Beste fietsslot 2023. 5x de beste fietssloten

Laatste ge-update in door Eva

Nederland staat bekend om het grote aantal fietsers, en daar maak jij onderdeel van uit, anders zou je niet op zoek zijn naar een fietsslot! Ook in 2023 ziet het ernaar uit dat de fiets één van de meest populaire transportmiddelen is. Maar omdat er zoveel fietsers in Nederland zijn, worden er ook heel veel fietsen gestolen. Jaarlijks worden er tussen de 468.000 en 772.000 fietsen gestolen. Dat is reden genoeg om een goed fietsslot aan te willen schaffen. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om een simpel ding te halen bij de Action, maar dat raden wij sterk af.

Een fiets kan vrij duur zijn en het is dan ook niet de bedoeling dat die heel gemakkelijk gestolen kan worden. Jij bent daarom op zoek naar het beste fietsslot van 2023. Wij hebben verschillende sloten vergeleken met elkaar om jou te helpen kiezen welk slot jij gaat gebruiken. De sloten hebben wij opgedeeld in verschillende categorieën zoals het beste fietsslot tegen diefstal, het beste kettingslot en nog veel meer. We zullen eerst de sloten laten zien waarna we bespreken hoe we tot deze conclusie zijn gekomen, en we sluiten af met een paar tips en veel gestelde vragen.

Kabelslot Fietsslot Bekijk prijzen
Lengte: 80cm
Keurmerk: Nee
Aantal sleutels: 3
Hierom zijn we fan:
Weersbestendig – Met één klik dicht – Inclusief 3 sleutels – Duurzaam
Let hierop:
Geen keurmerk – Sleutels zijn kleiner dan gewend

In eerste instantie wil je niet al te veel geld kwijt zijn voor een degelijk fietsslot, en laat het Kabelslot Fiets Superster nu niet al te duur maar wel van goede kwaliteit zijn! Dit fietsslot wordt geleverd met drie sleutels waardoor je samen met anderen de fiets kunt delen.

Je kunt dit fietsslot gebruiken voor de fiets of scooter, maar ook voor de motor. Net zoals een trampoline, staat een fiets meestal buiten, ook tijdens slecht weer. Het slot is weersbestendig waardoor de kwaliteit niet achteruitgaat na een paar flinke regenbuien of een storm. De lengte van het slot is 80 centimeter, genoeg om jouw fiets aan de meeste dingen vast te maken.

Dit slot is geschikt voor de volgende soort fietsen:

 • Stadsfiets;
 • Ligfiets;
 • Omafiets;
 • Vouwfiets;
 • BMX;
 • Mountainbike;
 • Kinderfiets;
 • Bakfiets;
 • En meer.

Maak dieven het niet te makkelijk

Het slot is een eerste beveiliging tegen diefstal. Wanneer je jouw fiets, scooter of motor vast zet aan een boom, fietsenrek, of paal die daarvoor bestemd is, zullen dieven deze minder gauw stelen dan wanneer er geen zichtbare beveiliging is. Het fietsenslot wat op de fiets zelf zit is meestal niet voldoende om een dief af te schrikken.

Dit slot is niet voorzien van een keurmerk. Het kan dan ook gebeuren dat de verzekering niet wil uitkeren als er iets gebeurt.

Dit fietsslot is makkelijk in gebruik en vergt geen gecompliceerde handelingen. Je kunt het slot zonder sleutel vastklikken waardoor je geen tijd kwijt raakt bij het afstappen en opbergen van je fiets. Het openmaken van het slot is alleen mogelijk met één van de drie meegeleverde sleutels. Zorg dat je deze goed opbergt want het is natuurlijk niet de bedoeling dat jouw fiets gestolen wordt met de sleutel.

Verkrijgbaar bij:
VINZ Makalu Bekijk prijzen
Lengte: 150cm
Keurmerk: ART4
Aantal sleutels: 2
Hierom zijn we fan:
Voorzien van keurmerk – Weersbestendig – Inclusief 2 sleutels – Ook geschikt als bootslot
Let hierop:
Vrij groot – Er is een 1:30000 kans dat de sleutel ook op een ander slot past

Wij geven de titel van het beste fietsslot aan de Vinz Makalu Motorslot. Hoewel dit, zoals de naam al zegt, eigenlijk bedoeld is voor een motor, kun je dit slot ook prima gebruiken voor een fiets. Het is een zware ketting gemaakt van gehard staal wat het inbrekers en dieven niet gemakkelijk maakt om jouw fiets mee te nemen.

De levensduur van dit kettingslot wordt niet alleen verlengd door het materiaal om de ketting heen, maar ook door het afsluitbaar sleutelgat. Door gebruik te maken van het afsluitbaar sleutelgat voorkom je roest aan de ketting en het slot. De ketting is 42 mm dik, de schakels 12 mm en de beugel 14 mm.

Dit slot is geschikt voor:

 • Motors;
 • Scooters;
 • Fietsen;
 • Boten.

Verzeker voor de zekerheid

Hoewel je er natuurlijk vanuit gaat dat jouw motor, fiets, scooter of boot niet gestolen zal worden met zo’n stevig slot, bestaat de kans natuurlijk wel dat de dieven zo vastberaden zijn dat zij speciaal gereedschap meenemen om door sloten heen te komen. Gelukkig is dit slot voorzien van keurmerk ART 4. Dit betekent dat het slot geschikt is voor diefstalverzekering van de motor, scooter, fiets of boot.

Sta er niet raar van te kijken als jouw buurman hetzelfde fietsslot heeft en jouw sleutel ook op zijn slot past of andersom, deze kans is miniem maar wel aanwezig.

We moeten wel een kanttekening zetten bij dit slot als je het wilt gebruiken voor jouw scooter. Wanneer een scooter een achter schijfrem gebruikt, kan dit slot minder geschikt zijn. Met een achter schijfrem kan het soms lastig zijn om de ketting door de velg te krijgen. Om zeker te weten of jouw scooter geschikt is voor dit slot kun je natuurlijk even de ruimte bij de velg opmeten.

Verkrijgbaar bij:
AXA Absolute 5 kettingslot Bekijk prijzen
Lengte: 90cm
Keurmerk: Nee
Aantal sleutels: 1
Hierom zijn we fan:
Gemaakt van gehard staal – Online sleutelservice – Met één klik te sluiten – Duurzaam
Let hierop:
Geen keurmerk – Sleutel kan na verloop van tijd stroef gaan

Ben je dagelijks op pad met de fiets, en ben je specifiek op zoek naar een kettingslot? Dan kan het AXA Absolute 5 Kettingslot een uitkomst bieden. Dit slot is uiterst geschikt om jouw fiets voor een korte of middellange tijd vast te maken.

Het kettingslot biedt niet alleen goede bescherming, maar wordt zelf ook nog eens goed beschermd tegen weersinvloeden. De cilinder wordt beschermd met een afdekkap waardoor vocht en vuil niet direct toegang hebben tot de cilinder. Dit zorgt er ook voor dat de levensduur van het slot verlengd wordt. De polyester hoes zorgt er juist weer voor dat de fiets geen beschadigingen oploopt door het slot.

Dit slot is geschikt voor de volgende fietsen:

 • Stadsfiets;
 • Elektrische fiets;
 • Omafiets;
 • Vouwfiets;
 • Herenfiets;
 • Kinderfiets;
 • Mountainbike;
 • En meer.

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Er is natuurlijk niets leukers dan een weekje op vakantie gaan met de fietsendrager op de auto. Even er lekker tussenuit in de natuur buiten Nederland. Je neigt er misschien naar om liever een fiets te huren, of een goedkope fiets mee te nemen, maar jouw eigen fiets fietst toch altijd lekkerder. Zolang je een goed slot hebt moet dit zonder problemen kunnen. Ben je de sleutel kwijt? Dan kun je gebruik maken van de AXA online sleutelservice en wordt een extra sleutel binnen enkele dagen geleverd.

Volgens eerdere gebruikers kan het slot wat stroef gaan na verloop van tijd. Een beetje onderhoud zal dit waarschijnlijk verhelpen.

Het slot is 90 cm lang waardoor hij lang genoeg is om aan de meeste dingen vast te maken. Je zou er, bij wijze van, zelfs twee fietsen mee vast kunnen maken aan een boom. De schakels zijn van gehard staal gemaakt waardoor een hoge kwaliteit gewaarborgd blijft.

Verkrijgbaar bij:
Stahlex Ø10mm Bekijk prijzen
Lengte: 90cm
Keurmerk: Nee
Aantal sleutels: 2
Hierom zijn we fan:
Vuil-, regen- en modderproof – Inclusief 2 sleutels – SuperSafe cilinder – Geschikt voor bijna elke fiets
Let hierop:
Geen keurmerk – Slot moet vóór eerste gebruik gesmeerd worden

Fietsen kan een dure hobby zijn. Waar de een tevreden is met een goedkope fiets die doet wat hij moet doen, wilt de ander juist een fiets met veel mogelijkheden en aanpassingen om zijn hobby zo goed mogelijk uit te voeren. Bij dat laatste is het wel zaak om het beste fietsslot tegen diefstal in huis te hebben. Wat ons betreft is dat de Stahlex.

Zoals de naam al doet vermoeden zijn de schakels 10mm dik. Ze zijn gemaakt van gehard staal en de ketting weegt in totaal zo’n 1,9 kilogram. Tevens wordt er ook nog gebruik gemaakt van een SuperSafe cilinder. Het is dus een stevig slot waar je niet zomaar doorheen kunt komen.

Je kunt dit slot gebruiken bij de volgende soorten fietsen:

 • Stadsfiets;
 • Elektrische fiets;
 • Moederfiets;
 • Omafiets;
 • Tandem;
 • Driewieler;
 • Bakfiets;
 • En meer.

Vuil-, regen- en modderproof

Bij aanschaf van dit slot krijg je 2 veiligheidssleutels meegeleverd met serienummer. Hierdoor kun je de fiets gemakkelijk delen met vrienden of familie, maar je kunt natuurlijk ook een reservesleutel bij je houden voor het geval je per ongeluk de sleutel op het werk laat liggen. Het sleutelgat is afgeschermd waardoor vuil, regen en modder geen kans krijgen om het sleutelgat aan te tasten. Dit verlengt ook de levensduur.

Let erop dat je het slot vóór het eerste gebruik smeert. Dit is nodig om het slot soepel te laten werken.

Hoewel dit het beste fietsslot tegen diefstal is, dien je er wel rekening mee te houden dat het slot geen keurmerk heeft. Een verzekering hoeft minder lang na te denken over diefstal wanneer er gebruik is gemaakt van een slot met keurmerk.

Verkrijgbaar bij:
ABUS Iven Chain Bekijk prijzen
Lengte: 110cm
Keurmerk: ART2
Aantal sleutels: 2
Hierom zijn we fan:
Voorzien van keurmerk – Inclusief 2 sleutels – Inclusief Ivytex kettinghoes – Security level 10
Let hierop:
Redelijk zwaar – Sleutels kunnen bij onvoorzichtig gebruik plooien

Een goed fietsslot kan redelijk zwaar zijn, daarom vonden wij dat het beste lichtgewicht fietsslot ook zijn eigen categorie moest hebben. Het ABUS Iven Chain 8210 Kettingslot is beschikbaar in verschillende formaten en gewichten, en we hebben het in dit geval dan ook niet over een specifiek model van dit product.

Als je fanatiek fietser ben, dan wil je jouw fiets net zo goed beschermen als een gamer zijn gaming laptop zou beschermen. Dit hoogwaardig kettingslot heeft security level 10 gekregen en is voorzien van een ART 2 keurmerk. Je weet hierdoor in ieder geval zeker dat jouw fiets veilig staat tijdens een fietsuitje in een onbekende stad.

Het slot is voorzien van een flexibele Ivytex kettinghoes met de volgende eigenschappen:

 • UV bestending;
 • Water- en vuilafstotend;
 • Slijtvast materiaal;
 • Optimale bescherming tegen corrosie;
 • Lange levensduur.

Gebruiksvriendelijkheid staat voorop

Dit slot is niet heel moeilijk om te gebruiken, maar vergt wel een kleine handeling om te vergrendelen. Wanneer je jouw fiets op slot wilt zetten klik je het einde van de ketting in het slothuis. Daarna draai je de sleutel een kwartslag en voilà! Er worden twee sleutels meegeleverd.

Na verloop van tijd lijkt het volgens eerdere gebruikerservaringen alsof het slot wat stroever gaat. Dit hoeft geen probleem te zijn en is te verhelpen met een beetje olie.

De schakels van het slot zijn 8 mm dik, vierkant en gemaakt van speciaal gehard staal. Je kunt dit slot kopen in 85 cm, 110 cm en 14 cm. Let er wel op dat des te groter het slot, des te zwaarder. Het grootste model heeft een gewicht van bijna 3,2 kilogram. Bij ieder model krijg je 2 jaar fabrieksgarantie op het slot.

Product Lengte Keurmerk Aantal sleutels
Kabelslot Fietsslot Kabelslot Fietsslot
Beste koop fietsslot
80cm 3 Bekijk prijzen
VINZ Makalu VINZ Makalu
Best geteste fietsslot
150cm ART4 2 Bekijk prijzen
AXA Absolute 5 kettingslot AXA Absolute 5 kettingslot
Beste kettingslot
90cm 1 Bekijk prijzen
Stahlex Ø10mm Stahlex Ø10mm
Beste fietsslot tegen diefstal
90cm 2 Bekijk prijzen
ABUS Iven Chain ABUS Iven Chain
Beste lichtgewicht fietsslot
110cm ART2 2 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 1 juni 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.