Beste gamestoel 2023. 5x de beste gamestoelen

Laatste ge-update in door Eva

We zagen het al bij het uitbrengen van de Playstation 5 en de nieuwe Xbox. Gaming is sinds corona populairder dan ooit! Aangezien er steeds meer én langer gegamed wordt, is het belangrijk om dit ook ergonomisch verantwoord te doen. Daarom hebben we hier de beste gaming stoelen van 2023.

Uit onze test is deze Game Stoel als beste uit de test gekomen. We hebben de gaming stoelen vergeleken op basis van prijs, zitdiepte en -hoogte, meegeleverde kussens en het gewicht van de stoel. Deze gamestoelen zorgen stuk voor stuk voor een uitstekende game-ervaring! Lees je mee!?

GTRacer Pro Bekijk prijzen
Meegeleverde kussens: Rug- en nekkussens
Zitdiepte & -hoogte: Zitdiepte: 50 cm - Zithoogte: 50 cm
Gewicht: 20 kg
Hierom zijn we fan:
Goede prijs/kwaliteit - Heeft een ergonomisch ontwerp
Let hierop:
Tot max 130kg

Laten we beginnen met de beste gamestoel van 2023: de GTracer Pro die verkrijgbaar is bij bol.com. Door de zitkussens en de kwaliteit, zit je je voor een echte lange tijd comfortabel en gemakkelijk op deze stoel. 

Vaak zien we dat de gewone bureaustoelen gebruik maken van een eenzijdige zitpositie. Deze stoel is te verstellen, waardoor je ‘m precies zo kunt installeren zoals jij dat wilt. Dat maakt deze stoel ook 

Doordat de stoel gemaakt is van kunstleer, wordt deze niet al te warm in de zomer. De nek- en rugkussens zijn gemakkelijk te verstellen, waardoor we de stoel hebben kunnen afstemmen op onze persoonlijke wensen. De stoel komt verder in maar liefst 9 verschillende kleuren. 

Gewicht

De stoel weegt 20 kilo. Een prima gewicht; waardoor de stoel stabiel is. Door het lichte gewicht is de stoel makkelijk verrijdbaar. Ook optillen is iets aan de zware kant, maar niet onmogelijk. Handig!

En verder: de prijs-kwaliteit. Dit is bij deze stoel echt heel erg goed. De stoel voelt luxe en comfortabel aan, maar je betaalt er echt een goede prijs voor. Dat maakt het volledige plaatje compleet: een super stoel voor een mooie prijs.

Verkrijgbaar bij:
DXRacer Formula F08 Bekijk prijzen
Zitdiepte & -hoogte: Zitdiepte: 46 cm - Zithoogte: 42 cm
Meegeleverde kussens: Rug- en nekkussens
Gewicht: 26,4 kg
Hierom zijn we fan:
Gewicht – Rugleuning verstelbaar – Kussens – Verschillende kleuren
Let hierop:
Zitdiepte - Zithoogte

Na verschillende stoelen getest te hebben, is dit de beste gamestoel die op vrijwel alle games het beste functioneert. De DXRacer Formula F08 is zowel te gebruiken voor schietspellen als voor racespellen, waarbij je de rugleuning kunt aanpassen tussen de 90 en 135 graden.

Door het gewicht is dit een zeer robuuste gamestoel die je in allerlei standen kunt aanpassen, zonder dat je het gevoel hebt dat je uit de stoel gaat vallen. Vooral bij de racespellen is dit vaak een probleem bij gamestoelen. Het gewicht kan wel lastig zijn met het verplaatsen.

Bij het uitpakken van de stoel moet je er rekening mee houden dat de doos vrij groot is. Deze heeft namelijk de volgende afmetingen:

  • Breedte: 69 centimeter
  • Hoogte: 36 centimeter
  • Lengte: 87 centimeter

Daarnaast zijn de kussen van hoogwaardige kwaliteit, waardoor we de stoel helemaal kunnen personaliseren. We hebben de kussens op verschillende manieren getest en zijn er enorm fan van. Zowel in de liggende als in de zittende stand ondersteunen ze de rug en de nek op een prettige manier.

De gamestoel is daarnaast verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je de gamestoel kunt aanpassen op de kleureninstellingen van je gaming laptop of gaming computer. De game stoel is in zoveel kleuren beschikbaar dat je deze zelfs kunt laten aansluiten op je toetsenbord of muis!

Het zitvlak

Helaas hebben we ook een tweetal minpunten die we moeten vermelden. Deze gaan beide om het zitvlak, wat helaas aan de korte kant is. Dit geldt zowel voor de zithoogte als de zitdiepte. Met een zitdiepte van maar 46 centimeter is deze game stoel een stuk minder geschikt voor lange personen.

Daarnaast is ook de zithoogte met maar 42 centimeter aan de lage kant. Hierdoor zit je als groter persoon niet lekker. Je knieën zitten dan waarschijnlijk te hoog, terwijl je bovenbenen niet voldoende ondersteund worden tijdens het zitten. Dit kan op lange termijn onprettig zijn.

Met veel verstelbare onderdelen is dit de best geteste gamestoel van 2022.

Verkrijgbaar bij:
Game Hero Gaming Stoel Bekijk prijzen
Zitdiepte & -hoogte: Zitdiepte: 56 cm - Zithoogte: 50 cm
Meegeleverde kussens: Rug- en nekkussens
Gewicht: 20 kg
Hierom zijn we fan:
Zitdiepte & -hoogte – Verstelbare rugleuning – Verstelbare kussens - Gereedschapskit
Let hierop:
Armleuningen - Prijzig

Voor kleinere mensen als ik is het misschien minder prettig, maar dit is absoluut de beste gamestoel voor lange mensen. Dit komt vooral door de zitdiepte en de zithoogte. De zithoogte is namelijk maximaal in te stellen tot 58 centimeter. De zitdiepte is 56 centimeter, wat veel ondersteuning voor de bovenbenen biedt.

Daar draagt ook de verstelbare rugleuning aan bij, inclusief de kussens voor je nek en rug. Deze kussens moeten je bij lange kussens ondersteunen. De rugleuning kun je namelijk instellen van 90 tot 135 graden, waardoor je deze ook in kunt stellen voor de racespellen. Daarbij moet je denken aan:

  • Formule 1
  • Need for Speed
  • Gran Turismo

Het in elkaar zetten van de stoel is erg gemakkelijk, vooral omdat er een gereedschapskit wordt meegeleverd. Hierdoor kun je de stoel helemaal zelf in elkaar zetten en heb je geen ondersteuning nodig. Met zo’n 20 kilogram is de bureaustoel wel aan de zware kant in vergelijking met anderen.

De minpuntjes

Er zijn een tweetal minpunten van de Game Hero Gaming Stoel, namelijk de armleuningen. Deze armleuningen zijn namelijk niet gestoffeerd, waardoor het minder prettig is om voor langere termijn op de armleuningen te leunen. Dit is een vergelijking met andere gamestoelen een minpunt.

Een ander minpunt is de prijs. Hoewel de gamestoel niet de duurste is uit deze review, zien we wel dat er goedkopere gamestoelen verkrijgbaar zijn. Desondanks is deze bureaustoel een stuk groter dan de andere, wat hem wel ideaal maakt voor de grotere gamers.

Verkrijgbaar bij:
Luxe Ergonomische Gaming Chair Bekijk prijzen
Zitdiepte & -hoogte: Zitdiepte: 50 cm - Zithoogte: 57 cm
Meegeleverde kussens: Rug- en nekkussens Beensteunen
Gewicht: Onbekend
Hierom zijn we fan:
Beensteunen – Dikke vulling – Verstelbare rugleuning – Belasting
Let hierop:
Prijs - Kleuren

Toen we de foto’s zagen viel het ons al direct op, de beensteunen van deze Luxe Ergonomische Gaming Chair. Het grote voordeel van deze gamestoel is dat je benen hierdoor volledig ondersteund worden, zelfs als je kiest voor racespellen. Kijk je liever een filmpje, dan doe je dat ook volledig relaxed.

De stoel beschikt over een vulling van 12 centimeter, die zich na verloop van tijd aanpast aan jouw lichaam. Hoe meer je in de stoel gaat gamen, hoe beter deze zich aanpast en hoe lekkerder dit dus zit. Eindelijk dus een goed excuus om méér te gaan gamen in plaats van minder.

De verstelbare rugleuning is geschikt voor racespellen, aangezien je deze tot wel 135 graden kunt verstellen. Deze is traploos vergrendelbaar, wat wil zeggen dat je deze in elke stand kunt verstellen variërend van 90 tot 135 graden.

De fysieke eigenschappen

De gamestoel is niet voor niets de beste gamestoel voor zwaardere mensen van 2022. Dit komt door het bredere zitvlak en de breedte van de rugleuning. Bij veel gamestoelen zien we namelijk dat dit aan de smalle kant is, waardoor dit niet prettig zit voor zwaardere mensen. De afmetingen zijn als volgt:

  • Rugleuningbreedte: 53 centimeter
  • Hoogte rugleuning: 71 centimeter
  • Zitbreedte: 52 centimeter
  • Zithoogte: 47 – 57 centimeter

Daarbij moeten we wel vermelden dat de stoel maar in één klaar verkrijgbaar is. Je kunt de stoel alleen in het rood met zwart kopen, wat wil zeggen dat deze misschien minder goed past bij je gaming muis, gaming headset of gaming toetsenbord.

Ook qua prijs behoort deze gaming stoel tot een van de prijzigste gamestoelen uit deze review. Hoewel je hier veel kwaliteit voor terugkrijgt, zijn er weldegelijk goedkopere gamestoelen verkrijgbaar. Ik ben zelf zeer tevreden over de gamestoel, maar dit verschilt natuurlijk per persoon.

Met een breder zitvlak en een bredere rugleuning is deze gamestoel ideaal voor zwaardere mensen.

Verkrijgbaar bij:
CLP Fire Bekijk prijzen
Meegeleverde kussens: Geen
Zitdiepte & -hoogte: Zitdiepte: 51 cm - Zithoogte: tot 59 cm
Gewicht: 16 kg
Hierom zijn we fan:
Goedkoop – Bureaustoel – Verschillende kleuren
Let hierop:
Niet aan te raden voor lange mensen - Geen kussens

De laatste goede gamestoel uit deze review is de CLP Fire. Dit is ook direct de beste goedkope gamingstoel die we in deze review hebben. Met een prijs van onder de €100 is dit in vergelijking met de andere gamestoelen echt een koopje.

Dit maakt de stoel ook direct erg geschikt als bureaustoel. Door het lichte gewicht van de bureaustoel is het gemakkelijk om de stoel vanaf je console te verplaatsen naar je thuiswerkbureau. Hoewel het lichte gewicht in dit geval een voordeel is, is het ook direct een nadeel.

Zo voelt de bureaustoel ietswat instabiel. Hier moet je echt voor opletten, zeker als je de bureaustoel wilt gebruiken voor de racespellen. Doe dit daarom met beleid om ongelukken te voorkomen.  

Personaliseren

De bureaustoel kun je niet echt personaliseren. Alleen de zithoogte is verstelbaar. Dat is handig voor je lengte, maar als je echt een stoel zoekt die perfect aansluit op je behoefte, dan moet je geluk hebben bij dit model. Daardoor blijf je wel in een constante houding. 

Verkrijgbaar bij:
Product Zitdiepte & -hoogte Meegeleverde kussens Gewicht
GTRacer Pro GTRacer Pro
Beste koop gamestoel
Zitdiepte: 50 cm - Zithoogte: 50 cm Rug- en nekkussens 20 kg Bekijk prijzen
DXRacer Formula F08 DXRacer Formula F08
Best geteste gamestoel
Zitdiepte: 46 cm - Zithoogte: 42 cm Rug- en nekkussens 26,4 kg Bekijk prijzen
Game Hero Gaming Stoel Game Hero Gaming Stoel
Beste gamestoel voor lange mensen
Zitdiepte: 56 cm - Zithoogte: 50 cm Rug- en nekkussens 20 kg Bekijk prijzen
Luxe Ergonomische Gaming Chair Luxe Ergonomische Gaming Chair
Beste gamestoel voor zware mensen
Zitdiepte: 50 cm - Zithoogte: 57 cm Rug- en nekkussens Beensteunen Onbekend Bekijk prijzen
CLP Fire CLP Fire
Beste goedkope gamestoel
Zitdiepte: 51 cm - Zithoogte: tot 59 cm Geen 16 kg Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: vrijdag 24 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.