Hoe gebruik je gezichtscrème?

Je hebt een ruwe of droge huid en je wilt hiervoor graag een gezichtscrème gaan gebruiken. Je hebt echter geen idee hoe hoe je je gezichtscrème het beste kunt gebruiken? Wij vertellen je er hier alles over.

Dag- en nachtcrème: er zijn verschillen

Een gezichtscrème kun je gebruiken voor de dag en voor de nacht. Hoewel je misschien zou denken dat deze crèmes vrijwel identiek zouden moeten zijn, zijn er weldegelijk verschillen. Een dagcrème heeft vaak andere ingrediënten dan eentje voor de nacht. Zo zit er in een dagcrème doorgaans een zonnebrand, die je ‘s nachts natuurlijk niet nodig hebt.

Daarnaast is het doel van een dagcrème ook anders dan die van een nachtcrème. Een dagcrème moet je huid beschermen, bijvoorbeeld tegen de zon of weer en wind, waar een nachtcrème is bedoeld voor het herstel van de huid.

Hoe breng je een gezichtscrème aan?

Een gezichtscrème aanbrengen is geen ingewikkelde klus. Er zijn slechts drie stappen die je moet volgen voor het aanbrengen van je gezichtscrème:

  • Reinig eerst je huid: zelfs bij een dagcrème die je na een nacht slapen aanbrengt is het belangrijk dit op een schoon gezicht te doen. Je kussen of stof kunnen je gezicht vies maken. Voor een nachtcrème spreekt het voor zich dat je eerst je gezicht wast.
  • Breng je crème aan: je kunt de crème aanbrengen op je gezicht waar je maar wilt. Doorgaans worden delen als neus en oren overgeslagen. Sommige vrouwen smeren ook de hals en het decolleté in met een creme.
  • Masseer de crème goed in: masseer de crème voorzichtig in met ronddraaiende bewegingen.

Is iedere soort gezichtscrème goed voor jou?

Een goede gezichtscrème lost de problemen die jouw huid heeft op. Daarom is een gezichtscrème kopen vaak een kwestie van uitproberen en de crème vinden die past bij jouw huidprobleem of huidtype. Ook zijn er vaak andere crèmes voor mannen dan voor vrouwen.