Waarom vlekt mijn foundation?

Laatste update: 17 februari 2022

Iedereen wilt dat zijn of haar foundation er de hele dag prachtig uitziet. Maar waarom is de mooie basis van vanochtend nu opeens zo vlekkerig? In dit artikel vertel ik je wat de hoofdoorzaken zijn van jouw vlekkerige foundation.

Waarom ziet mijn foundation er zo slecht uit?

Veel mensen worstelen met het probleem dat hun make-up er niet meer zo goed uitziet als voorheen. Dit komt doordat de make-up na verloop van tijd “slecht” wordt. De meest voorkomende reden hiervoor is dat de make-up blootgesteld is geweest aan warmte of vocht, waardoor het is afgebroken. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om dit in de toekomst te voorkomen.

  • Probeer je make-up niet langer dan nodig in direct zonlicht te laten staan
  • Bewaar je make-up op een koele, droge plaats
  • Houd je make-up uit de buurt van warmtebronnen

Je brengt te veel product op je gezicht aan

Veel mensen denken dat als ze meer product op hun gezicht aanbrengen, ze betere resultaten krijgen. In werkelijkheid is dit niet waar. Te veel product aanbrengen kan leiden tot verstopte poriën en acne. Het kan er ook voor zorgen dat je huid vettig wordt, wat weer kan leiden tot allerlei andere problemen in de toekomst. De beste manier om een product te gebruiken is met mate. Je moet alleen genoeg product aanbrengen zodat het je hele gezicht, hals en decolleté bedekt.

Je hebt te veel poeder & concealer over je foundation aangebracht

Het bereiken van een vlekkeloze make-up look kan lastig zijn. Van kwaliteitsproducten tot de juiste aanbrengtechniek, er is heel wat voor nodig om die perfecte basis te krijgen.

We weten allemaal dat poeder en concealer over foundation gaan, maar soms zijn we niet voorzichtig, en brengen we te veel aan. Dit kan een ramp zijn voor onze make-up.

Doe deze dingen vooral niet en ik weet zeker dat jouw foundation er in no-time weer prachtig uit zal zien!

Over de auteur

Make-over Martje

Martje heeft jaren geleden gewerkt als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Nu houdt ze zich op een andere manier bezig binnen de beautybranche. Ze test producten, geeft advies, doet make-uptutori... Lees meer