Hoe föhn je krullend haar?

Door: Eva
Laatste update: 15 augustus 2022

Je kunt je haar laten drogen aan de zon, maar zeker in de winter is het niet heel gezond om met nat haar naar buiten te gaan. Het is daarom beter je haar te föhnen nadat je het hebt gewassen. Je haar föhnen als je krullen het kan echter vrij lastig zijn. Dus hoe pak je dat het beste aan?

Krullen? Schaf een föhn met een diffuser aan

Vrouwen, maar ook heren met een flinke bos krullen hebben baat bij een föhn met een diffuser. Een diffuser is een opzetstuk voor je föhn waarmee je als het ware je krullen samen kunt bundelen en zo de warme lucht gelijkmatig kunt verdelen door je krullen. Krullen worden op deze manier niet uit elkaar geblazen. Sterker nog, een diffuser kan je krullen zelfs accentueren.

Hoe pak je het föhnen aan?

Een diffuser is dus onmisbaar om je haar te föhnen als je krullen hebt, maar het is desalniettemin goed een stappenplan aan te houden als je je haar met krullen föhnt:

  • Droog je haar het liefste met een microvezeldoek in plaats van een handdoek van badstof om het haar goed vochtig te houden voor je gaat föhnen.
  • Föhn je haar langzaam en misschien zelfs beter op een koudere stand om te voorkomen dat je krullen gaan pluizen.
  • Sommige mensen met krullen doen een haarproduct in hun haar. In dat geval kun je dat het beste aanbrengen als je haar nog nat is.
  • Je hoeft je haar niet helemaal te drogen, als het bijna droog is, is het goed. De rest droogt vanzelf op.

Worden je krullen dof met föhnen?

Je haar vaak föhnen kan je krullen doffer maken omdat de hitte het haar beschadigt. Zoals gezegd kun je je haar daarom beter langzaam föhnen met een niet al te warme stand op de föhn. De diffuser zal het haar ook beter in conditie houden. Daarnaast kun je je haar ook beschermen met een hittebeschermer tijdens het föhnen.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer