Is foundation goed voor je huid?

Laatste update: 17 februari 2022

Veel mensen dragen foundation bijna dagelijks. Heb je er ooit bij stilgestaan of dit wel goed is voor je huid? Lees gauw verder en kom het te weten!

Wat is foundation?

Foundation is een cosmetisch product dat op het gezicht wordt aangebracht, meestal in vloeibare vorm, om een egale en gladde teint te krijgen. Het kan gebruikt worden als basis voor de rest van de gezichtsmake-up of om alleen aan te brengen.

Foundation is een van de belangrijkste cosmetica die je kunt gebruiken om je huid te verbeteren en er vlekkeloos uit te laten zien. Maar niet alle foundations zijn hetzelfde samengesteld. Er zijn verschillende soorten foundation voor verschillende huidtypes, dus is het belangrijk de juiste soort voor jou te vinden.

image

Geschiedenis van foundation

De geschiedenis van foundation kan worden herleid tot het Oude Egypte, waar mensen wit lood gebruikten als een vorm van foundation. In het oude Rome droegen vrouwen een witte pasta, cerussa genaamd, vermengd met azijn, om hun gezicht te bedekken. In Engeland in de 18e eeuw gebruikten de mensen loodpoeder om hun gezicht witter te maken en oneffenheden in hun huidskleur te verbergen.

Voor- en nadelen foundation

Er zijn enkele nadelen van foundation. Een ervan is dat het er cakeachtig en onnatuurlijk uit kan zien als het niet goed aangebracht wordt. Een ander nadeel is dat het de poriën kan verstoppen, wat tot acne kan leiden. Maar je hebt natuurlijk ook formules die geen poriën verstoppen, genaamd niet-comedogeen.

Er zijn echter ook voordelen van foundation. Zo kan het bescherming bieden tegen de zon en als anti-verouderingsmiddel werken door de huidskleur te egaliseren en de huid er jonger uit te laten zien.

Iedereen reageert anders op bepaalde foundations. Er zijn dus mensen die een dikke laag kunnen dragen en er zijn mensen die alleen minerale foundation kunnen dragen in verband met sensitiviteit.

Het ligt er dus aan welke huidtype je hebt. En als je dat hebt gevonden, ga je op zoek naar de juiste foundation voor jou!

Over de auteur

Make-over Martje

Martje heeft jaren geleden gewerkt als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Nu houdt ze zich op een andere manier bezig binnen de beautybranche. Ze test producten, geeft advies, doet make-uptutori... Lees meer