Is een fietsendrager verzekerd?

Een fietsendrager is voor iemand die ver reist, maar toch actief wilt fietsen op zijn of haar trips. Helemaal naar de bestemming fietsen is té ver, maar alleen maar in eigen stad of dorp blijven is ook niet leuk. Herken je jezelf hierin? Dan is een fietsendrager zeker iets voor jou!

image

Wat is een fietsendrager?

Een fietsendrager is een gespecialiseerde aanhanger, meestal gemonteerd op de achterkant van een voertuig, ontworpen om fietsen te vervoeren. Een drager kan worden vastgezet met een:

  • op de trekhaak gemonteerde drager;
  • een op het dak gemonteerde drager;
  • of op een achterklep gemonteerde drager.

Het gebruik van fietsendragers is beperkt door hun compatibiliteit met voertuigtypes en hun capaciteit.

Slechte dragerontwerpen leiden vaak tot een slechte fietsbehandeling, een verhoogd risico op schade aan zowel fietsen als auto's door contact met andere rekken aan de buitenkant van de auto, en een verhoogd risico op diefstal.

Is mijn fietsendrager verzekerd?

Wat nu als je fiets of fietsendrager wordt beschadigd of gestolen?

Als iemand anders schade heeft veroorzaakt aan je fietsendrager of fiets, dan kan je naar de WA-autoverzekering gaan. Echter, als je zelf schade hebt aangericht aan je fiets terwijl die in de fietsendrager zat ben je helaas niet verzekerd.

Tip voor diefstal fietsendrager

Die mooie fietsendrager van je is zeer makkelijk van je auto af te halen. De fietsendrager kun je namelijk gewoon losschroeven. Dit is een uiterst eenvoudig klusje.

Dus let op! Dieven kunnen je fietsendrager in no-time stelen. Als je aan het einde van je reis bent, haal dan je fietsendrager van je auto af en stop de fietsendrager in de kofferbak of op de achterbank. Hiermee ben je ervan verzekerd dat je fietsendrager veilig is, alhoewel de auto ook ingebroken kan worden, maar dat is niet zo eenvoudig als een paar schroefjes losdraaien.