De 5 beste gaming headsets in 2021 - Hoor het allemaal met deze headsets

Laatste ge-update in door Jasper

Dat je als serieuze gamer een gaming headset nodig hebt weten we natuurlijk. Het 7.1 Virtual Surround Sound dat tegenwoordig op vrijwel elke gaming headset zit zorgt ervoor dat je precies weet waar de tegenstander vandaag komt. En hier kun je natuurlijk je voordeel mee doen! Nu is het nog de kunst om de beste gaming headset uit het gigantische aanbod te kiezen. En daar gaan wij je een handje mee helpen.

Aan de hand van verschillende criteria hebben wij een lijstje met de 5 allerbeste gaming headsets samengesteld. Daarbij hebben we gekeken naar het ontwerp van de oorschelp, type verbinding, het gewicht én natuurlijk de microfoon om met je vrienden te praten! We kunnen alvast verklappen dat de SteelSeries Arctis 7 2019 absoluut de beste koop is. Waarom? Dat lees je hier! 

 • Beste koop gaming headset - SteelSeries Arctis 7
 • Best geteste gaming headset - ASTRO A40 TR Gaming Headset
 • Beste ps4 headset - Logitech G432
 • Beste ps5 headset - SteelSeries Arctis 9 Draadloze Gaming Headset
 • Beste hyperx headset - Kingston HyperX Cloud II Rood
# Product Oorschelp Type verbinding Microfoon Gewicht Prijs v.a.
1 SteelSeries Arctis 7
Beste koop gaming headset
Dicht ontwerp Draadloos - Buigbaar - Inklapbaar - Verstopt 376 gram € 149,00
2 ASTRO A40 TR Gaming Headset
Best geteste gaming headset
Open ontwerp Bedraad - Buigbaar - Inklapbaar - Verwijderbaar 369 gram € 224,00
3 Logitech G432
Beste ps4 headset
Open ontwerp Bedraad - Buigbaar - Inklapbaar - Verstopt - Verwijderbaar 259 gram € 52,99
4 SteelSeries Arctis 9 Draadloze Gaming Headset
Beste ps5 headset
Dicht ontwerp Bedraad, Draadloos - Buigbaar - Inklapbaar 770 gram € 183,00
5 Kingston HyperX Cloud II Rood
Beste hyperx headset
Dicht ontwerp Bedraad Buigbaar - Verwijderbaar 320 gram € 86,99
Laatste prijs-update: zondag 24 oktober 2021
Beste koop gaming headset Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Dicht ontwerp - Virtual Surround Sound -Personaliseren headset - Batterijduur
 • Draadloos afhankelijk van apparaat - Afstellen kost tijd
Productreview:

De SteelSeries Arctis 7 2019 Zwart is absoluut de beste gaming headset. Als een van de grote voordelen hebben we het dichte ontwerp ervaren. Het geeft je de mogelijkheid om je te focussen op het gamen, zonder dat je daarbij last hebt van omgevingsgeluiden. Zelfs het stofzuigen hoor je niet!

Ook het Virtual Surround Sound is echt geweldig. Hierdoor heb je, zeker bij schietspellen, een fantastisch geluid dat uit alle hoeken komt. Je weet zo direct waar je tegenstanders vandaan komen. Vooral bij de volgende spellen hebben we ervaren dat deze techniek geweldig werkt:

 • Call of Duty: Modern Warfare
 • Assassin’s Creed Valhalla
 • Red Dead Redemption

Wat we zelf ook nog wel een leuk extraatje vinden is dat je de headset naar wens kunt personaliseren. Het is natuurlijk mogelijk om de hoofdband te verstellen, zodat je deze ook samen met je broer of broertje kunt gebruiken. Ook kun je de hoofdband verwisselen en andere kleuren gebruiken!

Draadloos

Doordat de headset draadloos is, hoef je je geen zorgen te maken om de kabels. Hierdoor neemt het ook geen usb-slot in beslag en kun je deze gebruiken voor je gaming muis of gaming toetsenbord. Daarnaast is de batterijduur maar liefst 20 tot 24 uur op één lading! Vergeet ‘m echter niet op te laden!

Toch is er wel een kleine tegenvaller, aangezien draadloos alleen via de ontvanger werkt op Playstation 4, Playstation 5 en pc. Gebruik je een Xbox of Nintendo Switch, dan moet je de kabel uit de doos halen en alsnog bedraad gamen. Hier moet je dus wel rekening mee houden!

