Beste gaming laptop 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

Onderzoeksbureau IDC berekende dat de verkoop van laptops het afgelopen jaar enorm is gestegen. Wist je dat het aantal verkochte laptops in het eerste kwartaal van 2021 met 73.1% is gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020? En natuurlijk zitten hier enorm veel gaming laptops bij! Toch kan het verschil in prijs tussen verschillende gaming laptops erg groot zijn. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste gaming laptop in deze vergelijking is maar liefst meer dan €400!

Om je te helpen een keuze te maken tussen de verschillende gaming laptops, vergelijken we de beste vijf laptops op basis van verschillende kenmerken. Door deze kenmerken langs elkaar te leggen, krijgen we een duidelijk overzicht van het beste product. We kunnen wel alvast verklappen dat de gaming laptop van Lenovo IdeaPad L340-17IRH 81LL003BMH het beste uit de test komt!

Beste gaming laptop 2021

 • Beste koop game laptop - Lenovo IdeaPad L340-17IRH 81LL003BMH
 • Best geteste game laptop - HP Pavilion G 15-dk1972nd
 • Beste game laptop onder 1000 euro - Acer Aspire 7 A715-75G-751G
 • Beste gaming laptop onder 750 euro - Medion Erazer Crawler MD61880
 • Beste 17 inch gaming laptop - MSI GF75 10SC-030NL
# Product Schermdiagonaal Intern Werkgeheugen Processor
1 Lenovo IdeaPad L340-17IRH 81LL003BMH
Beste koop game laptop
17,3 inch 8 GB Intel Core i5 Bekijk prijzen
2 HP Pavilion G 15-dk1972nd
Best geteste game laptop
15,6 inch 16 GB Intel Core i7 Bekijk prijzen
3 Acer Aspire 7 A715-75G-751G
Beste game laptop onder 1000 euro
15,6 inch 16 GB Intel Core i7 Bekijk prijzen
4 Medion Erazer Crawler MD61880
Beste gaming laptop onder 750 euro
15,6 inch 8 GB Intel Core i5 Bekijk prijzen
5 MSI GF75 10SC-030NL
Beste 17 inch gaming laptop
17,3 inch 16 GB Intel Core i7 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: maandag 25 oktober 2021
Beste koop game laptop Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Grote opslagcapaciteit - Fysieke sluiting camera bij streaming
 • Zware laptop - Accu is snel leeg
Productreview:

Het eerste dat direct opvalt bij de laptop van Lenovo is dat er gebruik gemaakt wordt van zowel SSD als HDD-opslag. Hierdoor heb je een totale opslagcapaciteit van maar liefst 1256 GB. Dit geeft je genoeg ruimte om meerdere grote games te installeren of te downloaden. Denk daarbij aan games als:

 • Apex Legends
 • Fortnite
 • League of Legends

Ten opzichte van het kleinere model van de Lenovo IdeaPad valt vooral de betere processor en de verhoogde totale opslagcapaciteit op. Deze is namelijk ruim verdubbelt, waardoor je nóg meer games op je laptop kunt zetten!

Hoewel de eigenschappen van de gaming laptop zeer goed zijn, valt het gewicht van de laptop wel op. Met meer dan 3 kilogram is deze minder geschikt om langere tijd mee te nemen. Hoewel je een gaming laptop natuurlijk veel in huis gebruikt net zoals een game pc, zou dit geen probleem moeten zijn. Kies je er echter voor om deze ook te gebruiken voor je studie, dan is deze aan de zware kant.

Het geluid van Dolby zorgt ervoor dat je een prima game-ervaring hebt. Toch is het natuurlijk niet te vergelijken met een gaming headset van hoge kwaliteit. Voor het kijken van een serie of film op je laptop is het geluid echter meer dan geschikt.

Met maar 2 usb-poorten heb je weinig mogelijkheden. Sluit je een muis en toetsenbord aan bij een LAN-party, dan zitten de usb-poorten al vol.

Privacy op nummer 1

Daarnaast wordt er bij deze gaming laptop veel aandacht gehecht aan privacy. Vooral het gebruik van de fysieke sluiting bij de webcam zorgt hiervoor. Gebruik je deze niet om te streamen naar bijvoorbeeld Twitch of Discord, dan kun je deze eenvoudig sluiten. Zo loop je niet het risico dat anderen met je mee kunnen kijken.

Verkrijgbaar bij:
Best geteste game laptop Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Verlicht toetsenbord - Anti reflecterend beeldscherm - Geen VR-games mogelijk
 • Aansluiting op accu nodig tijdens gamen - Opslagruimte laag bij grote games
Productreview:

De HP Pavilion is met het verlichte toetsenbord een lust voor het oog. Toch is het ook belangrijk om te vermelden dat het anti-reflecterende scherm ervoor zorgt dat je ook met de zon op het scherm gewoon door kunt blijven gamen. Hoewel de videokaart van de laptop ervoor zorgt dat games als Red Dead Redemption en Cyberpunk 2077 bijvoorbeeld niet gespeeld kunnen worden, heb je wel de mogelijkheid om de volgende games te spelen:

 • League of Legends
 • Fortnite
 • Call of Duty: Modern Warfare

Deze games kun je tevens op de hoogste instelling spelen door de videokaart. Deze stelt je daarnaast ook in staat om de laptop te gebruiken voor je activiteiten op school of op je werk. Het bewerken van foto’s en video’s is namelijk geen enkel probleem.

Let er echter wel op dat de laptop maar een beperkte opslagcapaciteit heeft van 512 GB. Gebruik je de laptop voor zowel het gamen als voor het bewerken van foto’s en video’s, dan is de opslagruimte aan de lage kant. Het aanschaffen van een externe harde schijf behoort dan tot de mogelijkheden.

Ten opzichte van het jongere broertje, de HP Pavilion G 14-dk1955nd, heeft deze versie een betere processor, meer werkgeheugen en een hogere opslagcapaciteit. Ik zou je dan ook zeker aanraden om voor deze versie te gaan. Een kleine upgrade zorgt voor een compleet andere game-ervaring!

Uitstekend geluid

Een belangrijk concurrentievoordeel is de luidsprekers van Bang & Olufsen. Deze zijn geïntegreerd in de laptop en er speciaal op gericht om je de beste game-ervaring te bieden. Vind je dit niet goed genoeg, dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om met een koptelefoon te spelen. 

De speaker van Bang & Olufsen geeft je het beste geluid voor tijdens het gamen en het kijken van films en series!

Verkrijgbaar bij:
Beste game laptop onder 1000 euro Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Groot werkgeheugen van 16GB - Inloggen met vingerafdrukscanner
 • Batterijduur is kort - Oplaadpunt in het midden van de laptop
Productreview:

Wil je niet meer uitgeven dan €1000 en toch een gaming-laptop van hoge kwaliteit hebben? Dan hebben wij de Acer Aspire 7 A715-75G-751G voor jou. Door de vingerafdrukscanner hoef je er niet bang voor te zijn dat anderen er met jouw laptop vandoor gaan. Dit is een onderscheidende feature ten opzichte van de concurrntie. Daarnaast biedt het verlichtte toetsenbord je de mogelijkheid om ook ’s avonds lekker door te gamen.

Hoewel de GTX 1650 videokaart van hoge kwaliteit is, kun je met hoge instellingen (60 fps) niet alle games spelen. Games die je wél met de hoogste kwaliteit kan spelen zijn:

 • League of Legends
 • Fortnite

Wij vinden dit dus de beste gaming laptop onder de 1000 euro. Het kleinere broertje van deze laptop zouden we dan ook niet aanraden. Deze heeft namelijk een lager werkgeheugen en een kleinere processor. Kies je voor deze laptop, dan ga je vooral qua frames per seconde en snelheid veel inleveren.

Kies je voor games als Call of Duty: Modern Warfare, Red Dead Redemption 2 of Borderlands 3, dan is de videokaart niet in staat om aan je wensen te voldoen.

School

Voor zowel de eenvoudige als de ingewikkelde schooltaken is deze laptop zeer geschikt. Echter is deze voor eenvoudige schooltaken aan de dure kant. In dat geval zijn er namelijk goedkopere varianten beschikbaar, zoals een Chromebook. Deze is in staat eenvoudige tekstverwerkers of internetpagina’s snel te verwerken. Een Chromebook is echter niet geschikt als gaming-laptop.

Verwerk je dagelijks video’s of ben je bezig met het editen van foto’s, dan kan deze laptop uitkomst bieden. Door de Intel Core i7 processor kun je moeiteloos video’s en foto’s bewerken, Youtube video’s maken of data analyseren in SPSS. Ben je dus een fervent gamer én heb je ingewikkelde werkzaamheden die veel van je laptop vragen, dan is de Acer Aspire 7 A715-75G-751G vanaf nu je beste vriend.

Beste gaming laptop onder 750 euro Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Gewicht van minder dat 2 kilo - Verlicht toetsenbord - Videokaart van hoge kwaliteit
 • Beperkte opslagruimte - Mindere prestaties batterij
Productreview:

De GTX 1650 videokaart zorgt voor een indrukwekkende ervaring. Deze videokaart geeft je onder meer de mogelijkheid om de volgende games te spelen:

 • League of Legends
 • Fortnite
 • Call of Duty Warzone

Door het beperkte gewicht van de laptop (minder dan 2 kilo), is deze eenvoudig mee te nemen naar vrienden. Zo kun je gemakkelijk een LAN-party houden, zonder dat je zware apparatuur moet verplaatsen. Daarnaast is het toetsenbord nog verlicht en kun je de kleur van het toetsenbord zelf instellen.

Deze laptop ondersteunt ook wifi 6, waardoor je zonder lag kunt gamen. Zelfs wanneer de laptop is aangesloten op een wifi-versterker werkt deze uitstekend. Let er wel op dat je in dit geval een AX-router nodig hebt.

Door de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding van deze laptop van Medion, vinden wij dit de beste gaming-laptop als je budget minder dan €750 is. De uitstekende videokaart en de mogelijkheid om de laptop overal mee naartoe te nemen zijn twee grote pluspunten. Heb je nog wat meer te besteden, dan kan ik je ook de MD61885 aanraden. Deze heeft net wat meer opslaggeheugen en een betere videokaart.

Photoshop

Door de Intel Core i5 processor heb je de mogelijkheid om meerdere zware programma’s naast elkaar te draaien. Gebruik dus probleemloos programma’s als Photoshop of video editors tegelijk, zonder dat de prestaties van de laptop achteruitgaan. Hierdoor is de laptop van Median ook voor de dagelijkse schooltaken zeer geschikt.  Ben je dus op zoek naar een laptop om te gamen én om je schooltaken af te ronden? Kies dan voor de Medion Erazer Crawler MD61880.

Door de AX-router ondersteuning game je met topsnelheid!

Beste 17 inch gaming laptop Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Grote opslagcapaciteit met 1512 GB - Veel werkgeheugen met 16 GB - Verlicht toetsenbord
 • Veel geluid bij gamen - Batterijduur
Productreview:

Wat tijdens het spelen direct opvalt is het geluid dat de gaming laptop produceert. Zeker wanneer er grotere games als Fortnite of League of Legends gedraaid worden, maakt de laptop veel herrie. Een goede koptelefoon zouden we dan ook adviseren om dit geluid minder hinderlijk te maken tijdens het gamen.

Wat de gaming laptop onderscheidt van de concurrentie, is dat er gebruik gemaakt wordt van drie verschillende typen geheugen:

 • 16 GB intern werkgeheugen,
 • Een SSD-opslagcapaciteit van 512 GB en
 • Een HDD-opslagcapaciteit van 1000 GB.

Dit geeft je meer dan voldoende ruimte om verschillende zware games te downloaden.

De upgrade ten opzichte van de vorige versie van deze laptop brengt je verschillende vernieuwingen. Allereerst is de totale opslagcapaciteit uitgebreid met meer dan 500 GB. Daarnaast is ook het schermdiagonaal vergroot van 15,6 inch naar 17,3 inch. Een enorme upgrade, waarvan wij vinden dat deze zeker de moeite waard is!

Om je extra snel te laten gamen, heeft deze gaming laptop de mogelijkheid om te connecteren met een wifi-router met Wireless AX-standaard. Dit is momenteel het hoogste standaard verkrijgbaar, waardoor je zonder lag en extra snel kunt gamen. Let er wel op dat ook de router dit moet ondersteunen.

Met een gewicht van maar 2,2 kilogram is het daarnaast eenvoudig om de gaming laptop mee te nemen naar een LAN-party. Door de 4 usb poorten die de laptop heeft, heb je genoeg aansluitingen voor een toetsenbord, muis en meerdere andere accessoires.

Het anti reflecterende scherm zorgt voor een optimale game-ervaring, ook wanneer het licht is.

17,3-inch schermdiagonaal

Door het 17,3 inch schermdiagonaal speel je de games op een topklasse scherm. De videokaart van NVIDIA zorgt er tevens voor dat je verschillende games op de hoogste kwaliteit kunt spelen. Ook het geluid van de laptop is prima in orde, waardoor de game-ervaring helemaal afgemaakt wordt.

Verkrijgbaar bij:
Jasper van Campen
Door: Jasper
Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.

Socials: Jasper
LinkedIn - Facebook - E-mail