De 5 beste gaming toetsenborden van 2022

Laatste ge-update in door Jasper

Je tegenstander staat voor je. Zonder dat ‘ie je zag, weet jij je onzichtbaar te verplaatsen en verschuilt achter een kapotte auto. Je tegenstander kijkt op en draait zich om. Maar, te laat. Je tikt op je toetsenbord en je tegenstander is uitgespeeld.

Hoop je.

De realiteit? Je toetsenbord liep vast, je tegenstander zag je staan en je hebt de ronde verloren. Tja: dat kan een goed gamingtoetsenbord voorkomen.

Programmeerbaar, mechanisch en morsbestendig: een gamingtoetsenbord is in de afgelopen jaren zó ontwikkelt, dat het aansluit op elke droom van een gamer. Of je juist net begint of al jaren de beste bent uit je poule: wij hebben voor jou de 5 beste gamingtoetsenborden op een rijtje gezet!

Product Programmeerbare toetsen Mechanische toetsen Morsbestendig
Corsair K55 RGB Pro Corsair K55 RGB Pro
Beste koop gaming toetsenbord
Bekijk prijzen
Razer Huntsman Elite Chroma Mechanisch Qwerty Razer Huntsman Elite Chroma Mechanisch Qwerty
Best geteste gaming toetsenbord
Bekijk prijzen
Razer Ornata V2 Razer Ornata V2
Beste mechanische toetsenbord
Bekijk prijzen
Trust GXT 830 Avonn Trust GXT 830 Avonn
Goedkope gaming toetsenbord
Bekijk prijzen
Logitech G915 TKL Logitech G915 TKL
Beste draadloze gaming toetsenbord
Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 22 maart 2023
Corsair K55 RGB Pro Bekijk prijzen
Programmeerbare toetsen: Ja
Mechanische toetsen: Nee
Morsbestendig: Ja
Hierom zijn we fan:
Macro’s opnemen – afneembare polssteun – 4 afzonderlijke zones - prijs
Let hierop:
Mechanische toetsen ontbreken – Software nodig

Zoals gezegd is het beste gaming toetsenbord de Corsair K55 RGB Pro Gaming Toetsenbord. Dit is absoluut de beste koop als we kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding van het product. Daarnaast springen de voordelen van het product er ook echt uit!

Laten we beginnen met het on-the-fly opnemen van de macrofuncties. Dit wil zeggen dat je tijdens het spelen de macro opname kunt starten, waarna deze automatisch opgenomen wordt en je deze onder een zelf uitgekozen toets kunt plaatsen. Zo kun je deze handelingen met één druk op de knop herhalen.

Daarnaast is de afneembare polssteun erg handig. Hierdoor kun je het toetsenbord naar wens aanpassen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de polssteun bij mensen die veel achter een computer zitten klachten kan voorkomen. Ook bij gamers kan dit dus erg helpen.

Mechanische toetsen

Helaas ontbreken bij dit toetsenbord de mechanische toetsen. Deze zouden je normaal gesproken helpen om nóg sneller te kunnen reageren. In vergelijking met andere toetsenborden uit deze top-5 is dit toch wel een nadeel. Zonder de mechanische toetsen is het toetsenbord het meest geschikt voor:

 • First Person Shooter
 • MOBA-games
 • RPG-games

Het licht van het toetsenbord kun je in vier verschillende zones instellen. Hierdoor kun je de verlichting aan laten sluiten bij je gaming laptop, gaming muis en in sommige gevallen je gaming headset. Helaas moeten we hier wel een klein nadeel bij vermelden.

Wil je de verlichting namelijk gaan instellen, dan moet je hiervoor eerst software downloaden en installeren. Vervolgens kun je pas de instellingen van je gaming toetsenbord veranderen. Dit kan zeker voor de nieuwere gamers onder ons best wel even stoeien zijn.

Met deze Corsair K55 RGB Pro Gaming Toetsenbord haal je absoluut de beste prijs-kwaliteit verhouding in huis!

