Beste fietsendrager 2023. 5x de beste fietsendragers

Laatste ge-update in door Jasper

De populariteit aan fietsendragers neemt toe. We stonden versteld van het aantal fietsendragers die op dit moment aangeboden worden! We hebben fietsendragers van verschillende merken, in verschillende prijsklassen uitgebreid voor je getest. We kwamen vervolgens tot de interessante conclusie: de duurste fietsendrager werd niet als béste fietsendrager getest.

Uiteindelijk zijn we tot een interessante conclusie gekomen: de Thule EasyFold XT 2 933 slaagde met vlag en wimpel. Ben jij benieuwd waarom dit type won? En welke fietsendragers wonnen in de overige categorieën? Ga er dan lekker voor zitten en lees verder!

Pro-User Diamant Bekijk prijzen
Opvouwbaar: Inklapsysteem
Geschikt voor elektrische fietsen: Ja
Capaciteit: 2 fietsen
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor 2 fietsen - Inclusief gratis opberghoes - Geschikt voor elektrische fietsen
Let hierop:
Montagehandleiding mag iets duidelijker - De fietsendrager is redelijk zwaar

De Diamant is een zeer degelijke fietsendrager. Dit vanwege haar stalen en aluminium constructie. De drager kan een maximaal draaggewicht aan van 60 kg, dat maakt hem uitermate geschikt voor elektrische fietsen.

Ook hebben we de dragen getest met een stadsfiets, kinderfiets, racefiets en mountainbike. Alle types bleken geschikt voor de Pro-User Diamant.

We vonden dat de drager erg gemakkelijk op te bergen was in de achterbak. Je kunt deze fietsendrager dus makkelijk meenemen voor je sportieve uitstapjes. Er blijft genoeg ruimte over om je overige bagage mee te nemen.

Anders dan bij andere fietsendragers blijven alle fietsen zeer stevig op de drager staan door het sterke stalen frame. Je kunt dus met een gerust hart over de snelweg of hobbelige weggetjes rijden. Een veilig en zeker gevoel tijdens het rijden vonden we een groot pluspunt!

De drager is ook uitgerust met een 7 en een 13-polige stekkeraansluiting, waardoor het geschikt is voor nagenoeg alle trekhaken. Verder beschikt de Pro-User Diamant over een handig inklapsysteem, waardoor de drager makkelijk op te tillen is.

Een zeer degelijke fietsendrager voor alle soorten fietsen!

De drager is geschikt voor jong en oud maar houd wel rekening met het feit dat de drager redelijk zwaar is in gewicht. Dit is wat ons betreft een klein minpuntje.

De Pro-User Diamant is gekroond tot beste koop en is een slag voordeliger dan zijn broer: de Pro-User Diamant TG.

De fietsendrager slaagde volgens ons ook met vlag en wimpel wat betreft de montage. Hij is heel eenvoudig te monteren door de snelsluiting met hefboom.

Daarom is de drager ideaal voor tripjes naar vakantieparken zoals Centerparks. Zo maak je je vakantie niet alleen leuk maar ook sportief!

Kortom, de Pro-User Diamant Fietsendrager is wat ons betreft een zeer degelijke trekhaakdrager, die je fiets moeiteloos van A naar B kan vervoeren!

Verkrijgbaar bij:
Thule EasyFold XT 2 933 Bekijk prijzen
Capaciteit: 2 fietsen
Opvouwbaar: Ja
Geschikt voor elektrische fietsen: Ja
Hierom zijn we fan:
Volledig opvouwbaar - Zeer stabiel - Geschikt voor 2 fietsen
Let hierop:
Niet geschikt voor een Volkswagen California - De fietsendrager is redelijk zwaar

Dit type Thule is een volledig opvouwbare, compacte en gemakkelijke te gebruiken fietsendrager. Daarnaast is de drager geschikt voor het vervoeren van meerdere fietsen, maximaal twee.

De drager verliest wat ons betreft niets aan stabiliteit wanneer je twee fietsen monteer. We hebben de Thule ook getest met ‘speciale’ fietsen.

De Thule EasyFold XT 2 933 slaagde ook voor het vervoeren van elektrische fietsen. Dit dankzij zijn maximale draagkracht van 60 kg. Alle overige soorten fietsen passen trouwens ook perfect: stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen én mountainbikes.

Een weekendje weg naar je favoriete vakantiepark wordt gemakkelijk leuk en sportief dus!

De fietsendrager stabiliseert zich gemakkelijk op de trekhaakkogel wat het monteren zeer gemakkelijk maakt. Daarnaast zijn we erg onder de indruk van het mooie design, dat is een toevoeging op zijn functionaliteit.

Het is dus een zeer solide product vonden wij: verbluffend stabiel maar ook efficiënt in omvang. In opgevouwen toestand is de drager een mooi klein pakketje, de drager kan zo de auto in zonder te veel ruimte in beslag te nemen.

Geschikt voor 2 fietsen en zeer gemakkelijk te monteren!

Een kleine kanttekening is dat deze drager niet geschikt is voor de Volkswagen California. Je zou dan kunnen kiezen voor een van de andere fietsendragers uit onze koopgids.

Om een lang verhaal kort te maken: de Thule EasyFold XT 2 933 is een zeer functioneel en betrouwbaar product. We vonden deze fietsendrager erg mooi en bovendien zeer gebruiksvriendelijk.

Verkrijgbaar bij:
Thule EasyFold XT 3 934 Black Bekijk prijzen
Capaciteit: 3 fietsen
Opvouwbaar: Ja
Geschikt voor elektrische fietsen: Ja
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor elektrische fietsen - Gratis draagtas en velgbeschermers - 5 jaar garantie
Let hierop:
De fietsendrager is redelijk groot - De fietsendrager is redelijk zwaar (28 kg)

We hebben de Thule EasyFold XT 3 934 Black fietsendrager uitgebreid voor je getest en dit waren onze bevindingen:

De fietsendrager is geschikt voor het vervoeren van maar liefst 3 fietsen. De drager is volledig voorgemonteerd, dat vonden wij ideaal. Er was geen extra gereedschap nodig om de drager aan de trekhaak te bevestigen.

De fietsendrager is bovendien volledig opvouwbaar en zeer compact, gemakkelijke te gebruiken voor al je sportieve tripjes dus! Wat we ook konden waarderen: de Thule draagtas en velgbeschermers worden gratis meegeleverd. Dit maakt het vervoeren van de drager heel makkelijk.

Ook hebben we de Thule EasyFold XT 3 934 getest met speciale fietsen. Dit type Thule blijkt zeer geschikt voor e-bikes, mountainbikes én kinderfietsen. De pompgespen met extra lange straps kunnen extra grote wielen vastzetten, heel handig!

Heel handig vonden wij de automatische stabilisatie. Dit maakt dat dit product hoog scoort wat betreft het gebruiksgemak.

Daarnaast is dit type Thule fietsendrager erg mooi in design vonden wij. Natuurlijk is dit een kwestie van smaak, maar het gehele panel wat het hier unaniem over eens. Het frame van dit deze Thule is geheel zwart wat zorgt voor een zeer unieke en chique uitstraling.

Ook kun je je fietsen kantelen wat de toegang tot de kofferruimte vergemakkelijkt. Bovendien merkten we dat de drager erg makkelijk kantelbaar door middel van het voetpedaal. Wij konden deze flexibiliteit erg waarderen.

In opgevouwen staat is de Thule EasyFold XT 934 handig te vervoeren door de geïntegreerde tarnsportwielen aan de onderzijde. Dit maakt het vervoer van- en naar de auto zeer gemakkelijk. Weer een pluspunt!

Een zeer gebruiksvriendelijke familie fietsendrager

De drager is ideaal voor families, maar wel redelijk groot indien je hem gebruikt voor slechts één fiets. Daarom zouden wij dit type Thule niet aanraden mocht je slechts 1 fiets willen vervoeren.

Kortom: wat ons betreft een zeer degelijke én mooie fietsendrager voor het vervoeren van maar liefst 3 fietsen. De fietsen blijven stevig op de drager terwijl je je achterklep opent, dat is verbluffend te noemen! Een ideale fietsendrager voor sportieve gezinnen dus.

Verkrijgbaar bij:
Thule VeloCompact 925 Bekijk prijzen
Capaciteit: 2 fietsen
Opvouwbaar: Ja
Geschikt voor elektrische fietsen: Ja
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor het vervoer van 2 fietsen - Licht in gewicht - 5 jaar garantie
Let hierop:
7 polige elektriciteitsaansluiting - Maximaal laadvermogen 46 kg

Wij hebben de Thule VeloCompact 925 fietsendrager uitgebreid voor je getest en dit waren onze bevindingen:

We waren onder de indruk vanwege het compacte design en het gewicht van de fietsendrager. Hij is namelijk erg licht (slechts 25 kg) en toch geschikt voor het vervoeren van 2 fietsen.

Onze fietsen waren eenvoudig te bevestigingen door de afneembare fietsarmen met vergrendelbare knoppen. De wielen konden stevig vastgezet worden dankzij de snelspanners.

We konden de wielbasis makkelijk aanpassen zodat ook fietsen met een brede wielen - zoals mountainbikes - pasten.

Ook een groot pluspunt wat ons betreft: montage op de trekhaak gaat zeer gemakkelijk door middel van de verstelbare koppeling. Je kunt de drager daarom met slechts één hand te bedienen! Ideaal vonden wij.

We konden de drager ook gemakkelijk in de kofferbak plaatsen zonder dat het veel ruimte in beslag nam. De Thule VeloCompact is ook kantelbaar door middel van het voetpedaal. We konden de achterklep gemakkelijk openen terwijl de fietsen waren bevestigd aan de drager.

De Thule VeloCompact 925 voorzien van slechts een 7 polige elektriciteitsaansluiting, een klein minpuntje wat ons betreft. Wel kun je een 13 polige aansluiting als accessoire kopen.

Gemakkelijk in gebruik, een betrouwbare en veilige fietsendrager!

Kortom, deze trekhaakdrager is volgens ons erg gemakkelijk in het gebruik en is ideaal voor tripjes naar je favoriete vakantieparken of andere sportieve tripjes!

Verkrijgbaar bij:
Fietsdrager Pyro Bekijk prijzen
Geschikt voor elektrische fietsen: Ja
Opvouwbaar: Ja
Capaciteit: 2-3
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor het vervoeren van 3 fietsen - Zeer licht in gewicht
Let hierop:
Niet kantelbaar

Wij hebben de Pryro fietsendrager uitgebreid voor je getest en dit waren onze bevindingen:

De fietsendrager is een zeer gemakkelijk te gebruiken fietsendrager met hangende lading voor op de achterklep. Een ideale fietsendrager voor meerdere fietsen, als je geen trekhaak hebt. De fietsendrager kan ook kinderfietsen en elektrische fietsen dragen. 

Deze fietsendrager is ontworpen voor stationcars en hatchbacks en geschikt om maar liefst 3 (!) fietsen te vervoeren. Wij hebben dit voor je getest en dit deze Pyro slaagde met vlag en winkel.  

We waren onder de indruk over de afwerking van de fietsendrager. Alle onderdelen die de auto en fietsen raken, zijn namelijk bekleed met een rubberen laag voor extra bescherming. Dit voorkomt krasjes en butsjes.

Nadat we de Pyro hadden getest was de drager makkelijk opvouwbaar en gemakkelijk op te bergen in de kofferbak. De drager nam ook niet veel ruimte in beslag, je kunt dus met een gerust hart een hoop bagage én de drager vervoeren. Als je je fietsen op slot wilt hebben en aan de klep vast wilt hebben, dan raden we nog wel aan om nog een apart slot erbij te kopen. 

Verkrijgbaar bij:
Product Capaciteit Opvouwbaar Geschikt voor elektrische fietsen
Pro-User Diamant Pro-User Diamant
Beste koop fietsendrager
2 fietsen Inklapsysteem Bekijk prijzen
Thule EasyFold XT 2 933 Thule EasyFold XT 2 933
Best geteste fietsendrager
2 fietsen Bekijk prijzen
Thule EasyFold XT 3 934 Black Thule EasyFold XT 3 934 Black
Beste fietsendrager voor elektrische fietsen
3 fietsen Bekijk prijzen
Thule VeloCompact 925 Thule VeloCompact 925
Beste fietsendrager voor de trekhaak
2 fietsen Bekijk prijzen
Thule FreeWay Fietsendrager 968 Thule FreeWay Fietsendrager 968
Beste fietsendrager achterklep
3 fietsen Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: vrijdag 24 maart 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit