Hoe vaak moet je een gezichtscrème op doen?

Je hebt een potje of tube met een gezichtscrème gekocht, maar je weet niet zo goed hoe vaak je het product moet opsmeren. Dat is begrijpelijk, want een gezichtscrème aanbrengen zou je in principe de hele dag door kunnen doen, maar is dat ook gezond?

Een gezichtscrème aanbrengen: een dagelijkse routine

Over het algemeen zijn er twee momenten op de dag om een gezichtscrème aan te brengen:

  • ‘s Morgens vroeg, nadat je je gezicht hebt gewassen breng je een dagcrème aan
  • ‘s Avonds voor het slapengaan breng je een nachtcrème aan.

Waarom een dag- en nachtcrème?

Je moet een dagcrème aanbrengen om je huid te beschermen. Vaak zit er bijvoorbeeld een SPF, oftewel zonnebrand, in de crème die je gezicht en hals beschermen tegen schadelijke effecten van de zon. Een nachtcrème gebruik je om je huid te herstellen tijdens je slaap.

Kan het kwaad je dagcrème vaker te smeren?

Als je een dagcrème hebt die werkt met een UV-filter, is het niet slecht voor je huid om deze meermaals per dag aan te brengen als je veel in de zon zit. Ook een crème voor de winter voor de schrale huid kun je vaker dan eenmaal per dag aanbrengen.

Hoe lang blijft je potje goed?

Hoe vaker je de dagcrème gebruikt, hoe sneller je potje de houdbaarheidsdatum bereikt. Op een potje of tube met een gezichtscrème zal staan hoe lang de crème na opening houdbaar is. Meestal is dat een maand of 12 en voor crèmes met natuurlijke ingrediënten ongeveer 6 maanden. Je kunt de houdbaarheid van je potje verlengen door altijd met gewassen handen je crème aan te brengen of gebruik te maken van een wattenstaafje of wattenschijfje.

Kan een dagelijkse gezichtscrème kwaad?

Een gezichtscrème is een zeer onschuldig product dat je huid niet aantast. Soms kun je een allergie ontwikkelen voor een bepaalde stof, maar dan kun je overstappen naar een ander merk of je huid insmeren met een neutrale crème.