Wat kost filterkoffie per kopje?

Door: Eva
Laatste update: 15 augustus 2022

Koffie is eeuwen een luxeproduct geweest in de wereld, maar de laatste decennia is het niet weg te denken als een van de eerste dranken die we drinken. De kosten kunnen enorm variëren per kop koffie. Wat kost bijvoorbeeld een kop filterkoffie uit een filterapparaat per kopje?

De kosten van filterkoffie per kopje

Het is moeilijk om een prijskaartje aan je kop filterkoffie te hangen, omdat je verschillende soorten koffie in je koffiezetapparaat kunt stoppen. Gemiddeld zal een kopje filterkoffie ongeveer 7 tot 9 eurocent per kop kosten. Dat wordt uitgerekend door de prijs van een kilozak te nemen en er dan vanuit te gaan dat je er 90 koppen koffie uit kunt halen. Dat betekent echter ook dat wanneer je liever slappere koffie drinkt je minder kwijt bent en je meer kwijt bent bij een sterke bak koffie.

Wat betaal je voor andere soorten koffie per kop?

Om een vergelijking te kunnen maken met wat je betaalt voor andere soorten koffie, is het goed om te kijken naar de kosten van andere koffies:

  • Nespresso zou ongeveer 40 eurocent per kop kosten en Nespresso Vertuo kost al zeker zo’n 60 eurocent per koffie.
  • Een espressomachine is weer iets goedkoper met ongeveer 10 tot 12 eurocent per kop
  • Pads voor Senseo kosten ook maar ongeveer 12 cent per kop

Filterkoffie is dus zeker een van de goedkopere soorten koffie. Toch zal veel afhangen van de soort koffie die je gebruikt. Zo vinden sommige gebruikers van van filterkoffie het belangrijk om filterkoffie te maken van zeer licht gebrande bonen van goede oorsprong. Deze bonen zijn vaak wat duurder en worden speciality coffee genoemd. Deze filterkoffie heeft doorgaans een wat zoetere en meer dropachtige smaak dan een gewone koffie.

Naast de kosten van filterkoffie, die in het voordeel spreken van deze soort koffie zou filterkoffie ook gezonder zijn omdat je cholesterol er minder door verhoogt wordt dan met andere zetmethoden. Daarnaast zijn de filters gewoon composteerbaar. Het is dus ook beter voor het milieu dan bijvoorbeeld plastic cups.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer