Beste gezichtsmasker top 10 2021

Laatste ge-update in door Agnes

Neem je even een time-out voor jezelf? Daar hoort een gezichtsmasker bij! Met een maskertje verwen je je huid en kun je zelf even lekker ontspannen.

Wist je dat er 5.000 jaar geleden in India al Ayurvedische gezichtsmaskers gebruikt werden? Dit waren eenvoudige maskers, met kruiden, planten en bloemen. Tegenwoordig zijn er tientallen verschillende soorten maskers te koop, zoals kleimaskers, peel off- maskers, zelfverwarmende maskers en tissuemaskers. Hoe kies je nou het juiste masker? Wij helpen je met kiezen.

Hoe kies je het beste gezichtsmasker?

Er zijn ontzettend veel soorten maskers voor je gezicht verkrijgbaar. Bij de keuze van een masker is het vooral belangrijk dat het past bij je huidtype of het huidprobleem wat je aan wilt pakken. Als je last hebt van acné, dan kies je een ander masker dan wanneer je een rode huid wilt kalmeren.

Daarnaast moet je letten op het type masker. Een crème masker blijft zacht, terwijl een klei- of moddermasker keihard kan worden. Niet iedereen vindt dat prettig. Als je op vakantie gaat, dan zijn peel-off maskers en tissuemaskers echte aanraders, omdat je deze niet af hoeft te spoelen. De verpakkingen met maskers voor eenmalig gebruik zijn heel praktisch voor op reis. Ze nemen weinig plaats in en je kunt verschillende soorten maskers meenemen. Wil je meer tips? Lees dan onze koopgids.

Zijn dure maskers beter?

Als het gaat om de prijs van een gezichtsmasker, dan kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn dure maskers, maar ook hele voordelige maskers. Een duur masker hoeft echt niet altijd beter te zijn, maar kan wel een hogere concentratie van werkzame stoffen hebben, waardoor je een beter resultaat krijgt.  

Als je een heel gevoelige huid hebt, dan houden de duurdere maskers daar vaak wat meer rekening mee, door kalmerende stofjes aan het masker toe te voegen. Maar uiteindelijk bepaal je zelf hoeveel je er aan uit wilt geven. De werkzaamheid van goedkopere maskers kun je zelf trouwens verbeteren door eerst een gezichtsscrub te gebruiken. Wij raden hiervoor de L’Oréal Paris Skin Expert Smooth Sugar Scrubs aan.

gezichtsmasker
# Product Soort masker Huidtype Werking Prijs v.a.
1 NIVEA Essentials Urban Skin 1 minute Gezichtsmasker - Zuivert - 75 ml
De beste keuze als je haast hebt
Crème Onzuivere huid Zuiverend € 12,48
2 The Body Shop Tea Tree Anti Imperfection Nachtmasker - 75 ml
De beste keuze voor ‘s nachts
Gel Vette huid Zuiverend nachtmasker € 0,00
3 L´Oréal Paris Detox Masker 50 ml
De beste keuze voor een onzuivere huid
Crème Gecombineerde/Vette huid Matterend, zuiverend € 7,79
4 Lancôme Renergie Multi-lift up-slimming masker - 75 ml
De beste keuze voor een stevige huid
Crème Rijpere huid/Alle huidtypen Verstevigend € 49,95
5 Sensitive Skin Soothing Radiance Mask
De beste keuze voor een gevoelige huid
Crème Gevoelige huid Verzachtend € 16,80
6 Lovely Glitter Peel Off Mask Peel Off Alle huidtypen Verfrissend, verzorgend € 13,99
7 Dr. van der Hoog Scrubmasker Litchi Masker 10 ml
De beste keuze voor scrubmasker
Scrub Normale/Gecombineerde huid Reingend, peelend € 5,95
8 Garnier Ambre Solaire After Sun Tissue Gezichtsmasker
De beste keus voor na het zonnen
Gel Geïrriteerde & Rode huid Kalmerend, hydraterend € 8,99
9 Nivea Men Deep Reinigend Gezichtsmasker
De beste keus voor mannen
Klei Vette huid en onzuivere huid Diep reinigend, matterend € 19,54
10 Black Pearl anti aging thermisch masker 50 ml
De beste keuze in warmtemaskers
Crème Alle, behalve gevoelige huid Voedend, anti-age, reinigend € 59,95
Laatste prijs-update: maandag 25 januari 2021

Gezichtsmasker Koopgids

Met een gezichtsmasker geef je de huid van je gezicht een flinke oppepper.  Kies jij meestal hetzelfde maskertje?  Of wil je ook wel eens een ander masker proberen dan wat je altijd gebruikte, maar weet je niet welk masker geschikt is? Met deze koopgids maken we de keuze wat makkelijker. Hier vind je allerlei handige tips, zodat je snel het juiste masker vindt.

Wat is een gezichtsmasker?

Een gezichtsmasker is een crème-achtig product met speciale ingrediënten, die bedoeld zijn om bepaalde huidproblemen op te lossen.  Zo kan een masker met klei helpen om onzuiverheden weg te werken, en kan een masker met aloë vera meer vocht geven aan een droge huid. Maskers zijn makkelijk te gebruiken. Maak je gezicht schoon en smeer het maskertje op je gezicht. Tissuemaskers plak je op je gezicht. Laat het even intrekken. Een crème masker spoel je af en een tissuemasker trek je van je gezicht af. Hallo, perzikhuidje!

Welk gezichtsmasker is geschikt voor jou?

Voordat je een maskertje gaat kopen, is het goed om even te kijken welk huidtype je hebt.  Huidmaskers worden namelijk vaak ingedeeld naar huidtype. Kies altijd een product dat past bij jouw huidtype. Een kleimasker voor een vette huid kan een droge huid teveel uitdrogen. Andersom kan een hydraterend masker een onzuivere huid nog vetter maken. Kijk dus even in de spiegel voordat je een maskertje uitkiest.

Welke eigenschappen zijn belangrijk?

Waar moet je verder nog op letten? Hieronder zetten we een paar eigenschappen van gezichtsmaskers op een rij, die belangrijk kunnen zijn bij het vinden van jouw perfecte masker.

Verpakking – Maskers zitten vaak in tubes of potjes. Bij het opbrengen kan een tube wat onhandig zijn. Er zit dan namelijk al wat van het masker op je vingers en je moet dan de tube met vieze handen beetpakken als je nog meer nodig hebt. Een potje werkt wat makkelijker, omdat je het masker daar met een spatel uit kunt scheppen. Sommige maskers zijn per stuk in een zakje of pakje verpakt. Deze zijn handig voor eenmalig gebruik, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat.

Huidtype – Heb je een gecombineerde, vette, droge of juist gevoelige huid? Check het eerst voordat je een masker gaat zoeken. Verschillende huidtypen hebben verschillende eigenschappen. Dat betekent dat elke huid om andere werkzame stoffen vraagt.  Laat je masker aansluiten bij je huidtype.

Type masker – Een crème masker wordt niet hard. Je kunt het van je gezicht wassen of afvegen met een tissue. Kleimaskers worden meestal hard terwijl ze inwerken. Dit kan een trekkerig gevoel geven. Peel off maskers smeer je op je gezicht en na het inwerken trek je ze er voorzichtig weer af. Dit kan wel zeer doen. Je hoeft het niet af te spoelen, dus handig voor onderweg. Een poedermasker meng je met water tot een papje wat je op je gezicht smeert. Je hebt hiervoor een bakje en water nodig, waardoor het vooral geschikt is voor thuisgebruik. Een scrubmasker breng je met masserende bewegingen aan, zodat dode huidcellen meteen verwijderd worden. Dit masker spoel je ook af.

Inwerktijd – Heb je even tijd, of juist niet? De inwerktijd van maskers varieert ongeveer van 1 minuut tot 20 minuten. Neem je graag de tijd, kies dan een masker wat 15-20 minuten nodig heeft. Heb je geen tijd, kies dan voor een 1-minuut-masker.

Prijs- Prijzen voor gezichtsmaskers lopen uiteen van een paar euro voor een masker voor eenmalig gebruik, tot honderden euro’s voor hele luxe maskers tjokvol dure ingrediënten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Kijk goed naar de ingrediënten en de hoeveelheden om te beoordelen of een duur masker zijn prijs waard is.

=

Agnes Voogt
Door: Agnes
Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:
LinkedIn - E-mail