstandigheid eenvoudig aan!

Plus- en minpunten
Meekleurend – Polycarbonaat – Opberghoes – Zeer licht
Meegeleverde lens – Niet verstelbaar
Verkrijgbaar bij:
Door: Stijn

Hi! Wat leuk dat je dit leest. Mijn naam is Stijn Lamers en ik ben al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Ik houd van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Bij dit soort producten denk ik altijd, ‘kwaliteit boven kwantiteit’ en daarom wil ik jullie als lezer ook informeren over de beste producten die er momenteel op de markt zijn. Ben je benieuwd? Lees dan vooral de verschillende reviews op de website en zeg maar dag tegen een miskoop!