Bij deze gaming headset heb je tevens de mogelijkheid om de equaliser aan te passen. Hierdoor kun je het geluid helemaal naar wens configureren. Let er wel op dat dit wat tijd kost. Het geluid uit de doos is helaas erg flets, dus we raden wel aan om de geluiden te configureren.

Ongestoord en gefocust gamen met de SteelSeries Arctis 7 uit 2019!

Best geteste gaming headset Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Virtual Surround Sound – Equaliser per genre – Licht gewicht – Open ontwerp
 • Ongeschikt voor bepaalde consoles – Geen optische ingang
Productreview:

We hebben heel wat uren met een koptelefoon op ons hoofd gezeten, maar van de Astro A40 TR Gaming Headset kunnen we met overtuiging zeggen dat dit de beste geteste gaming headset is. Dit komt natuurlijk door het Virtual Surround Sound, waardoor je geluiden enorm goed ervaart.

Daarnaast zit er ook een MixAmp bijgeleverd. Met dit kastje kun je tijdens het gamen niet alleen het volume, maar ook de equaliser instellingen aanpassen. Zo kun je deze enorm snel afstemmen per genre, zoals games, muziek en films. Je kunt deze koptelefoon dus ook voor andere doeleinden gebruiken.

Het lichte gewicht en het open ontwerp zorgt er daarnaast voor dat je ook in de zomer lekker kunt gamen. We weten allemaal dat een dicht ontwerp voorgoed geluid zorgt, maar dat het in de zomer warm kan worden. Daarom is er bij deze gaming headset gekozen voor een open ontwerp.

Consoles

Helaas komt er wel wat kijken bij het aansluiten op verschillende consoles. Zo kun je deze niet gebruiken voor:

 • Xbox gaming
 • PS4 Slim
 • PS5

Bij de PS5 moeten we de kanttekening maken dat het ligt aan de optische ingang van de console, waardoor deze niet optimaal gebruikt kan worden. Wil je de MixAmp gebruiken op een PS5, dan moet je een hdmi naar optische ingang converter hebben. Heb je de niet, dan is het apparaatje nutteloos.

Kijken we naar de prijs, dan zien we dat dit ook een van de duurde gaming headsets is. Heb je al een complete setup met een game pc of gaming laptop, dan is het de prijs meer dan waard. Gebruik je echter een chromebook om te gamen, dan is het maar de vraag of je hierdoor het beste uit de ervaring haalt.

Met de beste geteste gaming headset van Astro haal je de complete game-ervaring in huis!

Beste ps4 headset Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Prijs – Volumeregelaar – Kabellengte – Plug en Play
 • Stereogeluid op consoles – Lange sessies
Productreview:

Met de Logitech G432 7.1 Surround Sound Wired Gaming Headset haal je de beste ps4 headset in huis. Als we deze namelijk vergelijken met de concurrentie, dan valt vooral de prijs van het product erg op. Het is namelijk een goede gaming headset voor een zeer schappelijke prijs. Ideaal voor beginnende gamers!

Tijdens het gamen kun je eenvoudig de volumeregelaar gebruiken, zodat je niet hoeft te rommelen met het geluid op je gaming laptop. Daarnaast kun je de flip-to-mute functie gebruiken als je even niet wilt dat anderen horen wat je te zeggen hebt. Je hoeft er dan geen knoppen voor te gebruiken.

Tot slot zijn we nog erg te spreken over de eenvoud van het apparaat. Bij Logitech maken ze niet gebruik van allerlei functies die je als gamer toch maar weinig gebruikt. Door de Plug en Play functionaliteit kun je direct beginnen met gamen, zonder dat je allerlei dingen hoeft aan te passen.

Consoles

De prijs van het product zorgt er wel voor dat je niet altijd gebruik kunt maken van Virtual Surround Sound. Toch hebben we tijdens het gamen ervaren dat ook het stereogeluid op een PS4 meer dan in orde is. Wil je echter Virtual Surround Sound, dan moet je deze aansluiten op:

 • Computer
 • Laptop
 • Chromebook

Hoewel het bij mijzelf geen probleem is geweest, is het bij mensen met een groter hoofd wel hinderlijk. Bij lange speelsessies kan de headset in dat geval wat gaan knellen, waardoor dit minder fijn speelt. Heb je een kleiner hoofd, dan heb je hier over het algemeen geen last van.

Met deze Logitech Gaming Headset haal je een topper in huis voor een mooie prijs!

Beste ps5 headset Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Oorkussens – ClearCast microfoon – Bedraad én Draadloos
 • Stereogeluid op consoles – Controls op achterkant
Productreview:

Ben je op zoek naar de beste game headet voor PS5, dan heb je met de SteelSeries Arctis 9 Draadloze Gaming Headset Zwart de juiste headset gevonden. We zijn zelf nogal fan flinke gamesessies, waardoor we de headset in veel gevallen lang ophebben. Dat is bij deze headset geen enkel probleem.

Bij SteelSeries hebben ze het dichte ontwerp namelijk weten te koppelen aan het gebruik van zacht en ademend materiaal. Hierdoor krijg je geen last van zweetoren tijdens het gamen en kun je ook bij lange sessies gewoon doorgaan.

Er wordt daarnaast gebruik gemaakt van een ClearCast microfoon, waardoor je jouw teamgenoten luid en duidelijk kunt verstaan tijdens het gamen. Door deze uitstekende microfoon hebben we wel ervaren dat we ook de rest van de setup top willen hebben, zoals de gaming laptop, router en monitor!

Doordat je deze draadloos en bedraad kunt gebruiken, kun je eenvoudig even naar de keuken voor een kop koffie. Let er wel op dat veel wifiversterkers op dezelfde 2,4 GHz werken, waardoor dit het storen wel kan versterken.

Consoles

Ook bij deze headset merken we dat het gamen op consoles wat minder is. Je kunt hier namelijk niet gebruik maken van de Virtual Surround Sound. Voor deze prijs vinden we dat wel een klein nadeel. Let daarom op wanneer je graag speelt op:

 • PS4
 • PS5
 • Xbox

Tot slot willen we nog vermelden dat je moet oppassen met het oppakken van de headset. De controls aan de achterkant zorgen er namelijk voor dat je deze met het oppakken nog weleens wilt aanraken, waardoor er wat instellingen kunnen veranderen.

Veruit de best geteste gaming headset voor PS5 die er momenteel verkrijgbaar is.

Beste hyperx headset Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Verwijderbare microfoon – Dicht ontwerp – Noise canceling microfoon
 • Stereogeluid op consoles – Kunstleer – Kabellengte
Productreview:

De beste HyperX headset is van Kingston. Met de Kingston HyperX Cloud II haal je een gaming headset in huis die je in het openbaar ook als gewone koptelefoon kunt gebruiken. Je kunt de microfoon namelijk verwijderen als je de headset niet voor het gamen gebruikt. Ideaal dus voor in de trein of de bus!

Wat we daarnaast erg fijn vonden is het dichte ontwerp. Hierdoor heb je geen last van omgevingsgeluiden. Daarbij sluit ook de noise canceling microfoon goed aan. Tijdens het stofzuigen van je moeder heb jij er geen last van, maar je vrienden aan de andere kant van de lijn ook niet!

Bij het dichte ontwerp moeten we wel een kanttekening plaatsen. Doordat er gebruik is gemaakt van kunstleer kan het in de zomer erg zweterig worden. De warmte blijft namelijk in de headset hangen, waardoor je zeker tijdens lange sessies hier last van kunt krijgen.

Stereogeluid

We hebben daarnaast ervaren dat je in sommige gevallen stereogeluid krijgt. Voor de volgende consoles is er dan geen sprake van Virtual Surround Sound:

 • PS4 (alleen na installatie van software via pc)
 • PS5
 • Xbox One
 • Xbox Series S
 • Xbox Series X

Waar we bij andere apparatuur nog weleens klagen over een te korte snoer, is er bij de Kingston headset wel erg veel snoer bijgeleverd. Je krijgt namelijk 3 meter snoer, waardoor je al snel met een overload aan snoer te maken hebt. Dit had wat ons betreft wat minder gemogen, maar kan snel opgelost worden.

Met deze HyperX Cloud II van Kingston game je met de beste ervaring tegen een zacht prijsje

Jasper van Campen
Door: Jasper
Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.

Socials: Jasper
LinkedIn - Facebook - E-mail