Beste fietsbroek 2023. 5x de beste fietsbroeken

Laatste ge-update in door Eva

Een lekkere fietsbroek is van cruciaal belang als je langere fietstochten wil gaan maken. Niet alleen zit het een stuk prettiger, het zorgt achteraf ook voor minder last van de billen. Ben je een sportievere fietser, dan zorgt het ook nog eens voor minder weerstand en dus meer snelheid! In deze review gaan we kijken naar de beste fietsbroeken van 2023.

We hebben daarbij gekeken naar het type fietsbroek, de dikte van de zeem, voor welke omstandigheden deze geschikt is en natuurlijk de prijs. Daar is uiteindelijk de Triban fietsbroek als beste uit de test gekomen. Toch zijn er nog een aantal andere goede fietsbroeken die we je niet willen onthouden. Hier behandelen we ze allemaal!

Triban fietsbroek Bekijk prijzen
Type fietsbroek: Korte fietsbroek
Dikte zeem: 13 mm
Omstandigheden: Warme omstandigheden
Hierom zijn we fan:
Prijs - Zweetafvoer - Bewegingsvrijheid - Bundel verkrijgbaar
Let hierop:
Bretels - Lange ritten

Laten we beginnen met de beste fietsbroek van 2022, deze Triban fietsbroek. Dit komt allereerst door de uitstekende prijs van het product. Met nog geen €10 is het een zeer geschikte fietsbroek voor mensen die willen beginnen met fietsen. Deze korte fietsbroek is echt een koopje en ook nog eens in een bundel verkrijgbaar. In dat geval krijg je er ook nog een fietsshirt bij!

Je kunt daarbij kiezen voor een fietsshirt en een fietsbroek. Toch zouden we ook aanraden om andere accessoires te kopen, zodat je veilig op weg kunt. Daarbij moet je denken aan een goede helm en natuurlijk fietsverlichting!

Beste fietsbroek prijs kwaliteit verhouding

Een andere reden dat deze fietsbroek bij ons zo in de smaak is gevallen, is het feit dat er gebruik is gemaakt van ademende materialen. Hierdoor hadden we minder snel het gevoel dat we enorm veel gingen zweten. Zoals veel fietsers wel zullen weten, zorgt zweet in de broek juist voor het schuren.

Daarnaast hebben we in deze fietsbroek heerlijk veel bewegingsvrijheid. Dit brengt voor mij een aantal voordelen met zich mee:

 • Gemakkelijker te dragen als je van de fiets af stapt
 • Meer comfort als je aan het fietsen bent
 • Geen benauwd gevoel bij het fietsen

Broek achteraan afzakt

Helaas hebben we wel ervaren dat er bij deze fietsbroek de bretels ontbreken. Hierdoor hebben we er zelf tijdens het fietsen last van gehad dat de fietsbroek afzakte. Hoewel het afzakken vervelend is, is het vooral erg vervelend dat de broek dan gaat schuren. Dit zorgt voor schuurplekken, wat vooral na het fietsen erg vervelend is.

Daarnaast hebben we ook ervaren dat de fietsbroek voor de langere ritten minder geschikt is. Deze korte broek is dan ook vooral geschikt voor recreatieve fietsers die kortere ritten maken of er juist van houden om regelmatig een tussenstop te maken voor een lekkere kop koffie en een stukje gebak.

De beste fietsbroek van 2022 vanwege de zeer scherpe prijs, de bewegingsvrijheid en de zweetafvoer!

Verkrijgbaar bij:
Triban lange fietsbroek Bekijk prijzen
Type fietsbroek: Lange fietsbroek met bretels
Dikte zeem: 13 mm
Omstandigheden: Koudere omstandigheden
Hierom zijn we fan:
Bretels - Lange broek - Langere ritten - Reflecterende details
Let hierop:
Warm - Bewegingsvrijheid

Bij het testen van de verschillende fietsbroeken, kwamen we ook deze Triban lange fietsbroek tegen. Ten opzichte van de meeste fietsbroeken in deze review, beschikt deze fietsbroek wel over bretels. Dit maakt het voor mannen een stuk fijner om de broek omhoog te houden. Hierdoor zit de fietsbroek een stuk lekkerder.

Lange ritten

Ik ben er zelf enorm fan van om wat langere fietsritten te maken, die ik normaal gesproken via Komoot opzoek. In dat geval is deze fietsbroek enorm geschikt en wel vanwege de volgende redenen:

 • Lange ritten zonder het koud te krijgen
 • Een comfortabele zeem die dikker is dan bij de andere modellen
 • Fietsbroek gaat niet irriteren of schuren

Vooral het feit dat de lange broek gebruik maakt van een dikkere zeem is een groot voordeel. Deze zit niet alleen erg lekker, maar we hebben ook geen moment last gehad van schuurplekken. Doordat er gebruik wordt gemaakt van reflecterende details is de fietsbroek ook nog eens erg veilig. Toch zouden we wel adviseren om verlichting te gebruiken als je in het donker gaat fietsen.

Lange fietsbroeken

Evenals bij veel andere lange broeken, heb je bij deze broeken wel een stuk minder bewegingsvrijheid. Dit komt omdat het strakke fietsbroeken zijn die ook over de knie een stuk strakker zitten. Het is dan ook een belangrijke reden dat de fietsbroek niet voor iedereen geschikt is.

Daarnaast kan het zijn dat je de fietsbroek comfortabel, maar erg warm vind. Een lange fietsbroek is een stuk dikker dan wanneer je ervoor kiest om bijvoorbeeld beenstukken te gebruiken tijdens het fietsen. Kies dus alleen voor een lange fietsbroek als je het sneller koud hebt of graag in winterse omstandigheden gaat fietsen.

De best geteste fietsbroek vanwege de goede zeem en het feit dat de fietsbroek geschikt is voor langere ritten.

Verkrijgbaar bij:
Van Rysel Bekijk prijzen
Type fietsbroek: Korte fietsbroek
Dikte zeem: 13 mm
Omstandigheden: Warme omstandigheden
Hierom zijn we fan:
Prijs - Siliconen grippers - Goed ademende broek - Rekbare broeken
Let hierop:
Dunne zeem - Bretels

Deze van Rysel fietsbroek is een uitstekende broek voor de dames onder ons. Een van de belangrijkste redenen dat we deze fietsbroek hebben opgenomen, is de siliconen grip die gebruikt is. Deze is aanwezig op de heupen én op het uiteinde van de pijpen. Hierdoor sluit de broek uitstekend aan en zakt deze minder snel af.

Rekbaar lycra

Het behoort tot een van de beste dames fietsbroeken vanwege het ademend vermogen van de fietsbroek. Deze betaalbare bibshort is gemaakt van ademend materiaal dat ook nog eens enorm rekbaar is. Hierdoor heb je meer bewegingsvrijheid en kun je de broek gemakkelijker aan en uit trekken.

Naast dat de broek gemaakt is van een rekbare stof, zijn er ook nog andere materialen gebruikt:

 • Polyester
 • Elastaan
 • Polyamide

Wil je de fietsbroek wassen, dan hebben we hier een aantal tips voor je. Deze voorkomen bijvoorbeeld dat de zeem kapot gaat of juist op gaat rollen. Is dat het geval, dan is het moeilijk om de zeem weer op zijn plaats te krijgen. Door deze tips te volgen, kun je de fietsbroek het beste onderhouden.

Beste fietsbroeken

Natuurlijk letten we bij het testen van de fietsbroeken ook op de prijs. Met een uitstekende prijs kwaliteitverhouding is dit een van de betere fietsbroeken in deze review. We hoeven hier namelijk niet de hoofdprijs voor te betalen, zoals dat bijvoorbeeld bij een castelli free aero race en een assos fietsbroek wel het geval is. Deze zijn dan ook meer geschikt voor de professionele fietsers onder ons, die bijvoorbeeld ook investeren in een duurdere fietscomputer.

We zijn bij het testen ook tegen een tweetal minpunten aangelopen. Het eerste minpunt is de dunnere zeem. Dit maakt de broek minder geschikt voor de langere ritten. Daarnaast zien we ook dat er bretels ontbreken. Hoewel dat bij vrouwen minder belangrijk is, kan het zijn dat je juist de voorkeur geeft aan een fietsbroek met bretels. Dit moet je daarom ook goed in het achterhoofd houden.

Een hoogwaardige fietsbroek voor een voordelige prijs maakt het de beste dames fietsbroek van 2022.

Verkrijgbaar bij:
Lange tussenseizoen fietsbroek RC100 Bekijk prijzen
Type fietsbroek: Lange fietsbroek
Dikte zeem: 13 mm
Omstandigheden: Zowel koude als warme omstandigheden
Hierom zijn we fan:
Langere ritten - Verstevigingszone - Bewegingsvrijheid - Zweetafvoer
Let hierop:
Warmte - Maat

Ben je op zoek naar een fietsbroek met een strakke pasvorm die je zowel in de lente als in de herfst kunt dragen, dan ben je bij deze RC100 fietsbroek aan het juiste adres. Zoals Decathlon zelf ook aangeeft, is een broek voor het tussenseizoen, dus als het nog net te koud is voor een korte broek, maar een echte winterbroek weer te veel van het goede is.

Goede fietsbroek

De goede fietsbroek maakt gebruik van verschillende verstevigingszones, waardoor je deze goed kunt gebruiken bij langere ritten van bijvoorbeeld 2 uur of meer. De verstevigingszones zijn geplaatst bij:

 • Het kruis
 • De heupen
 • De pijpen
 • De tailleband

Op die manier sluit de fietsbroek enorm goed aan. Desondanks hebben we hier wel direct een punt van kritiek wat we willen vermelden. Hoewel ik normaal gesproken met een maatje S een goede maat te pakken heb, had ik bij deze fietsbroek een maat M nodig. Het is belangrijk dat de broek goed zit, wat ook de reden is dat ik een maatje groter heb moeten bestellen.

Wat ons daarnaast als positief punt is opgevallen, is de mate van bewegingsvrijheid die we met deze broek hebben. Hoewel andere lange broeken vaak minder bewegingsvrijheid geven en wat stugger aanvoelen, hebben we daar bij deze geen moment last van gehad. Deze voelde licht en comfortabel aan, waardoor we er zeer van gecharmeerd zijn.

Beste fietsbroek all round

Tijdens het fietsen hebben we kunnen merken dat het zweet goed werd afgevoerd. We hebben de broek één keer aan gehad toen het eigenlijk te warm was, maar we hebben niet echt last gehad van extreme zoutplekken of schuurplekken. Qua warmte hebben we echter nog wel een minpuntje.

Ga je namelijk echt in de winter fietsen, waarbij verlichting eigenlijk al rond 5 uur nodig is, dan is deze fietsbroek een stuk minder geschikt. Deze is namelijk speciaal voor de lente en herfst. Bij temperaturen rond het vriespunt is deze broek al snel te koud en zouden we eerder kiezen voor een fietsbroek speciaal voor de winter.

De beste fietsbroek van 2022 met uitstekende zeem, een verstevigingszone en opvallend veel bewegingsruimte.

Verkrijgbaar bij:
Fietsbroek met bretels voor dames quick-zip Bekijk prijzen
Type fietsbroek: Korte fietsbroek met bretels
Dikte zeem: 13 mm
Omstandigheden: Warme omstandigheden
Hierom zijn we fan:
Bretels - Dubbele rits - Zitcomfort - Platte naden
Let hierop:
Prijs - Koude dagen

Dames opgelet! Deze fietsbroek met bretels is speciaal gemaakt voor dames. Ben je dus op zoek naar een nieuwe fietsbroek, dan mag je deze niet missen. De Van Rysel fietsbroek dames heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van de concurrenten, te beginnen met het comfort. Zo is er gebruik gemaakt van:

 • Omhullende zeem
 • Platte naden
 • Aangepast ontwerp bij het borstgedeelte
 • Strak aansluitende stof

De omhullende zeem is precies de reden dat het zitcomfort zo enorm hoog is. Er is niet alleen gebruik gemaakt van een zeem van kwaliteit, maar ook van een verstevigingszone. Op die manier heb je nooit meer last van je intieme zone tijdens het fietsen.

Beste fietsbroek mountainbike

Ook voor het mountainbiken is de fietsbroek erg geschikt. Dit komt namelijk door de bretels die gebruikt zijn. Aangezien het mountainbiken er vaak wat ruiger aan toe gaat, is het belangrijk dat de fietsbroek goed blijft zitten. Met deze strakke bretels die erg dik zijn, hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Zorg er wel voor dat je een fietsbril draagt tijdens het mountainbiken om te voorkomen dat er allerlei vliegen in je ogen komen.

Helaas zien we wel dat de fietsbroek minder geschikt is voor de koudere dagen. Dit komt allereerst door het feit dat het om een korte fietsbroek gaat, maar ook omdat het stof zo goed ademt. Wil je een fietsbroek voor koude dagen, dan moet je wellicht voor een andere fietsbroek kiezen of beenstukken gebruiken.

Innoverende fietsbroeken

Bij deze innoverende fietsbroek is gebruik gemaakt van een dubbele rits aan de heupen. De bretels zorgen er bij een normale fietsbroek voor dat je deze moeilijker uitkrijgt, zeker voor vrouwen. Door de twee ritsen is deze fietsbroek juist geschikt voor vrouwen die een sanitaire stop maken, aangezien je hierdoor je fietsbroek een stuk makkelijker uit krijgt.

Helaas zorgt deze innovatie er ook voor dat de prijs van de fietsbroek een stuk hoger ligt. Het is daarmee de duurste fietsbroek uit deze review. Desondanks zijn we er wel zeer tevreden over en zouden we de fietsbroek zeker aanraden.

De beste fietsbroek van 2022 met een goede zeem, geschikt voor langere ritten én innoverende technologie voor een sanitaire stop!

Verkrijgbaar bij:
Product Type fietsbroek Dikte zeem Omstandigheden
Triban fietsbroek Triban fietsbroek
Beste koop fietsbroek
Korte fietsbroek 13 mm Warme omstandigheden Bekijk prijzen
Triban lange fietsbroek Triban lange fietsbroek
Best geteste fietsbroek
Lange fietsbroek met bretels 13 mm Koudere omstandigheden Bekijk prijzen
Van Rysel Van Rysel
Beste fietsbroek dames
Korte fietsbroek 13 mm Warme omstandigheden Bekijk prijzen
Lange tussenseizoen fietsbroek RC100 Lange tussenseizoen fietsbroek RC100
Beste fietsbroek met zeem
Lange fietsbroek 13 mm Zowel koude als warme omstandigheden Bekijk prijzen
Fietsbroek met bretels voor dames quick-zip Fietsbroek met bretels voor dames quick-zip
Beste fietsbroek met bretels
Korte fietsbroek met bretels 13 mm Warme omstandigheden Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 22 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.