Razer Huntsman Elite Chroma Mechanisch Qwerty Bekijk prijzen
Programmeerbare toetsen: Ja
Mechanische toetsen: Ja
Morsbestendig: Nee
Hierom zijn we fan:
Mechanische toetsen – stevig toetsenbord – kleuren instellen
Let hierop:
Software nodig – Geen Mac mogelijkheden

Een van de grootste voordelen van dit best geteste gaming toetsenbord van Razer is het feit dat het mechanische toetsen heeft. Hierdoor wordt elke toetsaanslag snel en accuraat geregistreerd, waardoor je snel kunt reageren tijdens schietspellen bijvoorbeeld. Mechanische toetsen zijn erg geschikt voor:

 • The Witcher
 • Call of Duty
 • Battlefield

In tegenstelling tot andere toetsenborden zijn de switches bij deze Razer Huntsman opto-mechanisch. Dit wil zeggen dat de knoppen geactiveerd worden door middel van een laser. Hierdoor wordt de levensduur van het product verlengt, maar zien we ook dat het toetsenbord net wat duurder is dan de concurrenten.

Daarnaast is de Razer Huntsman Elite Toetsenbord met polssteun Qwerty gemaakt met een aluminium frame, waardoor deze enorm stevig aanvoelt. Je kunt deze probleemloos samen met je gaming laptop in een tas doen, zonder dat je je er zorgen om hoeft te maken. Ideaal voor een WLAN-partij bijvoorbeeld.

Wat dit toetsenbord uniek maakt ten opzichte van de concurrentie is dat je ook de polssteun kunt verlichten. Hierdoor heb je de mogelijkheid om tot in de late uurtjes door te spelen, terwijl je hierdoor ook de kleuren kunt afstellen op je gaming pc bijvoorbeeld.

Software

Helaas heb je wel software nodig om alle Chroma functies volledig te gebruiken. Hoewel deze software gratis is, moet je deze wel installeren voordat je de kleuren op je toetsenbord kunt instellen. Met de multimedia sneltoetsen heb je dan wel weer snel toegang tot de audio van je games en muziek.

Heb je een MacBook of iMac, dan heb je helaas niet de mogelijkheid om gebruikt te maken van de kleuren op dit toetsenbord. Heb je een chromebook of andere laptop, dan heb je deze mogelijkheden gelukkig wel gewoon.

Dit beste gaming toetsenbord uit de test steekt met kop en schouders boven de rest uit!

Razer Ornata V2 Bekijk prijzen
Programmeerbare toetsen: Ja
Mechanische toetsen: Ja
Morsbestendig: Ja
Hierom zijn we fan:
Half-mechanische toetsen – verlichting per toets – kleuren instellen
Let hierop:
Minder gevoeligheid – Geen Mac mogelijkheden

Het beste mechanische toetsenbord dat op dit moment verkrijgbaar is, is de Razer Ornata V2 Gaming Toetsenbord QWERTY. Een van de grote voordelen van dit toetsenbord is het gebruik van de half-mechanische toetsen.

De half-mechanische toetsen zorgen er namelijk voor dat je gebruik maakt van de gevoeligheid van mechanische toetsen, maar dat de prijs niet zo hoog is als die van een toetsenbord met mechanische toetsen. Hierdoor speel je moeiteloos games als:

 • Cyberpunk
 • Call of Duty: Modern Warfare
 • Assassin’s Creed

We moeten hierbij wel opmerken dat dit toetsenbord voor de competitieve gamers net wat te kort schiet. Wil je namelijk echt competitief gamen, dan zijn mechanische toetsen echt een must. Deze zorgen namelijk voor nóg meer gevoeligheid en snelheid tijdens het gamen.

Verlichting

Qua verlichting onderscheidt dit toetsenbord zich duidelijk van de concurrentie. Ben je fan van de kleuren, zoals wij dat zijn, dan kun je bij dit toetsenbord de kleuren per toets instellen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen WASD op te lichten. Dit ziet er enorm gaaf uit!

Daarnaast kun je kiezen uit 16,8 miljoen kleuren om je toetsenbord te verlichten. Hierdoor kun je deze helemaal laten aansluiten bij je gaming pc en gaming muis! Let er wel op dat je de software moet installeren om van deze functies gebruik te maken.

Helaas moeten we ook bij dit model van Razer opmerken dat de kleuren niet werken op een MacBook of iMac. Wil je dus de kleuren gebruiken, dan moet je kiezen voor een ander toetsenbord of een andere laptop aanschaffen. Natuurlijk is het kiezen voor een ander toetsenbord de goedkoopste optie!

Met de half-mechanische toetsen van de Razer Ornata V2 Gaming Toetsenbord QWERTY haal je snelheid én gemak in huis!

Trust GXT 830 Avonn Bekijk prijzen
Programmeerbare toetsen: Ja
Mechanische toetsen: Nee
Morsbestendig: Nee
Hierom zijn we fan:
Prijs – verlichting – multimedia sneltoetsen – Windows knop uitschakelen
Let hierop:
Mechanische toetsen – Geen programmeerbare toetsen

Bij dit beste budget gaming toetsenbord van Trust is vooral de prijs enorm goed ten opzichte van de concurrenten, terwijl je er als beginnende gamer prima mee vooruit kan. Het geeft je als beginnende gamer de mogelijkheid om kennis te maken met gaming toetsenborden, zonder een vermogen te betalen.

De verlichting die erbij komt kijken is namelijk net zo geavanceerd als bij de andere modellen, waarbij je wederom kunt kiezen uit 16,8 miljoen kleuren. Hierdoor kun je het toetsenbord afstellen op de kleuren van je gaming muis en gaming laptop of gaming pc.

Op het toetsenbord heb je daarnaast een aantal speciale knoppen die handig zijn voor dagelijks gebruik. Zo zijn er de multimedia sneltoetsen, waardoor je:

 • Schakelt naar het volgende nummer.
 • Het volume regelt.
 • Muziek en films kunt pauzeren.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om tijdens het gamen de Windows toets uit te schakelen. Dit voorkomt dat je tijdens het gamen schakelt naar het thuisscherm en daarmee je game afsluit.

De nadelen

Helaas zijn er ook een aantal nadelen die we moeten vermelden. De prijs van dit toetsenbord geeft het wellicht al weg, maar er is geen gebruik gemaakt van mechanische toetsen. Hierdoor reageert je toetsenbord wat minder snel ten opzichte van de toetsenborden waarbij dit wel het geval is.

Daarnaast zijn er ook geen programmeerbare toetsen die je kunt gebruiken. Hierdoor moet je de handelingen altijd zelf uitvoeren en kun je hier geen macro’s voor gebruiken. Dit zien we bij de meer high-end gaming toetsenborden wel terugkomen.

Met de Trust GXT 830RW Avonn Gaming Toetsenbord QWERTY haal je het beste goedkope gaming toetsenbord in huis.

Logitech G915 TKL Bekijk prijzen
Programmeerbare toetsen: Ja
Mechanische toetsen: Ja
Morsbestendig: Nee
Hierom zijn we fan:
Lightspeed verbinding – Low profile switches – multimedia sneltoetsen - batterij
Let hierop:
Numeriek toetsenbord ontbreekt - prijs

Tot slot hebben we nog het beste draadloze gaming toetsenbord voor je in de aanbieding. Dit is het Logitech G915 TKL Tenkeyless Lightspeed Draadloos RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord QWERTY, waarmee je geweldig draadloos kunt gamen zonder je zorgen te maken over de kabel.

Dit goede game toetsenbord maakt gebruik van een Lightspeed verbinding. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken om de draadloze verbinding, aangezien je geen enkele vertraging merkt tijdens het gamen. En dat is wat we als doorgewinterde gamers natuurlijk willen!

Daarnaast is er gebruik gemaakt van de low profile switches. Hierdoor heb je de voordelen van mechanische toetsen, maar zijn ze net wat lager. Hierdoor worden klachten gerelateerd aan veel typen voorkomen. Klachten die anders veel komen zijn bijvoorbeeld:

 • Nekklachten
 • Schouderklachten
 • Polsklachten

Ook de multimediatoetsen zijn er handig, aangezien je snel van nummer kunt wisselen tijdens het luisteren van muziek of het volume tijdens het gamen handig kunt aanpassen. Hierdoor hoef je niet de instellingen van je gaming pc of gaming laptop te raadplegen.

En tot slot is ook de batterijduur van dit toetsenbord een echte plus! Zonder op te laden kun je enorm lang met dit toetsenbord doen. Gebruik je de verlichting niet, dan kan het toetsenbord wel 110 uur op één batterijlading mee! Daarnaast is deze ook zo weer opgeladen als de batterij eenmaal leeg is.

Alledaags gebruik

Helaas is dit toetsenbord minder geschikt voor alledaags gebruik. Dit komt vooral door het feit dat het numerieke toetsenbord ontbreekt. Gebruik je dit veel voor je werk of voor school, dan is dit toetsenbord helaas een stuk minder geschikt.

Daarnaast zien we ook dat de prijs een stuk hoger is dan bij andere gaming toetsenborden, waardoor het voor beginnende gamers wellicht wat minder geschikt is. Toch doet dit niets af aan de hoge kwaliteit van dit draadloze gaming toetsenbord, waar we over het algemeen zeer tevreden over zijn.

Het beste draadloze gaming toetsenbord dat op dit moment op de markt is komt van Logitech!

Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit