Waarom een keramische föhn gebruiken?

Door: Eva
Laatste update: 15 augustus 2022

Niet alle föhns geven dezelfde gelijkmatige warmtestroom af. Hoewel dat onbelangrijk lijkt, kan het weldegelijk belangrijk zijn voor de conditie van je haar na het föhnen. Hier leggen we uit waarom je een föhn met keramische technologie nodig hebt om deze gelijkmatige warmtestroom te krijgen.

Wat doet keramische technologie in een föhn?

Keramische technologie is belangrijk voor haar dat droog is of juist beschadigd, geverfd en pluizig. Door de föhn erop te zetten kan het haar beschadigen en uitdrogen. Een föhn met een keramische technologie zorgt er echter voor dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt over je haar, waardoor er minder kans is op uitdroging en daarmee beschadiging van het haar.

Hoe werkt keramische technologie?

Keramiek kennen we natuurlijk van onze mokken, kopjes en borden en is in de föhn hetzelfde materiaal. Bij een föhn wordt klei gebruikt in de behuizing van de droger, het verwarmingselement of als coating op interne onderdelen. Dit zorgt voor een betere warmtegeleiding, denk maar aan hoe mooi warmte verdeeld is over je bord als je het uit de vaatwasser haalt. Een goede föhn met deze keramische technologie is bijvoorbeeld de BaByliss AS200E die naast een keramische coating ook een roterende functie heeft en een ionische functie, waarmee je pluizig haar voorkomt.

Hoe voorkom je nog meer beschadigd haar?

Droog en beschadigd of zelfs futloos haar wil je natuurlijk altijd voorkomen. Gelukkig zijn er, naast een föhn met keramische coating of ionische functie, tal van manieren om te voorkomen dat je haar uitdroogt wanneer je het in model föhnt. Hieronder geven we enkele tips:

  • Föhn je haar niet te warm en neem langer de tijd alles goed te drogen.
  • Föhn niet elke dag, en laat je haar soms (gedeeltelijk) drogen aan de zon of lucht.
  • Bescherm je haar voor het föhnen met een hittebeschermer.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer