Beste Filter koffie & Beste Filter koffiezetapparaat 2022

Laatste ge-update in door Vera

Wist je dat filterkoffie meer smaak heeft en meer cafeïne bevat dan koffie uit een volautomaat? Dat komt omdat filterkoffie lekker langzaam wordt gezet, waardoor de smaak beter wordt. Als je houdt van een aromatisch en sterk kopje koffie, dan is een filter koffiezetapparaat iets voor jou.

Ben je op zoek naar een nieuw filterkoffiezetapparaat en ben je benieuwd wat het beste filter koffiezetapparaat van 2022 is? Bekijk dan de test die we hier gedaan hebben, want daarin vind je vijf verschillende koffiezetapparaten waarmee je filterkoffie zet.

Uiteindelijk kwam er een duidelijke winnaar uit onze test. De Siemens AromaSensePlus TC86503 is wat ons betreft het best geteste filter koffiezetapparaat. Dat komt o.a. door de afneembare kan en de timer, waardoor dit filter koffiezetapparaat heel praktisch is.

# Product Prijs v.a.
1 Siemens AromaSensePlus TC86505
Beste koop
€ 130,00
2 Melitta EASY II
Als beste getest
€ 35,95
3 Moccamaster Kbg741 AO € 0,00
4 Philips Café Gaia HD7547/80 € 79,98
5 Philips Grind & Brew HD7768/70 € 0,00
Laatste prijs-update: vrijdag 7 oktober 2022
Siemens AromaSensePlus TC86505 Bekijk prijzen
Geschikt voor type koffie: Gemalen koffie (Snelfilter maling)
Melkopschuimer: Nee
Instelbare maalgraad: Nee
Aantal kopjes per keer: 8
Anti-drup: Ja
Inhoud: 1 liter
Snoerlengte: 1 m.
Product hoogte: 33,5 cm
Product lengte: 25 cm
Product gewicht: 3,6 kg
Product breedte: 26 cm
Vermogen: 1100 W

De Siemens TC86505 is alweer door de Consumentenbond als beste getest. Dit filter koffiezetapparaat heeft een afneembaar waterreservoir, een timer, een RVS-thermoskan en een ontkalkingsindicator. Hiermee haal je een compleet filter koffiezetapparaat in huis.

De Aroma Sense Plus zorgt ervoor dat de koffie optimaal tot zijn recht komt. De gemalen koffie is minimaal 5 minuten in contact met heet water. Na 5 minuten zijn de koffie-aroma’s optimaal voor een lekker kopje koffie. De ingebouwde sensor past automatisch de contacttijd aan, aan de hoeveelheid koffie en water.

Dankzij de ingebouwde timer kun je het koffiezetapparaat ’s avonds klaarzetten en ’s ochtends bij het opstaan meteen genieten van een vers gezet bakje koffie. Omdat de goede thermoskan lang warm blijft, schakelt het koffiezetapparaat zich automatisch uit nadat het klaar is met koffiezetten.

De Siemens TC86505 is voorzien van een druppelstop, zodat de warmhoudplaat schoon blijft. Bovendien heeft het een kalkindicator, zo weet je precies wanneer het tijd is om het apparaat te ontkalken.

Het waterreservoir is afneembaar en eenvoudig onder de kraan te vullen. Met een inhoud van ruim een liter, zet je tot 8 grote koppen of 12 kleinere kopjes koffie.

De afmetingen van de Siemenst TC86505 zijn 26 x 35,5 x 25 cm. Het heeft een snoerlengte van 1 meter en weegt 3,6 kg.

De thermoskan morst bij inschenken, ook is de deksel wat lastig in gebruik.

Plus- en minpunten
Afneembaar waterreservoir - Timer - Druppelstop - Ontkalkingsindicator - Thermoskan
Thermoskan lastig schoon te maken - De deksel is lastig in gebruik - Morsen bij uitschenken
Melitta EASY II Bekijk prijzen
Geschikt voor type koffie: Gemalen koffie (Snelfilter maling)
Anti-drup: Ja
Inhoud: 1 l
Model: Easy II zwart

De Melitta Easy staat al jarenlang bekend om zijn slimme en compacte ontwerp. Nu is er de Melitta Easy II. De vernieuwde Melitta Easy is net even wat praktischer en handiger in gebruik. Zo is het waterreservoir doorzichtig en kan het vanaf de voorkant worden afgelezen.

Met de Melitta Easy II kun je tot 10 kopjes koffie zetten. De warmhoudplaat schakelt na een half uur automatisch uit. Dankzij de anti-druppelstop blijft het koffiezetapparaat schoon.

De Consumentenbond heeft de smaak van koffie uit de Melitta Easy II beoordeeld met een 9,1. De smaak, eenvoud en de kleine prijs zorgen ervoor dat dit filterkoffiezetapparaat de beste koop filter koffiezetapparaat is.

De afmetingen van de Melitta Easy II zijn 17,5 x 30 x 23 cm. Het filter koffiezetapparaat weegt 1,6 kg. Deze koffiepadmachine wordt geleverd inclusief melkreservoir en een handleiding.

Het waterreservoir is niet afneembaar. Je kunt het water met de koffiekan vullen. De koffiekan heeft een kopjesmarkering op de handgreep, al is deze wel lastig afleesbaar.

Plus- en minpunten
Doorzichtig waterreservoir - Druppelstop - Eenvoudig schoon te maken - Koffie wordt 30 minuten warm gehouden
Het waterreservoir is niet afneembaar - Geen timer - Het koffiezetapparaat voelt wat fragiel aan
Moccamaster Kbg741 AO Bekijk prijzen

Met de handgemaakte Moccamaster (geproduceerd en getest in het Nederlandse Amerongen) maak je koffie op de perfecte zettemperatuur van 92°-96°C graden. Op deze temperatuur bereik je de ideale balans tussen tussen zoetheid en bitterheid.

De Moccamaster verwarmt het water met een hoogwaardig koper verwarmingselement. Binnen 6 minuten heb je een volle kan voor 10 kopjes koffie. Dankzij de druppelstop kun je de kan al eerder uit het apparaat halen om alvast een kopje koffie in te schenken, daarna plaats je de kan terug en gaat de Moccamaster verder met koffiezetten.

De warmhoudplaat houdt de koffie warm op 80°- 85°C en schakelt na 40 minuten automatisch uit.

Het waterreservoir is transparant met een duidelijke kopjesmarkering. Het waterreservoir is niet afneembaar, maar dankzij de ruime opening is water vullen vrij eenvoudig. Er kan tot 1,25 liter water in, wat genoeg is voor 10 kopjes koffie.

De Moccamaster heeft al meerdere internationale awards gewonnen omdat het constant goede koffie zet. Op de Moccamaster zit 5 jaar garantie, maar als je hem goed onderhoudt, is het een heel duurzaam filter koffiezetapparaat dat jaren mee zal gaan.

Voor een paar tientjes meer kun je dit filter koffiezetapparaat ook krijgen met een thermoskan, dit is de Technivorm Moccamaster KBGT 741.

De afmetingen van de Moccamaster zijn 33 x 41 x 17 cm, het filter koffiezetapparaat weegt 2,9 kg. De Technivorm Moccamaster KGB 741 AO wordt geleverd inclusief maatschepje en handleiding.

Let even op als je minder dan 6 kopjes koffie wilt zetten. Je hebt dan in verhouding iets meer koffie nodig. Omde optimale smaak behouden moet de koffie nuwat langzamer door lopen. Ditkun je doen door gebruik te maken van 2 filters.

  Plus- en minpunten
  Zet constante koffie op 92°-96°C - Druppelstop - Doorzichtig waterreservoir - Koffie wordt 40 minuten warmgehouden
  Waterreservoir is niet afneembaar - Geen timer - Bij minder dan zes kopjes koffie loopt het water te snel door
  Verkrijgbaar bij:
  Philips Café Gaia HD7547/80 Bekijk prijzen

  Het filter koffiezetapparaat van Philips wordt geleverd met een onbreekbare thermoskan die gemaakt is van roestvrijstaal. De thermoskan is dubbelwandig en houdt de koffie tot 2 uur warm zonder de smaak te beïnvloeden. Na 2 uur is de koffie minstens nog 65 °C. De deksel op de thermoskan is eenvoudig met een hand te bedienen.

  Het waterreservoir kun je vullen tot 1,2 liter. Dit is genoeg voor ongeveer 12 kopjes koffie. Het waterreservoir is niet afneembaar. Je kunt de koffiekan gebruiken om het water te vullen.

  Na het koffiezetten, wordt het koffiezetapparaat automatisch uitgeschakeld om energie te besparen. De druppelstop voorkomt dat er druppels uit het filter koffiezetapparaat lekken.

  De afmetingen van de Philips Gaia HD7547/80 zijn 25,5 x 37 x 22 cm. Het filter koffiezetapparaat weegt 2 kg. Het wordt geleverd met thermoskan en handleiding.

  De meeste filter koffiezetapparaten worden met een maatschep geleverd, de Philips Gaia niet. Als je een maatschep wilt, moet je deze los aanschaffen.

  Plus- en minpunten
  Druppelstop - Koffie blijft langer warm in thermoskan
  Waterreservoir is niet afneembaar - Geen timer
  Philips Grind & Brew HD7768/70 Bekijk prijzen

  Koffie komt het best tot zijn recht als het vers gebrand en gemalen is. Liefhebbers van filterkoffie en verse koffiebonen moeten voor het malen van koffiebonen een extra koffiemolen in huis halen. Met de Philips Grind & Brew is dit niet nodig. Dit filter koffiezetapparaat maalt met de ingebouwde koffiemolen de koffiebonen, waarna hij er direct verse koffie van zet. Houdt er wel rekening mee dat het malen van de koffiebonen redelijk wat geluid maakt. Je kunt de smaak en sterkte van de koffie bepalen door de maalgraad grover of fijner te zetten.

  Het is ook mogelijk om gemalen koffie te gebruiken in plaats van verse bonen. Je kunt de maalfunctie dan eenvoudig uitschakelen. Dit is de perfecte oplossing voor cafeïnevrije koffie.

  Het waterreservoir is niet afneembaar. Je kunt het vullen tot 1 liter, dit staat gelijk aan ongeveer 10 kopjes koffie.

  De Philips Grind & Brew is voorzien van een druppelstop. Dit heeft twee voordelen. Het voorkomt dat er koffiedruppels op de warmhoudplaat vallen en dus schoonmaakwerk. Ook kun je al een kopje koffie inschenken terwijl het filter koffiezetapparaat nog koffie aan het koffiezetten is.

  Op de warmhoudplaat kun je koffie warmhouden. Dit instelbaar van 10 minuten tot 2 uur. Je kunt het filter koffiezetapparaat natuurlijk ook direct na gebruik uitschakelen als je de koffie niet warm hoeft te houden.

  Dankzij de ingebouwde timer, zet de Philips Grind & Brew koffie wanneer jij dat wilt. Zo ben je ’s ochtends bij je ontbijt verzekerd van een lekker bakje.

  De afmetingen van de Philips Grind & Brew zijn 32 x 50,5 x 28 cm. Het filter koffiezetapparaat weeg 4,6 kg. Het wordt geleverd met een handleiding.

  Het is even oefenen voordat je de juiste instellingen hebt gevonden voor een bakje koffie naar jouw eigen smaak.

  Plus- en minpunten
  Verse koffiebonen - Timer - Instelbare koffiesterkte
  Geen uitneembaar waterreservoir - Bonen malen maakt veel geluid
  Verkrijgbaar bij:
  Door: Vera

  Ik ben Vera en sinds 2016 houd ik mij al bezig met kwaliteit. Als ik een gevalletje ‘goedkoop wordt duurkoop’ kan vermijden, dan is mijn dag goed. 

  Voor DeBeste werk ik aan de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks test, vergelijk en review ik producten, zodat jij de beste koop in huis haalt.