Hoe föhn je je haar mooi in model?

Door: Eva
Laatste update: 15 augustus 2022

Je haar in model brengen kan nog wel eens lastig zijn, zeker als het te droog of te nat is. Gelukkig kun je het ook in model drogen door er de föhn op te zetten. Maar hoe breng je je haar precies in model met een föhn? Er is een aantal handige hacks die we je niet willen onthouden.

Zo breng je je haar in model met een föhn

Je wilt je haar in model brengen met een föhn? Dan is dat zowel voor mannen als vrouwen een goed idee. De föhn kan namelijk al een bepaalde slag of vorm in je haar brengen die je in gewoon opgedroogd haar nooit kunt krijgen. Maar op welke manier breng je dat mooie model aan? We hebben een aantal hacks voor je op een rijtje gezet:

  • Maak gebruik van de opzetstukken op de föhn, bijvoorbeeld om heel gericht iets te föhnen of je krullende haar goed en gelijkmatig te föhnen met een diffuser.
  • Gebruik rollers om je haar in model te föhnen. Dit is ook voor een mooie John Travolta-achtige kuif voor heren ook een geweldig idee.
  • Gebruik een föhn met een ingebouwde roller, zodat je je haar met deze rollers tegelijkertijd kunt kammen en föhnen.
  • Breng een mousse of haarproduct aan voordat je gaat föhnen voor meer volume. Sommige mensen zweren ook bij een zoutspray in het haar.

Heb je keramische technologie nodig om veilig te föhnen?

Steeds vaker zie je föhns met een zogenoemde keramische technologie. Dit is erg handig als je droog, beschadigd of geverfd haar hebt dat je met regelmaat föhnt, want het voorkomt dat je haar ongelijkmatig droogt en daarmee beschadigt. Als je liever voor een ander model gaat, is het aan te raden je haar niet elke dag te föhnen of een hittebeschermer aan te brengen voor het föhnen of een koudere stand te gebruiken.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer