Beste 5 fietstassen van 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Kom je net lekker van de markt met je heerlijke verse witbrood, een mooi lavendelplantje en 6 paprika’s voor 5 euro; was je even vergeten dat je niet met de auto was. Tijdens de terugrit heb je 5 tassen aan je stuur, die je nét de hele tijd met je knie aanraakt, waardoor je stuur nét iets wiebelt en slingert.

Of je koopt fietstassen.

Fietstassen zijn ongelofelijk ondergewaardeerd en ze komen altijd van pas als je niet wist dat je ze nodig had. Er hangt een bepaald onaantrekkelijk stigma aan fietstassen, maar ook daar hebben wij naar gekeken tijdens onze zoektocht naar het beste exemplaar.

Van klikfuncties tot afmetingen: we hebben het allemaal met elkaar vergeleken. Daaruit komt de Basil Mara XL Dubbele Fietstas als beste fietstas uit de vergelijking!

Product Inhoud Gewicht Waterdichtheid
Basil Mara XL Dubbele fietstas Basil Mara XL Dubbele fietstas
Beste koop fietstas
35 liter 966 gram Waterafstotend Bekijk prijzen
Basil Tour Dubbele fietstas Basil Tour Dubbele fietstas
Best geteste fietstas
26 liter 2 kilogram Waterafstotend Bekijk prijzen
Dunlop Dubbele Fietstas Dunlop Dubbele Fietstas
Beste dubbele fietstassen
26 liter 610 gram Waterafstotend Bekijk prijzen
Fastrider Canvas Fastrider Canvas
Beste fietstassen voor boodschappen
65 liter 3 kilogram Waterafstotend Bekijk prijzen
Basil Urban Dry Basil Urban Dry
Beste waterdichte fietstassen
50 liter 2 kilogram Waterdicht Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 21 maart 2023
Basil Mara XL Dubbele fietstas Bekijk prijzen
Gewicht: 966 gram
Inhoud: 35 liter
Waterdichtheid: Waterafstotend
Hierom zijn we fan:
Inhoud van 35 liter – Waterafstotend – Reflecterende strepen – Gebruiksvriendelijk
Let hierop:
Geen regenhoes – Geen laptopvak

We vallen gelijk met de deur in huis met de beste fietstas voor een lage prijs maar toch met een hoge kwaliteit: de Basil Mara Dubbele Fietstas. Zoals de naam al zegt is dit een dubbele fietstas waardoor je nog meer dingen kunt meenemen. De tas is geschikt voor elke fiets met een bagagedrager.

Hoewel de tassen er niet groot uitzien is er toch ruim 35 liter aan inhoud beschikbaar voor boodschappen en andere dingen die je graag mee wilt nemen. Ook maakt het niet uit wanneer je door een klein buitje moete rijden, de tassen zijn waterafstotend.

De specificaties van deze fietstassen:

 • Afmetingen: 36 x 14 x 42,5 cm;
 • Gewicht: 966 gram;
 • Inhoud: 35 liter;
 • Materiaal: Polyester;
 • Waterdichtheid: Waterafstotend.

Snel op pad

Vrijwel iedere fiets met een bagagedrager kan gebruikt worden in combinatie met deze fietstassen. Het bevestigen van de tassen gebeurt middels riempjes die gebruiksvriendelijk zijn. Je sluit het hoofdvak van de tassen met een gespsluiting. Veel simpeler kan het niet worden.

Houd er wel rekening mee dat, hoewel de tas waterafstotend is, deze niet geschikt is voor zware regenbuien. Waterafstotend en waterdicht zijn twee verschillende begrippen. Lichte regenval lukt nog wel.

Aan de veiligheid van de gebruiker is ook gedacht. Er zijn dubbele reflecterende strepen aangebracht, zowel aan de voorzijde als de achterzijde, zodat je goed zichtbaar bent in het verkeer. Het is natuurlijk nog wel belangrijk dat je zelf ook aan jouw veiligheid werkt door goede fietsverlichting te gebruiken.

Verkrijgbaar bij:
Basil Tour Dubbele fietstas Bekijk prijzen
Gewicht: 2 kilogram
Inhoud: 26 liter
Waterdichtheid: Waterafstotend
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor bijna alle fietsen – Waterafstotend – Gebruiksvriendelijk – Luxe uitstraling
Let hierop:
Geen laptopvak – Niet geheel waterbestendig

De beste fietstas van 2022 is wat ons betreft de Basil Tour Dubbele Fietstas. Dubbele fietstassen hebben sowieso onze voorkeur omdat je er lekker veel in kwijt kunt, maar ook de andere specificaties en eerdere gebruikerservaringen zijn veelbelovend bij dit model.

Je kunt de fietstassen aan dames- en herenfietsen bevestigen middels handige riempjes. De tassen zelf hebben een gespsluiting voor het hoofdvak en een ritssluiting voor een kleiner voorvakje. In totaal heb je een inhoud van 26 liter om te gebruiken. Tevens is de klep van de tas voorzien van soft filling.

De specificaties van deze fietstassen:

 • Afmetingen: 32 x 12,5 x 32 cm;
 • Gewicht: 2 kilogram;
 • Inhoud: 26 liter;
 • Materiaal: Polyester;
 • Waterdichtheid: Waterafstotend.

Fietsen in stijl

Deze tassen zijn niet alleen handig, maar zien er ook nog eens modern uit. Dit heeft de Basil Tour gedeeltelijk te danken aan de combinatie van gesp- en ritssluiting, maar ook door de afronding. Tevens heeft de afronding ook het bijkomend voordeel dat je er niet snel tegenaan schopt met de hak van je schoen tijdens het fietsen.

Dit zou een heel mooi model zijn om voor het werk te gebruiken, maar we missen helaas een laptop vak. We spreken over missen omdat de potentie er wel was met de soft filling klep.

De uitsparingen bovenop en de afgeronde voorzijden zorgen ervoor dat de tassen op vrijwel elke fiets passen, ook fietsen met snelbinders, led achterlicht of kinderzitje. Dit model is dan ook zeker geschikt voor ouders en studenten, maar ook voor de gemiddelde Nederlander zonder kinderen of studie die gewoon de beste fietstas willen gebruiken.

Verkrijgbaar bij:
Dunlop Dubbele Fietstas Bekijk prijzen
Gewicht: 610 gram
Inhoud: 26 liter
Waterdichtheid: Waterafstotend
Hierom zijn we fan:
Extra verstevigd – Gebruiksvriendelijk – Waterafstotend – Inclusief reflectie strip
Let hierop:
Niet geschikt voor elektrische fiets – Geen regenhoes

Dunlop staat bekend als een goed sportmerk, maar ook fietstassen zijn geen onbekend gebied voor hun. In tegenstelling zelfs, de beste dubbele fietstassen mogen zij op hun naam schrijven. Het gaat in dit geval om fietstassen met een inhoud van 26 liter.

De tassen zijn van zeer goede kwaliteit nylon en zijn waterafstotend. Dit betekent dat het een klein buitje wel kan doorstaan zonder dat de binnenkant nat zal worden. Je bevestigt de fietstas door middel van klittenband en sluit de vakken met een gespsluiting. Hoewel klittenband vaak geen favoriet is, kunnen we je verzekeren dat de tas vrij lang mee zal gaan bij normaal gebruik.

De specificaties van deze fietstassen:

 • Afmetingen: 36 x 12 x 30 cm;
 • Gewicht: 610 gram;
 • Inhoud: 26 liter;
 • Materiaal: Polyester;
 • Waterdichtheid: Waterafstotend.

Veiligheid tijdens het fietsen

Veilig op pad heeft niet alleen te maken met een goede fietshelm, maar ook met zichtbaarheid in het verkeer. Deze fietstassen dragen daaraan bij door middel van reflectoren op het achterpaneel. Wanneer er lichten op jouw fiets schijnen vanaf de achterkant zullen deze reflectoren andere weggebruikers ervan bewust maken dat jij daar fietst.

Het liefst zouden we willen dat alle fietstassen voor elke fiets geschikt zijn, maar helaas moeten we mensen met een elektrische fiets teleurstellen. Deze fietstassen zijn daar namelijk niet voor geschikt.

We zijn van Dunlop bekend dat zij stevige producten maken, en dat is met deze fietstassen niet anders. Ze zijn deels voorgevormd en aan de boven- en achterkant extra verstevigd. Zo weet je zeker dat jouw boodschappen veilig getransporteerd kunnen worden.

Verkrijgbaar bij:
Fastrider Canvas Bekijk prijzen
Gewicht: 3 kilogram
Inhoud: 65 liter
Waterdichtheid: Waterafstotend
Hierom zijn we fan:
Regenoren – 65 liter inhoud – Te combineren met snelbinder – Reflectiestrepen
Let hierop:
Redelijk zwaar – Geen laptopvak

De boodschappen worden steeds duurder, evenals de benzineprijzen, en dus gaan er steeds meer mensen met de fiets om geld te besparen. Om al die boodschappen ook goed te kunnen ondersteunen en heelhuids thuis te laten komen is het echter wel belangrijk dat je een van de beste fietstassen voor boodschappen gebruikt. Wij raden de Fastrider Canvas aan.

Met een inhoud van 65 liter moet het wel lukken om flink wat boodschappen mee te kunnen nemen, minimaal voor een aantal dagen. Het bevestigen van de tassen is ok niet moeilijk. Je maakt hier weer gebruik van de bekende riempjes en een gespsluiting voor het hoofdvak. De fietstassen kunnen ook gebruikt worden in combinatie met snelbinders, handig wanneer je ook nog een rugtas of iets anders mee wilt nemen.

De specificaties van deze fietstassen:

 • Afmetingen: 23 x 42 x 34 cm;
 • Gewicht: 3 kilogram;
 • Inhoud: 65 liter;
 • Materiaal: Polyester;
 • Waterdichtheid: Waterafstotend.

Het oog wil ook wat

Behalve gebruiksvriendelijkheid betreffende het bevestigen en gebruik van de fietstassen, willen we natuurlijk ook dat ze er een beetje leuk uitzien. De tassen zien er zeer netjes uit en kunnen dan ook zonder schaamte gebruikt worden als je naar het kantoor fietst. Voor het grootste gedeelte is de tas zwart met zilveren reflectiestrepen voor extra veiligheid. Daarnaast zijn er meerdere uitvoeringen van deze tassen.

Hoewel dit natuurlijk een prima fietstas is, vinden we de tas wel redelijk zwaar. Alleen de tassen zelf wegen al 3 kilogram.

De tassen zijn niet geheel waterdicht maar maken wel gebruik van regenoren. Terwijl jij droog blijft door jouw handige regenjas, blijft de inhoud van jouw fietstas droog door de regenoren.

Basil Urban Dry Bekijk prijzen
Gewicht: 2 kilogram
Inhoud: 50 liter
Waterdichtheid: Waterdicht
Hierom zijn we fan:
Vegan lederen details – 100% waterdicht – 50 liter inhoud – Chique uitstraling
Let hierop:
Geen laptopvak – Sluiten tas is soms wat onhandig

In Nederland fietsen er elke dag miljoenen mensen naar hun werk, school, familie en vrienden, weer of geen weer. Dit betekent dat we in de praktijk heel vaak door een flinke regenbui moeten fietsen. Om jouw spullen toch droog te houden tijdens een beste hoosbui is het belangrijk dat je de beste waterdichte fietstassen gebruikt.

De dubbele fietstassen van Basil Urban Dry passen op elke dames- of herenfiets. Waar de meeste fietstassen slechts waterafstotend zijn, zijn deze tassen 100% waterdicht dankzij de gelaste naden. Hierdoor voldoet de tas ook aan de hoge IPX 3-norm. Jouw inhoud van 50 liter blijft dus gewoon droog.

De specificaties van deze fietstassen:

 • Afmetingen: 36 x 17 x 42 cm;
 • Gewicht: 2 kilogram;
 • Inhoud: 50 liter;
 • Materiaal: Tarpaulin;
 • Waterdichtheid: Waterdicht.

Diervriendelijke stijl

Bij het bekijken van de foto's valt de chique uitstraling gelijk op, er wordt namelijk gebruik gemaakt van lederen details. Gelukkig hoeft dit geen afknapper te zijn, het zijn namelijk wel vegan lederen details. Er zijn ook reflecterende details zodat jij beter zichtbaar bent in het verkeer.

Deze fietstassen hebben bijna alles wat we kunnen willen, maar we missen opnieuw een laptopvak. Vooral scholieren en mensen die op kantoor werken zullen hier behoefte aan hebben omdat er tegenwoordig steeds vaker gewerkt wordt met een laptop.

Gebruiksvriendelijkheid is wel weer een belangrijk punt. Het hoofdvak maakt gebruik van een rolsluiting waardoor je geen moeilijke handelingen hoeft te verrichten en jouw tassen zo dicht zijn. Je bevestigt de tassen aan jouw fiets door middel van riempjes. Je zou deze tas trouwens ook kunnen beschouwen als de beste fietstas voor e-bike, daar is hij namelijk ook geschikt voor.

Verkrijgbaar bij:
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit