Beste filter koffiezetapparaat top 5 2020

Laatste ge-update in door Vera

Er gaat niets boven een vers gezet bakje koffie toch? Het filter koffiezetapparaat dat lekker staat de pruttelen, de geur die op je afkomt. Wist je dat ruim de helft van de koffiedrinkende Nederlands nog dagelijks koffie uit het filter koffiezetapparaat drinkt? Daardoor is dit nog altijd het bestverkochte koffiezetapparaat. Maar hoe vind je het beste filter koffiezetapparaat dat bij jou past? Wij gaan je hier op deze pagina bij helpen!

Wat is het beste filter koffiezetapparaat?

Als je een nieuw filter koffiezetapparaat wilt hebben, dan heb je genoeg keus. Dat maakt kiezen wel lastig. Misschien wil je wel een filter koffiezetapparaat dat klein is, zodat het aanrecht niet meteen helemaal vol staat. Als je een hip apparaat wilt, kun je ook kiezen voor een filter koffiezetapparaat met retro look. Ook leuk als je een moderne keuken hebt! Vind je het fijn als de koffie lekker warm blijft? Overweeg dan een filter koffiezetapparaat met thermoskan. Ben je benieuwd welk filter koffiezetapparaat wij als beste getest hebben? Kijk dan even bij onze reviews! Of blader door onze Koopgids vol handige tips voor de aankoop van je nieuwe filter koffiezetapparaat.

Welk filter koffiezetapparaat kopen?

Als je van plan bent om een filter koffiezetapparaat aan te schaffen dan zijn er enkele specificaties waar je op kunt letten. Een aantal specificaties zijn onder andere de capaciteit van het filter koffiezetapparaat, of het een timer heeft en niet onbelangrijk de prijs. Deze specificaties kunnen je helpen om je keuze voor een bepaald filter koffiezetapparaat makkelijker te maken. Onderaan deze pagina vind je een koopgids, hierin vind je meer specificaties met een bijhorende toelichting. Wij hebben al veel filter koffiezetapparaten getest en gereviewed. De vijf beste filter koffiezetapparaten van dit moment, inclusief best getest en beste koop, vind je hier! 

Top 5 beste filter koffiezetapparaten
# Product Prijs v.a.
1 Siemens AromaSensePlus TC86505
Best getest
€ 123,59
2 Melitta EASY II
Beste koop
€ 25,99
3 Moccamaster Kbg741 AO € 179,00
4 Philips Café Gaia HD7547/80 € 69,95
5 Philips Grind & Brew HD7768/70 € 159,00
Best getest: Siemens AromaSensePlus Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Afneembaar waterreservoir - Timer - Druppelstop - Ontkalkingsindicator - Thermoskan
 • Thermoskan lastig schoon te maken - De deksel is lastig in gebruik - Morsen bij uitschenken
Productreview:

De Siemens TC86505 is alweer door de Consumentenbond als beste getest. Dit filter koffiezetapparaat heeft een afneembaar waterreservoir, een timer, een RVS-thermoskan en een ontkalkingsindicator. Hiermee haal je een compleet filter koffiezetapparaat in huis.

De Aroma Sense Plus zorgt ervoor dat de koffie optimaal tot zijn recht komt. De gemalen koffie is minimaal 5 minuten in contact met heet water. Na 5 minuten zijn de koffie-aroma’s optimaal voor een lekker kopje koffie. De ingebouwde sensor past automatisch de contacttijd aan, aan de hoeveelheid koffie en water.

Dankzij de ingebouwde timer kun je het koffiezetapparaat ’s avonds klaarzetten en ’s ochtends bij het opstaan meteen genieten van een vers gezet bakje koffie. Omdat de goede thermoskan lang warm blijft, schakelt het koffiezetapparaat zich automatisch uit nadat het klaar is met koffiezetten.

De Siemens TC86505 is voorzien van een druppelstop, zodat de warmhoudplaat schoon blijft. Bovendien heeft het een kalkindicator, zo weet je precies wanneer het tijd is om het apparaat te ontkalken.

Het waterreservoir is afneembaar en eenvoudig onder de kraan te vullen. Met een inhoud van ruim een liter, zet je tot 8 grote koppen of 12 kleinere kopjes koffie.

De afmetingen van de Siemenst TC86505 zijn 26 x 35,5 x 25 cm. Het heeft een snoerlengte van 1 meter en weegt 3,6 kg.

De thermoskan morst bij inschenken, ook is de deksel wat lastig in gebruik.

Beste koop Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Doorzichtig waterreservoir - Druppelstop - Eenvoudig schoon te maken - Koffie wordt 30 minuten warm gehouden
 • Het waterreservoir is niet afneembaar - Geen timer - Het koffiezetapparaat voelt wat fragiel aan
Productreview:

De Melitta Easy staat al jarenlang bekend om zijn slimme en compacte ontwerp. Nu is er de Melitta Easy II. De vernieuwde Melitta Easy is net even wat praktischer en handiger in gebruik. Zo is het waterreservoir doorzichtig en kan het vanaf de voorkant worden afgelezen.

Met de Melitta Easy II kun je tot 10 kopjes koffie zetten. De warmhoudplaat schakelt na een half uur automatisch uit. Dankzij de anti-druppelstop blijft het koffiezetapparaat schoon.

De Consumentenbond heeft de smaak van koffie uit de Melitta Easy II beoordeeld met een 9,1. De smaak, eenvoud en de kleine prijs zorgen ervoor dat dit filterkoffiezetapparaat de beste koop filter koffiezetapparaat is.

De afmetingen van de Melitta Easy II zijn 17,5 x 30 x 23 cm. Het filter koffiezetapparaat weegt 1,6 kg. Deze koffiepadmachine wordt geleverd inclusief melkreservoir en een handleiding.

Het waterreservoir is niet afneembaar. Je kunt het water met de koffiekan vullen. De koffiekan heeft een kopjesmarkering op de handgreep, al is deze wel lastig afleesbaar.

Moccamaster Kbg741 AO Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Zet constante koffie op 92°-96°C - Druppelstop - Doorzichtig waterreservoir - Koffie wordt 40 minuten warmgehouden
 • Waterreservoir is niet afneembaar - Geen timer - Bij minder dan zes kopjes koffie loopt het water te snel door
Productreview:

Met de handgemaakte Moccamaster (geproduceerd en getest in het Nederlandse Amerongen) maak je koffie op de perfecte zettemperatuur van 92°-96°C graden. Op deze temperatuur bereik je de ideale balans tussen tussen zoetheid en bitterheid.

De Moccamaster verwarmt het water met een hoogwaardig koper verwarmingselement. Binnen 6 minuten heb je een volle kan voor 10 kopjes koffie. Dankzij de druppelstop kun je de kan al eerder uit het apparaat halen om alvast een kopje koffie in te schenken, daarna plaats je de kan terug en gaat de Moccamaster verder met koffiezetten.

De warmhoudplaat houdt de koffie warm op 80°- 85°C en schakelt na 40 minuten automatisch uit.

Het waterreservoir is transparant met een duidelijke kopjesmarkering. Het waterreservoir is niet afneembaar, maar dankzij de ruime opening is water vullen vrij eenvoudig. Er kan tot 1,25 liter water in, wat genoeg is voor 10 kopjes koffie.

De Moccamaster heeft al meerdere internationale awards gewonnen omdat het constant goede koffie zet. Op de Moccamaster zit 5 jaar garantie, maar als je hem goed onderhoudt, is het een heel duurzaam filter koffiezetapparaat dat jaren mee zal gaan.

Voor een paar tientjes meer kun je dit filter koffiezetapparaat ook krijgen met een thermoskan, dit is de Technivorm Moccamaster KBGT 741.

De afmetingen van de Moccamaster zijn 33 x 41 x 17 cm, het filter koffiezetapparaat weegt 2,9 kg. De Technivorm Moccamaster KGB 741 AO wordt geleverd inclusief maatschepje en handleiding.

Let even op als je minder dan 6 kopjes koffie wilt zetten. Je hebt dan in verhouding iets meer koffie nodig. Omde optimale smaak behouden moet de koffie nuwat langzamer door lopen. Ditkun je doen door gebruik te maken van 2 filters.

  Philips Café Gaia HD7547/80 Bekijk prijzen
  Plus- en minpunten
  • Druppelstop - Koffie blijft langer warm in thermoskan
  • Waterreservoir is niet afneembaar - Geen timer
  Productreview:

  Het filter koffiezetapparaat van Philips wordt geleverd met een onbreekbare thermoskan die gemaakt is van roestvrijstaal. De thermoskan is dubbelwandig en houdt de koffie tot 2 uur warm zonder de smaak te beïnvloeden. Na 2 uur is de koffie minstens nog 65 °C. De deksel op de thermoskan is eenvoudig met een hand te bedienen.

  Het waterreservoir kun je vullen tot 1,2 liter. Dit is genoeg voor ongeveer 12 kopjes koffie. Het waterreservoir is niet afneembaar. Je kunt de koffiekan gebruiken om het water te vullen.

  Na het koffiezetten, wordt het koffiezetapparaat automatisch uitgeschakeld om energie te besparen. De druppelstop voorkomt dat er druppels uit het filter koffiezetapparaat lekken.

  De afmetingen van de Philips Gaia HD7547/80 zijn 25,5 x 37 x 22 cm. Het filter koffiezetapparaat weegt 2 kg. Het wordt geleverd met thermoskan en handleiding.

  De meeste filter koffiezetapparaten worden met een maatschep geleverd, de Philips Gaia niet. Als je een maatschep wilt, moet je deze los aanschaffen.

  Philips Grind & Brew HD7768/70 Bekijk prijzen
  Plus- en minpunten
  • Verse koffiebonen - Timer - Instelbare koffiesterkte
  • Geen uitneembaar waterreservoir - Bonen malen maakt veel geluid
  Productreview:

  Koffie komt het best tot zijn recht als het vers gebrand en gemalen is. Liefhebbers van filterkoffie en verse koffiebonen moeten voor het malen van koffiebonen een extra koffiemolen in huis halen. Met de Philips Grind & Brew is dit niet nodig. Dit filter koffiezetapparaat maalt met de ingebouwde koffiemolen de koffiebonen, waarna hij er direct verse koffie van zet. Houdt er wel rekening mee dat het malen van de koffiebonen redelijk wat geluid maakt. Je kunt de smaak en sterkte van de koffie bepalen door de maalgraad grover of fijner te zetten.

  Het is ook mogelijk om gemalen koffie te gebruiken in plaats van verse bonen. Je kunt de maalfunctie dan eenvoudig uitschakelen. Dit is de perfecte oplossing voor cafeïnevrije koffie.

  Het waterreservoir is niet afneembaar. Je kunt het vullen tot 1 liter, dit staat gelijk aan ongeveer 10 kopjes koffie.

  De Philips Grind & Brew is voorzien van een druppelstop. Dit heeft twee voordelen. Het voorkomt dat er koffiedruppels op de warmhoudplaat vallen en dus schoonmaakwerk. Ook kun je al een kopje koffie inschenken terwijl het filter koffiezetapparaat nog koffie aan het koffiezetten is.

  Op de warmhoudplaat kun je koffie warmhouden. Dit instelbaar van 10 minuten tot 2 uur. Je kunt het filter koffiezetapparaat natuurlijk ook direct na gebruik uitschakelen als je de koffie niet warm hoeft te houden.

  Dankzij de ingebouwde timer, zet de Philips Grind & Brew koffie wanneer jij dat wilt. Zo ben je ’s ochtends bij je ontbijt verzekerd van een lekker bakje.

  De afmetingen van de Philips Grind & Brew zijn 32 x 50,5 x 28 cm. Het filter koffiezetapparaat weeg 4,6 kg. Het wordt geleverd met een handleiding.

  Het is even oefenen voordat je de juiste instellingen hebt gevonden voor een bakje koffie naar jouw eigen smaak.

  Vera den Grondel
  Door: Vera
  Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.