Hoe breng je gezichtscrème aan?

Je hebt een gezichtscrème gekocht om je huid eindelijk eens lekker te verwennen. Je weet echter niet zo goed hoe je deze crème het beste kunt gebruiken. Het is niet zo moeilijk als het lijkt, want er zijn slechts drie stappen te nemen voor het aanbrengen van je gezichtscreme.

Met deze drie stappen breng je een gezichtscrème aan:

  • Reinig je gezicht
  • Breng de crème aan op de juiste plaatsen
  • Masseer de crème in

Reinig je gezicht

Je brengt een gezichtscrème zowel voor de nacht als overdag nooit aan op een vies gezicht. Reinig dus altijd je gezicht met water en zeep voordat je een crème aanbrengt. Je hoeft je huid niet helemaal te drogen, want volgens sommige fabrikanten is het beter je crème op een licht vochtige huid aan te brengen.

Breng de crème aan op de juiste plaatsen

Breng de crème aan waar jij denkt dat je huid verzorging nodig heeft. Doorgaans is dit niet de neus, maar wel de wangen of het voorhoofd. Ook de hals en het decolleté kunnen soms meegenomen worden, maar eigenlijk alleen bij een dagcrème als bescherming tegen de zon. Voor een nachtcrème is onderhoud aan het gezicht voldoende.

Masseer de crème in

Zorg dat je niet te veel crème op je huid smeert. Meestal is meer crème niet beter of zelfs slechter voor je huid. Breng de crème voorzichtig aan en masseer deze met ronde handbewegingen voorzichtig in. Wacht met het aanbrengen van je make-up totdat je crème helemaal geabsorbeerd is.

Andere tips voor het correct aanbrengen van je gezichtscrème

Hieronder hebben we nog enkele andere tips voor je op een rijtje gezet om je gezichtscrème correct aan te brengen:

  • Breng je gezichtscrème elke dag aan, zelfs als je geen make-up draagt
  • Was je handen voordat je de crème aanbrengt op je gezicht
  • Je kunt een zonnebrand over je crème dragen of eentje kiezen met tenminste SPF 15
  • Gebruik een gezichtscrème niet rond de ogen, want dit kan je ogen irriteren