Waarom foundation aanbrengen?

Laatste update: 17 februari 2022

De basis voor je make-up. Heel belangrijk natuurlijk! Ik vertel je onder andere wat foundation is en hoe je het mooi kunt aanbrengen op je gezicht.

Wat is foundation?

Foundation is een make-up product dat de huid bedekt om de huid een egale tint te geven.

Foundation wordt gebruikt om oneffenheden van de huid te camoufleren, zoals littekens, acne en vlekken. Foundation kan ook gebruikt worden om de teint egaler te maken en poriën kleiner te ogen. Het wordt vóór alle andere make-up aangebracht om een gladde basis te leggen voor de rest van de make-up.

Foundation is er in veel verschillende vormen, waaronder vloeibare foundation, crème foundation, minerale foundation, poeder foundation en stick foundation.

De populairste vorm van dit product is vloeibare foundation, die meestal verkrijgbaar is in een flesje met een pompapplicator of tube om het product op je hand of rechtstreeks op je gezicht te smeren.

image

Hoe kies je de juiste foundation voor jou?

Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een foundation kiest, zoals:

  • Huidskleur
  • Huidtype

Je huidskleur moet het eerste zijn waar je op let bij het uitzoeken van een foundation. De reden hiervoor is dat er verschillende soorten foundation zijn die bij verschillende huidtinten beter werken. Denk aan een warme of koude ondertoon.

Een andere factor om rekening mee te houden is je huidtype. Heb je een vette of droge huid, dan zijn er foundations die speciaal voor die behoeften gemaakt zijn. Er zijn ook foundations met SPF-bescherming en foundations zonder SPF-bescherming. Maar ik raad iedereen aan om onder je foundation al zonnebrand te dragen.

Hoe breng je foundation correct aan?

Het eerste wat je moet doen is zorgen dat je huid schoon en gehydrateerd is. De tweede stap is de juiste kleur voor je huidskleur te vinden. Doe daarna de foundation op je hand en breng het aan met een sponsje of kwastje tot het er egaal uitziet op je huid. Breng daarna bronzer en blush aan waar het moet, en fixeer alles met poeder!

Over de auteur

Make-over Martje

Martje heeft jaren geleden gewerkt als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Nu houdt ze zich op een andere manier bezig binnen de beautybranche. Ze test producten, geeft advies, doet make-uptutori... Lees meer