Beste flessenwarmer van 2022

Laatste ge-update in door Eva

Met de uitvinding van de eerste flessenwarmer werd het leven voor jonge ouders een stukje makkelijker. Flesjes opwarmen in een pan met warm water hoefde namelijk niet meer. De beste flessenwarmer verwarmt de melk gelijkmatig en stopt automatisch als de melk warm genoeg is.

Tegenwoordig heb je veel keus als je flesjes en potjes makkelijk wilt opwarmen. Kies je voor een digitale flessenwarmer, een multifunctionele flessenwarmer die ook potjes babyvoeding verwarmt of wil je flesjes opwarmen in de auto? In deze review lees je welke flessenwarmers het beste zijn.

De Philips Avent SCF358/00 flessenwarmer werd door ons als beste beoordeeld. Deze flessenwarmer verwarmt babyvoeding automatisch tot de juiste temperatuur en houdt het flesje tot 60 minuten warm. In onze review hieronder lees je precies waarom wij dit de beste flessenwarmers van 2023 vinden.

Best geteste flessenwarmer
Alecto BW-700
Coolblue
Alecto BW-700
Flessenwarmer voor moedermelk
Babymoov
Wehkamp
Babymoov
Flessenwarmer met warmhoudfunctie
Alecto BW-500
Bol.com
Alecto BW-500
Flessenwarmer met temperatuurlampje
Luvion Eco Fast Deluxe
Bol.com
Luvion Eco Fast Deluxe
Product Warmhoudfunctie Timer Geschikt voor de auto
Philips Avent SCF358/00 Philips Avent SCF358/00
Beste koop flessenwarmer
Bekijk prijzen
Alecto BW-700 Alecto BW-700
Best geteste flessenwarmer
Bekijk prijzen
Babymoov Babymoov
Beste flessenwarmer moedermelk
Bekijk prijzen
Alecto BW-500 Alecto BW-500
Beste flessenwarmer met warmhoudfunctie
Bekijk prijzen
Luvion Eco Fast Deluxe Luvion Eco Fast Deluxe
Beste flessenwarmer met temperatuurlampje
Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 30 maart 2023
Philips Avent SCF358/00 Bekijk prijzen
Geschikt voor de auto: Nee
Warmhoudfunctie: Ja
Timer: Nee
Hierom zijn we fan:
Ontdooit ook babyvoeding – Houdt voeding 60 minuten warm – Verwarmt automatisch tot de juiste temperatuur
Let hierop:
Geen timer – Mag niet in de vaatwasser – Geen handmatige temperatuurinstelling

Met deze Philips Avent flessenwarmer beginnen we onze review van beste flessenwarmers. Deze flessenwarmer is geschikt voor Philips Avent-flessen en de meeste toonaangevende merken babyflessen. De flessenwarmer werkt met warm water, waarin het flesje met voeding wordt opgewarmd.

Toen we de flessenwarmer uitpakten, viel het formaat ons reuze mee. De flessenwarmer paste makkelijk op ons aanrecht en in de luiertas. Omdat het apparaat licht is, konden we het makkelijk optillen. Helaas is de flessenwarmer niet geschikt voor de 12V aansluiting die in de meeste auto’s zit.

Deze Philips Avent flessenwarmer stelt zelf de juiste temperatuur in

Onderweg flesjes babyvoeding opwarmen gaat dus niet. Thuis lukt het wel. We hebben een flesje kunstmelk opgewarmd en dat ging prima. We vonden het handig dat je in kunt stellen hoeveel ml melk er in het flesje zit. Deze flessenwarmer is geschikt voor flessen van 30-330 ml.

Het apparaat kiest zelf de juiste temperatuur dus daar hoef je niet over na te denken. Mocht dat toch te heet zijn voor je baby, dan heb je helaas geen mogelijkheid om de temperatuur handmatig in te stellen. Als de temperatuur is bereikt, houdt de Philips Avent SCF358/00 de voeding 60 minuten warm.

Beste koop flessenwarmer voor bevroren babyvoeding

Als je baby de overstap maakt naar vast voedsel, dan kun je deze multifunctionele flessenwarmer blijven gebruiken. Je kunt er ook bevroren voeding mee ontdooien en opwarmen zonder dat je een magnetron nodig hebt. We vinden het wel een minpuntje dat het apparaat niet in de vaatwasser kan.

De pluspunten:

 • Gunstige prijs
 • Houdt babyvoeding 60 minuten warm
 • Kiest automatisch de juiste temperatuur

Wij beoordelen deze goede flessenwarmer als de beste koop flessenwarmer voor bevroren babyvoeding dankzij de gelijkmatige verwarming en de gunstige prijs.

Deze flessenwarmer mag niet in de vaatwasser.

Alecto BW-700 Bekijk prijzen
Timer: Nee
Warmhoudfunctie: Nee
Geschikt voor de auto: Nee
Hierom zijn we fan:
Handmatige temperatuurinstelling – Verschillende programma’s – Sterilisatiefunctie
Let hierop:
Geen warmhoudfunctie – Lastig om de juiste waterhoeveelheid in te schatten

De tweede flessenwarmer die we uitgeprobeerd hebben is de Alecto Baby BW-700 Digitale flessenwarmer. Het grote verschil met de Philips Avent flessenwarmer is dat de Alecto flessenwarmer werkt met een digitaal display en tiptoetsen voor het instellen van programma’s.

Bij het uitpakken viel het ons op dat deze flessenwarmer hoger is dan de Philips Avent. De flesjes steken er aan de bovenkant verder uit en er zit een stoomkap op. Omdat het apparaat hoger is, vonden wij het soms wat lastig om te zien of we er voldoende water in hadden gedaan.

Een flessenwarmer die zorgt voor gelijkmatige verwarming

Bij deze flessenwarmer stelden we zelf de temperatuur in, terwijl de Philips Avent het automatisch deed. We vonden het handig dat je kunt instellen of de voeding uit de koelkast komt of een kamertemperatuur heeft. Gekolfde moedermelk warm je namelijk anders op dan kunstmelk.

Het viel ons op dat het flesje kunstmelk wat wij opwarmden, binnen 3 minuten opgewarmd was. Daarvoor gebruikten we de snelle verwarmfunctie, die prima werkt. Daarnaast kun je kiezen uit de volgende functies:

 • langzame verwarmfunctie (20 minuten)
 • een ontdooifunctie
 • een sterilisatiefunctie

Bij de Philips Avent flessenwarmer hadden we geen keuze tussen langzaam of snel verwarmen. Er zat wel een ontdooifunctie op en het apparaat houdt de voeding na het opwarmen nog 60 minuten warm. Deze Alecto flessenwarmer heeft geen warmhoudfunctie die flesjes op temperatuur houdt.

Best geteste flessenwarmer voor flesjes van diverse merken

In deze flessenwarmer passen verschillende flesjes van o.a. Avent, Difrax, Dr. Brown, NUK en Pigeon. Dat is zeker een pluspunt. Net als de Avent flessenwarmer is ook deze Alecto niet geschikt voor de vaatwasser.

Ondanks de paar kleine nadelen vinden wij dit de Beste geteste flessenwarmer. De korte opwarmtijd en de vele programma’s maken dit tot een multifunctionele flessenwarmer die bovendien betaalbaar is.

Bij deze flessenwarmer stel je zelf de temperatuur in voor de babyvoeding

Babymoov Bekijk prijzen
Geschikt voor de auto: Ja
Warmhoudfunctie: Ja
Timer: Ja
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor de auto – Speciaal programma voor moedermelk – Warmt snel op
Let hierop:
Heet water spat over de rand – Geen automatische temperatuurregeling

Na de digitale flessenwarmer van Alecto is het nu tijd voor de Babymoov flessenwarmer. Dit is ook een digitale flessenwarmer. In tegenstelling tot de flessenwarmers van Alecto en Philips Avent, is dit apparaat wel geschikt om in de auto flesjes babyvoeding op te warmen.

Toen we het apparaat uit de doos haalden, vonden we het lijken op de Alecto flessenwarmer, maar dan zonder de stoomkap en een stukje lager. Wij vinden het ook een groot pluspunt dat deze flessenwarmer van Babymoov in de auto gebruikt kan worden op een 12 V aansluiting.

Een van de beste flessenwarmers die snel opwarmt

We hebben wederom een flesje met kunstmelk gemaakt en deze in de flessenwarmer gezet. Om het flesje op te warmen, moet je de begintemperatuur van de voeding en de te verwarmen hoeveelheid intoetsen. De temperatuur wordt niet automatisch ingesteld zoals bij de Philips Avent flessenwarmer.

Het opwarmen ging heel snel en binnen 3 minuten had ons flesje de juiste temperatuur. Het water waarin de fles stond, werd wel heet en spatte daardoor een beetje over de rand. Het flesje werd aan de onderkant ook behoorlijk heet, dus je moet de fles nog wel schudden voordat je het geeft.

Beste flessenwarmer moedermelk met speciaal programma

Bij DeBeste.com hebben we deze flessenwarmer niet getest met moedermelk, maar het apparaat is er wel geschikt voor. Omdat dat au bain-marie wordt verwarmd, zal het langzamer gaan dan het snelle opwarmen van een flesje water voor poedermelk.  De belangrijkste pluspunten nog even op een rij:

 • Geschikt voor diverse merken flesjes
 • Flesjes opwarmen in de auto
 • Apart programma voor moedermelk

Wij vinden dit de beste flessenwarmer voor moedermelk dankzij het speciale programma en de instelbaarheid van de begintemperatuur van de bewaarde borstvoeding.

Met de speciale adapter kun je deze flessenwarmer ook in de auto gebruiken.

Alecto BW-500 Bekijk prijzen
Geschikt voor de auto: Ja
Warmhoudfunctie: Ja
Timer: Nee
Hierom zijn we fan:
Warmhoudfunctie – Droogkookbeveiliging – Drie warmtestanden
Let hierop:
Geen timer – Geen sterilisatiefunctie

De vierde flessenwarmer uit deze review is de Alecto BW-500 flessenwarmer. In vergelijking met de vorige drie flessenwarmers is dit een vrij eenvoudig apparaat.  Je bedient het met een draaiknop waarmee je de temperatuur instelt.

De temperatuur wordt dus niet automatisch ingesteld zoals bij de Philips Avent flessenwarmer het geval is. We moesten zelf de temperatuur van de babyvoeding in de gaten houden, dus dat was wel een minpunt. En er is ook geen digitaal display zoals bij de flessenwarmers van Babymoov en Alecto.

Deze flessenwarmer verwarmt verschillende soorten babyvoeding

We vinden het wel erg handig dat deze flessenwarmer zowel flesjes als potjes voeding kan opwarmen. Je kunt daarvoor drie warmtestanden gebruiken. Een extra pluspunt is de droogkookbeveiliging die gaat werken als je vergeet om de flessenwarmer te vullen met water.

De flessenwarmer is geschikt voor verschillende flesjes en potjes. Het apparaat heeft helaas geen timer dus je kunt niet vooraf instellen wanneer een flesje verwarmd moet worden.

Beste flessenwarmer met warmhoudfunctie

Er zit ook een warmhoudfunctie op, net zoals bij de flessenwarmers van Philips Avent en Babymoov. Dat vinden wij een pluspunt omdat je dan altijd een warm flesje of potje voeding hebt. Wij gebruikten stand 3 om de fles te verwarmen en stand 1 om het warm te houden.

De sterke punten van deze flessenwarmer nog even samengevat:

 • Eenvoudig in gebruik
 • Warmhoudfunctie
 • Droogkookbeveiliging

Wat ons betreft is dit de beste flessenwarmer met warmhoudfunctie die flesjes mooi op temperatuur houdt als je baby bijvoorbeeld eerst nog een schone luier nodig heeft.

Dit is een goede flessenwarmer als je op zoek bent naar een apparaat met droogkookbeveiliging

Luvion Eco Fast Deluxe Bekijk prijzen
Geschikt voor de auto: Nee
Warmhoudfunctie: Ja
Timer: Nee
Hierom zijn we fan:
Sterilisatiefunctie – Warmt snel een flesje op – Met timer
Let hierop:
Maatbekertje te klein – Fles kan heet worden vanwege stoom

We zijn aangekomen bij de laatste flessenwarmer van deze review. Deze Luvion Eco Fast Deluxe flessenwarmer is een digitale flessenwarmer die qua functies vergelijkbaar is met de Alecto BW-700 flessenwarmer.  Zo heeft deze flessenwarmer instelbare programma’s voor het opwarmen.

Bij het uitpakken merkten we dat het formaat en gewicht ongeveer hetzelfde zijn als de andere flessenwarmers. Deze flessenwarmer heeft ook een meegeleverde stoomkap waarmee we het flesje konden steriliseren. Dat hoefde dus niet in de vaatwasser.

Binnen 3 minuten een warm flesje melk

Dit is een van de beste flessenwarmers als het gaat om het verwarmen van flesjes babyvoeding. De fles wordt met de slimme temperatuurregeling gelijkmatig verwarmd waardoor alle voedingsstoffen optimaal behouden blijven. Helaas kun je alleen hele minuten instellen en geen halve minuten.

We vonden het handig dat je op het display kunt zien hoe lang het nog duurt voordat de voeding klaar is. Minder handig is het maatbekertje waarmee je water in de flessenwarmer doet. Daar kan 30 ml in terwijl je minimaal 35 ml water nodig hebt voor een goede werking van het apparaat.

Beste flessenwarmer met temperatuurlampje

In de Eco Fast Deluxe flessenwarmer passen flesjes van alle bekende merken, zoals Nuby, Difrax en Dr. Brown. Als de voeding op temperatuur is, schakelt de timer de flessenwarmer automatisch weer uit. Wij vinden dit wel een pluspunt, omdat je er dan niet steeds op hoeft te letten.

De belangrijkste kenmerken van deze flessenwarmer zijn:

 • Automatische temperatuurregeling
 • Warmhoudfunctie
 • Sterilisatiefunctie

Wij vinden dit de Beste flessenwarmer met temperatuurlampje omdat je op het verlichte display makkelijk afleest hoe warm de voeding is.

Door het te kleine maatbekertje moet je het 2x vullen om de juiste hoeveelheid water in de flessenwarmer te doen

Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.