Beste game pc 2023. 5x de beste gaming PC

Laatste ge-update in door Jasper

Waar Sony en Microsoft al jaren de markt domineren als het gaat om consoles, zijn ook de gaming pc’s hard aan de weg aan het timmeren. Steeds meer producenten zien de potentie die dergelijke computers hebben. Zeker op het gebied van online streamers op YouTube zien we enorm veel gamers op pc voorbijkomen. De belangrijkste reden hiervoor is dat je een gaming pc helemaal zelf kunt samenstellen!

In deze review gaan we kijken naar een aantal van de beste game computers van 2023. Daarbij kijken we onder meer naar de videokaart die is ingebouwd, de opslagcapaciteit, het interne werkgeheugen en de prijs. Uiteindelijk is daarbij de Lenovo Legion T5 als beste uit de test gekomen. Benieuwd naar de rest? Hier lees je het!

Lenovo Legion T5 26AMR5 Bekijk prijzen
Videokaart: NVIDIA GeForce RTX 3070
Opslagcapaciteit: 2 TB
Interne werkgeheugen: 32 GB
Hierom zijn we fan:
NVIDIA GeForce RTX 3070 - AMD Ryzen 7 - Opslagcapaciteit
Let hierop:
Muis en toetsenbord - HDMI poort

Natuurlijk beginnen we de review met de beste gaming pc van allemaal, de Lenovo Legion T5. Het grote voordeel van deze gaming pc is namelijk dat er gebruik gemaakt wordt van een NVIDIA GeForce videokaart, waardoor je verschillende games in de hoogste kwaliteit speelt. Denk daarbij aan:

 • Cyberpunk 2077
 • Assassin's Creed Valhalla
 • Red Dead Redemption 2

Daarnaast heeft Lenovo gekozen voor een AMD Ryzen processor met maar liefst 32 gigabyte werkgeheugen. het grote voordeel is dat je hierdoor niet alleen je favoriete games kunt spelen, maar de pc ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld foto's of video's te bewerken.

Gaming pc

Een nadeel dat de meeste gaming pc's hebben is dat er geen externe apparatuur wordt meegeleverd. Zo ontbreekt er ook in dit geval een gaming muis, gaming toetsenbord en een gaming monitor. Deze moet je nog allemaal los aanschaffen, waar je dus wel rekening mee moet houden in de prijs.

Wat ons daarnaast nog is opgevallen is dat er maar één HDMI poort aan de achterkant van de gaming pc zit. Je moet in dat geval kiezen voor één breder scherm of voor een monitor met een displaypoort aansluiting.

Opslagcapaciteit PC

Het is daarbij belangrijk om de opslagcapaciteit in de gaten te houden. Er wordt gebruikt gemaakt van zowel een SSD als HDD harde schijf. Met een totale opslagcapaciteit van maar liefst 2 TB is dit over het algemeen voldoende om de meeste games te kunnen spelen.

Het interne werkgeheugen van de gaming pc bedraagt standaard 32 GB, onderverdeeld in 2 RAM geheugensloten van 16 GB. Je kunt er eventueel voor kiezen om deze uit te breiden tot maximaal 64 GB, maar dit is niet direct nodig om bovenstaande games te kunnen spelen.

De beste gaming pc van 2022 vanwege de processor en videokaart die gebruikt zijn!

Verkrijgbaar bij:
Medion Erazer Engineer P10 MD35035 Bekijk prijzen
Videokaart: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti
Opslagcapaciteit: 1512 GB
Interne werkgeheugen: 16 GB
Hierom zijn we fan:
Grafische kaart - Intel Core i7 - Opslagruimte - Muis inbegrepen
Let hierop:
Games installeren - Intern geheugen

Na allerlei verschillende tests te hebben gedaan, zijn we tot de conclusie gekomen dat de Medion Erazer Engineer P10 MD35035 als best uit de test is gekomen. Dit komt onder meer doordat je bij deze gaming pc wél een muis krijgt meegeleverd. Deze sluit aan op de pc zelf, maar het kan zijn dat je een andere gaming muis fijner vind.

Waar andere fabrikanten nog weleens willen kiezen voor een intel core i5 processor, heeft Medion bij deze gaming pc gekozen voor de i7 processor. Dit stelt je in staat om ook de zware programma's te kunnen draaien om video's te bewerken. Daarnaast is dit ook een zeer geschikte gaming pc voor:

 • Virtual Reality
 • Video's bewerken
 • Gaming
 • Foto's bewerken
 • Tekstverwerking en internetten

Grafische kaart voor games

Qua grafische kaart heeft Medion gekozen voor de NVIDIA GeForce RTX 3060. Dit wil zeggen dat deze kwalitatief net wat minder goed is dan de 3070 variant, waardoor je ook minder games kunt spelen. Zo ondersteunt deze kaart bijvoorbeeld niet Flight Simulator of Dying Light 2.

Een andere reden dat we dit tot een van de beste gaming pc's benoemd hebben, is de opslagruimte van maar liefst 1,512 Terabyte. Zelfs de grotere games kun je gewoon op je harde schijf opslaan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de opslagcapaciteit.

Nu we het toch over het installeren van games hebben, moeten we benadrukken dat je dat bij deze gaming pc niet kunt doen via de dvd speler. Deze ontbreekt namelijk. Je moet daarom de games installeren door ze te downloaden. Het gebruik van een cd of dvd is niet mogelijk.

Intern geheugen ( GB )

Het interne geheugen is met 16 GB wel wat aan de lage kant. Vergelijken we dit namelijk met de andere gaming pc's in deze review, dan wordt hier vaak meer in aangeboden. Het is wel mogelijk om het interne geheugen uit te breiden naar 128 GB.

Voor de gamer die op zoek is naar de beste pc gaming ervaring is deze Medion Erazer zeer geschikt!

MAG Codex X5 11TJ-463MYS Bekijk prijzen
Videokaart: NVIDIA GeForce RTX 3090
Opslagcapaciteit: 4096 GB
Interne werkgeheugen: 32 GB
Hierom zijn we fan:
NVIDIA GeForce videokaart - Intel Core i9 - Game pc samenstellen - TPM chip
Let hierop:
USB poorten - Ventilatoren

We hebben 'm gevonden hoor, de gaming pc met een NVIDIA GeForce RTX 3090 videokaart. Dit is een van de beste videokaarten die door NVIDIA op de markt zijn gebracht en de MSI MAG Codex X5 is ermee uitgerust. Hierdoor ben je verzekert van optimale game prestaties!

Deze krachtige gaming computer maakt gebruikt van een Intel Core i9 processor, die garant staat voor zeer vloeiende prestaties. Met een werkgeheugen van maar liefst 32 GB zorgt dit er ook nog eens voor dat je pc geen enkel moment vertraagd. Helaas zien we dit ook terug in de prijs, aangezien we met de duurste gaming pc te maken hebben.

De goede setup van deze gaming pc zorgt er ook voor dat deze veel ventilatie nodig heeft. Tijdens het gamen heb ik dan ook ervaren dat dit meer geluid maakt dan de concurrentie. Hoewel het mij persoonlijk niet stoort, kan het zijn dat je er als gamer anders over denkt.

Goede gaming pc

Deze zeer goede gaming pc kun je daarnaast ook zelf samenstellen. Het glazen zijpaneel kun je namelijk eenvoudig verwijderen, waarna de verschillende high end componenten zichtbaar worden. Deze kun je vervolgens ook zelf vervangen en upgraden.

Er is daarbij ook gekozen voor een TPM chip, wat wil zeggen dat de computer de bestanden versleutelt op je harde schijf. Op die manier ben je beter beveiligd tegen mensen die je gegevens willen kraken.

De verbeterpunten

Een van de belangrijkste verbeterpunten ten opzichte van andere gaming pc's is dat er aan de voorkant maar twee usb poorten zijn geïnstalleerd. Dit wil zeggen dat je al vrij snel over moet schakelen naar de usb-poorten aan de achterkant van het apparaat.

Dit is vrij onhandig als je deze veel in- en uitplugt, bijvoorbeeld omdat je ook een gaming laptop hebt. In dat geval moet je verschillende apparaten blijven verwisselen, waaronder bijvoorbeeld:

Deze gaming pc biedt een van de beste ervaringen, mede door de uitstekende technische specificaties.

Lenovo Legion T5 26IOB6 90RT009MMH Bekijk prijzen
Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 1650 Super
Opslagcapaciteit: 512 GB
Interne werkgeheugen: 16 GB
Hierom zijn we fan:
Games spelen - Compact - Hardware uitbreidbaar - Intel Core i5
Let hierop:
NVIDIA GeForce GTX 1650 - Opslagcapaciteit

Een van de meeste compacte gaming pc's van dit moment is de Lenovo Legion T5 26IOB6 90RT009MMH. De gaming pc kun je hierdoor gemakkelijk om een kleiner bureau kwijt, ideaal voor studenten zoals ik. Er blijft dan nog genoeg ruimte over om daadwerkelijk te studeren.

Beste budget game pc

Als je dan echt gamen gaat, dan kun je verschillende games spelen. In dat geval worden er helaas geen accessoires meegeleverd, waaronder een gaming muis of gaming toetsenbord. Let er wel op dat het dan vaak een kant en klare game is, zoals:

 • Fortnite
 • League of Legends
 • Minecraft

Wil je de wat zwaardere games spelen, dan is het wel mogelijk om de hardware van het apparaat uit te breiden. Zo kun je de totale SSD opslagcapaciteit uitbreiden tot maximaal 128 GB. Dit geeft je weer meer mogelijkheden als het gaat om het draaien van de zwaardere games. Voor de echt grote spellen heb je echter ook een betere videokaart nodig.

Dat de zwaardere games niet gedraaid kunnen worden, zien we ook aan de Intel Core i5 die gebruikt is. Toch is dit voor de meeste games voldoende, terwijl deze processor ook uitermate geschikt is als je de gaming pc ook voor het studeren wilt gebruiken. In dat geval sla je twee vliegen in een klap.

De toekomstbestendigheid

Hoewel je de komende jaren nog prima vooruit kunt met deze gaming pc, moet je er wel rekening mee houden dat de technische specificaties in de basis wat minder zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld een NVIDIA GeForce GTX videokaart gebruikt, die over het algemeen minder presteert dan de RTX variant.

Daarnaast is de opslagcapaciteit met een 512 GB SSD schijf aan de lage kant ten opzichte van de concurrentie. We zien dat er vaak gekozen wordt voor een hogere opslagcapaciteit. Daarentegen is het 16 GB werkgeheugen dan wel weer prima in orde.

De beste game pc van 2022 die je voor minder dan €1000 al in huis haalt!

Verkrijgbaar bij:
Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE0033MH Bekijk prijzen
Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 1650 Super
Opslagcapaciteit: 512 GB
Interne werkgeheugen: 16 GB
Hierom zijn we fan:
NVIDIA GeForce GTX - USB poorten - Hardware uitbreidbaar - Werkgeheugen
Let hierop:
Intel Core i5 - GTX videokaart

Laten we beginnen met de videokaart die voor deze Lenovo IdeaCentre is gebruikt. De NVIDIA GeForce GTX videokaart heeft zowel een voor- als een nadeel. Het belangrijkste voordeel is dat de videokaart kwalitatief iets minder is, waardoor ook de prijs van de gehele pc wat gedrukt wordt.

Helaas zien we wel dat deze gaming pc hierdoor minder toekomstbestendig is. Ben je dus op zoek naar de beste gaming pc die je nog de komende jaren kunt gebruiken, dan zouden we adviseren om te upgraden naar een RTX videokaart, eveneens van NVIDIA.

Degelijke gaming pc

De gaming pc beschikt over een degelijke processor, die het mogelijk maakt om niet alleen te gamen. Je kunt de gaming pc bijvoorbeeld ook gebruiken om documenten te verwerken, foto's te editen of virtual reality te ondersteunen.

Hardware

Ben je op zoek naar een aantal upgrades van je gaming pc, dan is dat bij deze Lenovo pc mogelijk. Je kunt de hardware enorm makkelijk uitbreiden, waardoor je ook de zwaardere games gewoon kunt gaan spelen. Daarnaast zien we een aantal onderscheidende punten van de pc.

Allereerst is dit namelijk het aantal USB-poorten. Dit aantal ligt namelijk een stuk hoger dan bij vergelijkbare modellen, waardoor je meerdere apparaten eenvoudig kunt aansluiten. Denk daarbij aan:

Daarnaast is ook het werkgeheugen nog uitbreidbaar. Dit is erg handig als je meerdere zware programma's tegelijkertijd wilt draaien of juist zwaardere games wilt spelen. Twijfel je daarbij op welke instellingen je moet spelen? Hier hebben we de beste instellingen voor je op een rij gezet.

De beste game pc van 2022 die je voor minder dan €900 al in huis haalt!

Verkrijgbaar bij:
Product Videokaart Opslagcapaciteit Interne werkgeheugen
Lenovo Legion T5 26AMR5 Lenovo Legion T5 26AMR5
Beste koop game pc
NVIDIA GeForce RTX 3070 2 TB 32 GB Bekijk prijzen
Medion Erazer Engineer P10 MD35035 Medion Erazer Engineer P10 MD35035
Best geteste game pc
NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti 1512 GB 16 GB Bekijk prijzen
MAG Codex X5 11TJ-463MYS MAG Codex X5 11TJ-463MYS
Beste high end gaming PC
NVIDIA GeForce RTX 3090 4096 GB 32 GB Bekijk prijzen
Lenovo Legion T5 26IOB6 90RT009MMH Lenovo Legion T5 26IOB6 90RT009MMH
Beste game pc onder €1000
NVIDIA GeForce GTX 1650 Super 512 GB 16 GB Bekijk prijzen
Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE0033MH Lenovo IdeaCentre G5 14IOB6 90RE0033MH
Beste game pc voor €900
NVIDIA GeForce GTX 1650 Super 512 GB 16 GB Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 30 maart 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit