Beste game pc 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper van Campen

Waar Sony en Microsoft al jaren de markt domineren als het gaat om consoles, zijn ook de gaming pc’s hard aan de weg aan het timmeren. Steeds meer producenten zien de potentie die dergelijke computers hebben. Zeker op het gebied van online streamers op YouTube zien we enorm veel gamers op pc voorbijkomen. De belangrijkste reden hiervoor is dat je een gaming pc helemaal zelf kunt samenstellen! Natuurlijk kun je als succesvolle streamer ook een aardig maandsalaris opstrijken.

In deze review gaan we kijken naar een aantal van de beste game computers die er momenteel op de markt zijn. Daarbij kijken we onder meer naar de videokaart die is ingebouwd, de opslagcapaciteit, type opslag die wordt gebruikt, het interne werkgeheugen en de kloksnelheid van het product. Zonder al te veel prijs te geven, kunnen we wel alvast verklappen dat de Lenovo Legion T7 34IMZ5 90Q90072MH absoluut de beste koop is.

 • Beste koop game pc - Lenovo Legion T7 34IMZ5 90Q90072MH
 • Best geteste game pc - Acer Predator Orion 3000 620 I710-30G
 • Beste game pc onder €1000 - HP Pavilion Gaming TG01-1200nd
 • Beste high end gaming PC - HP OMEN GT13-0695nd
 • Beste game pc voor €500 - Medion Erazer Recon E10 MD35004
# Product Videokaart Opslagcapaciteit Interne werkgeheugen Kloksnelheid Prijs v.a.
1 Lenovo Legion T7 34IMZ5 90Q90072MH
Beste koop game pc
NVIDIA GeForce RTX 3070 3000 GB SSD + HDD 32 GB 3,5 GHz -
2 Acer Predator Orion 3000 620 I710-30G
Best geteste game pc
NVIDIA GeForce RTX 3070 2000 GB SSD + HDD 16 GB 2,9 GHz € 1.451,34
3 HP Pavilion Gaming TG01-1200nd
Beste game pc onder €1000
NVIDIA GeForce GTX 1650 Super 1256 GB SSD + HDD 16 GB 3,7 GHz € 0,00
4 HP OMEN GT13-0695nd
Beste high end gaming PC
NVIDIA GeForce RTX 3090 2000 GB SSD 32 GB 3,6 GHz -
5 Medion Erazer Recon E10 MD35004
Beste game pc voor €500
NVIDIA GeForce GTX 1650 512 GB 8 GB 2,9 GHz € 0,00
Laatste prijs-update: woensdag 25 mei 2022
Lenovo Legion T7 34IMZ5 90Q90072MH
Plus- en minpunten
 • Games spelen - Intern werkgeheugen - Kloksnelheid - Opslagcapaciteit
 • Geen muis en toetsenbord - Luid
Productreview:

Laten we beginnen met de Lenovo Legion TZ 34IMZ5 90Q90072MH. Deze gaming pc komt bij ons veruit het beste uit de test. We zijn vooral fan van de hoeveelheid games die je met deze computer kunt spelen. Hieronder hebben we een aantal populaire games voor je op een rijtje gezet:

 • League of Legends
 • Fortnite
 • Call of Duty: Modern Warfare
 • Red Dead Redemption
 • Assassin’s Creed Valhalla
 • Cyberpunk 2077

Dit komt vooral door de kloksnelheid en de videokaart waar de computer over bezit. We zijn erachter gekomen dat je zonder enige moeite verschillende zware programma’s kunt draaien. De kloksnelheid bedraagt 3,5 GHz, terwijl er een NVIDIA GeForce RTX 3070 in zit.

Met een intern werkgeheugen van standaard 32 GB is dat prima in ore. Je hebt met deze game pc ook de mogelijkheid om het interne geheugen nog verder uit te breiden tot 128 GB. Hierdoor kun je nóg meer zware programma’s draaien. We vinden dit echter niet nodig, aangezien je aan 32 GB genoeg hebt.

Opslagcapaciteit

Ook over de opslagcapaciteit hoeven we niet te klagen. Doordat er 3000 GB opslagcapaciteit is, kun je verschillende van de grootste games gewoon op de schijf zetten. Alleen voor Call of Duty: Modern Warfare ben je bijvoorbeeld al 175 GB kwijt. Met 3000 GB heb je dus meer dan genoeg.

Helaas hebben we ook een aantal nadelen ervaren. Met alleen de aanschaf van deze gaming pc ben je er namelijk niet. Je moet ook een gaming monitortoetsenbord en muis aanschaffen, aangezien deze niet standaard meegeleverd zijn. Hier moet je wel rekening mee houden als je deze pc besteld.

Daarnaast hebben we ervaren dat de ventilatoren vrij snel in overdrive schieten. Hoewel we nog geen extreem zware programma’s en games draaide, begonnen de ventilatoren al luid te draaien. Met een koptelefoon hebben we hier geen last van, maar zonder koptelefoon is het soms luidruchtig.

Absoluut de beste game pc die er momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Acer Predator Orion 3000 620 I710-30G Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Videokaart - Opslagruimte - Werkgeheugen
 • Ventilatoren - Dvd-speler
Productreview:

Het grootste voordeel van de Acer Predator Orion 3000 620 I710-30G is de videokaart die is ingebouwd. De videokaart zorgt er namelijk voor dat je een groot aantal games op de hoogste instellingen kunt spelen, zonder dat er sprake is van haperingen. Vooral bij Cyberpunk 2077 merken we dit verschil.

Heb je net zoals ik verschillende grote spellen gedownload, dan kun je door middel van de grote opslagruimte een groot aantal spellen opslaan. Met 2000 GB SSD én HDD staan de spellen direct klaar om gespeeld te worden. Vooral voor open-world spellen als Red Dead Redemption is dit handig!

Het werkgeheugen is met 16 GB prima in orde. Toch zouden we adviseren om deze uit te breiden tot de maximale 64 GB, aangezien dit de prestaties van de game pc sterk verbeterd. In dat geval heb je meer mogelijkheden om verschillende zware programma’s te draaien. Hierdoor kun je ook foto’s bewerken.

Bij deze best geteste game pc valt het aantal poorten aan de voor- en achterkant op. Hoewel het aantal USB-poorten aan de voorkant beperkt is, zijn er aan de achterkant nog een groot aantal usb-poorten beschikbaar. Zo heb je aan de achterkant:

 • 4 USB-A 3.0 poorten
 • 2 USB-A 2.0 poorten
 • 1 HDMI-poort
 • 1 HDMI 2.0 poort

Minpunten

Allereerst de ventilatoren van de videokaart. Ik ben zelf enorm fan van Red Dead Redemption, maar als ik dit spel voor langere tijd speel eist het zijn tol op de videokaart. Hierdoor beginnen de ventilatoren enorm veel geluid te maken. Dit kun je wel oplossen door een goede gaming headset aan te schaffen.

Daarnaast valt het ons op dat er geen dvd-speler geïnstalleerd is. Hoewel ik al jarenlang de games download, kan het wel een probleem zijn voor gamers die de games nog in cd-formaat kopen. In dat geval moet je een aparte dvd-speler aanschaffen om de cd daadwerkelijk te spelen.

Met deAcer Predator Orion 3000 620 I710-30Gkoop je de best geteste gaming pc.

Verkrijgbaar bij:
HP Pavilion Gaming TG01-1200nd Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Kloksnelheid - Opslagruimte - Stil
 • GTX-videokaart - Open-world games
Productreview:

Ben je op zoek naar de beste game pc onder €1000, dan ben je bij de HP Pavilion Gaming TG01-1200nd aan het juiste adres. Met deze game pc haal je in vergelijking met de concurrentie een goedkopere computer in huis, die wél voldoet aan de standaarden en die je het merendeel van de games laat spelen.

We zeggen hier het merendeel omdat de AMD Ryzen 5 niet voldoet als je graag open-world games speelt. Zo hebben we ervaren dat Borderlands 3 of The Witcher bijvoorbeeld niet gedraaid kunnen worden. Ben je fan van deze games, dan moet je de processor uitbreiden of verbeteren.

Je kunt er dan voor kiezen om de HP Pavilion Gaming TG01-2960nd aan te schaffen. Deze beschikt over een betere processor én een betere videokaart. Helaas is deze qua prijs direct een stuk duurder. De huidige GTX-videokaart van de HP Pavilion Gaming TG01-1200nd is minder toekomstbestendig.

Snelheid

Wat ons direct opvalt is dat de computer enorm stil is. We hebben geen last van ventilatoren of oververhitting. De computer is namelijk erg geschikt voor multitasking. Het is dus een ideale computer om je schoolwerk te doen, zodat je geen chromebook of laptop meer nodig hebt! Zo kun je:

 • Internetten & mailen
 • Foto’s bewerken
 • Video’s bewerken
 • Gamen
 • Virtual Reality

Daarnaast zijn we erg tevreden over de kloksnelheid van het apparaat. Met 3,7 GHz is dit erg hoog in vergelijking met de concurrentie. Let hier wel op bij het aanschaffen van een monitor. Schaf je namelijk een reguliere monitor aan en geen gaming monitor, dan kan het zijn dat deze de prestaties van de game pc niet ondersteund.

Voor gamers met een budget is de HP Pavilion Gaming TG01-1200nd de beste game pc onder €1000.

Verkrijgbaar bij:
HP OMEN GT13-0695nd
Plus- en minpunten
 • Open-world game - Interne werkgeheugen - Opslagruimte
 • USB-poorten - Lawaaierig
Productreview:

De beste high end game pc is momenteel de HP Omen GT13-0695nd. Dit zie je ook direct als we de prijs van de gaming pc bekijken. Met meer dan €3500 is dit veruit de duurste gaming pc die onze top-5 heeft gehaald. Ondanks de prijs zijn er echter een aantal sterke punten waar we zeer van gecharmeerd zijn.

Allereerst is het dé laptop als het gaat om het spelen van open-world games. Dit komt vooral door de zeer sterke grafische kaart die gebruikt is. Hierdoor ervaar je deze spellen enorm vloeiend, waardoor het echt een plezier is om deze spellen te spelen. Denk daarbij aan spellen als:

 • Red Dead Redemption
 • Borderlands
 • Cyberpunk

Door de 2000 GB opslagruimte hoef je je geen enkele zorgen te maken over de opslagcapaciteit. Vooral de open-world games nemen enorm veel schijfruimte in beslag. Met deze mate van opslag hoef je je echter geen zorgen te maken. Je hebt meer dan genoeg ruimte voor de grootste spellen.

Kleine nadelen

Helaas hebben we ook een aantal kleine nadelen van deze gaming pc kunnen ontdekken. Je hebt namelijk maar een beperkt aantal usb-poorten aan de voorkant van de pc zitten. Hierdoor moet je al snel je gaming toetsenbord en muis aan de achterkant van de pc aansluiten.

Daarnaast hebben we ervaren dat deze vrij veel geluid gaat maken als de pc bezig is. Dit komt vooral door het koelen van de CPU en de GPU. Hoewel veel gamers voor deze pc kiezen vanwege de kracht, moet wel opgemerkt worden dat deze niet fluisterstil is.

Met afstand de duurste én beste high-end gaming pc!

Medion Erazer Recon E10 MD35004 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Hardware uitbreiden – Prijs - Snel
 • Open-world games - Interne werkgeheugen - GTX-videokaart
Productreview:

Een van de grote voordelen van de Medion Erazer Recon E10 MD35004 is natuurlijk de prijs. Het is volgens ons daarom de beste game pc voor €500. Hetgeen deze pc zo goedkoop maakt, is het feit dat er gebruik is gemaakt van veel basismaterialen. Hierdoor kun je basisgames eenvoudig spelen.

Helaas hebben we ook al direct gemerkt dat deze game pc de open-world games niet trekt. De beelden zijn haperig en het speelt niet plezierig. Mijn favoriete Red Dead Redemption game heb ik er dan ook niet op kunnen spelen. Gelukkig heb je wel de mogelijkheid om de hardware zelf uit te breiden.

Kies je voor de juiste games, dan beschikt je over een snelle game pc. Games als League of Legends, Fortnite en Call of Duty Black Ops draait deze pc namelijk moeiteloos. Ben je fan van deze games, dan heb je met deze pc een instapmodel in huis gehaald dat aan al je wensen voldoet.

Let er wel op dat er geen monitor en toetsenbord bij deze gaming pc wordt geleverd. Ben je dan toch op zoek naar een goede monitor, kies dan voor een gaming monitor om het beste uit je prestaties te halen!

Interne werkgeheugen

Een van de belangrijkste reden dat deze computer moeite heeft met de grotere games, is het interne werkgeheugen. Deze is eigenlijk te laag om er fatsoenlijk de grotere games op te kunnen draaien. Het interne werkgeheugen geeft je wel genoeg ruimte om de volgende taken uit te voeren:

 • Internetten en mailen
 • Foto’s bewerken
 • Gamen
 • Schooltaken via Word, Excel en Powerpoint

We willen tot slot nog even de nadruk leggen op de GTX-videokaart. Deze videokaart is namelijk een stuk minder toekomstbestendig dan wanneer we kijken naar de RTX-kaarten die bij de concurrentie gebruikt wordt. Hierdoor loopt je het risico dat je games in de toekomst niet meer kunt spelen op deze pc.

Met de Medion Erazer Recon E10 MD35004 haal je een uitstekend instapmodel in huis!

Verkrijgbaar bij:
Door: Jasper van Campen

Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.

Socials: Jasper

LinkedIn - Facebook - E-mail