Beste gezichtsmasker 2023. 5x de beste gezichtsmaskers

Laatste ge-update in door Eva

Het is belangrijk dat je je huid dagelijks goed reinigt en verzorgt. Maar, wil je je huid echt een boost geven, dan komt een gezichtsmasker goed van pas. Echter, ben je in 2023 op zoek naar het beste gezichtsmasker, dan snappen we dat je de kluts gemakkelijk kwijt raakt. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende gezichtsmasker te vinden. Begrijpelijk ook, want ieder huidtype vereist een andere verzorging.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder de beste vijf op een rijtje gezet. We hebben onder andere gekeken naar het behaalde resultaat en het gebruiksgemak. Het beste gezichtsmasker van 2023 is de Green mask stick. Verder vind je in onze top-5 het best geteste gezichtsmasker, het beste gezichtsmasker voor de oudere huid, het beste gezichtsmasker tegen puistjes en het beste gezichtsmasker voor mannen.

Green mask stick Bekijk prijzen
Soort masker: Kleimasker
Werking: Hydrateert en egaliseert
Huidtype: Alle huidtypes
Hypo-allergeen: Ja
Hierom zijn we fan:
Gemakkelijk aan te brengen
Goede resultaten
Hydraterend masker
Laat je huid stralen
Let hierop:
Verpakking lastig te openen
Moeilijker te verwijderen

Geschikt voor: Vettige huid, rijpe huid, onzuivere huid, normale huid, gevoelige huid, gecombineerde huid of droge huid.

Je kunt de plank niet misslaan met de Green mask stick. Wat ik vooral ideaal vond, is het gebruiksgemak. Je rolt met de stick over je gezicht heen, waardoor je handen schoon blijven. Het masker heeft een gladde textuur die fijn aanvoelt op de huid. Ook heeft het een lekkere, frisse geur. Green mask stick beloofd de volgende werking te hebben:

 • Het groenethee-extract verwijdert dode huidcellen, kalmeert de huid en verminderd roodheid. Ook werkt het ontstekingsremmend en helpt het acne tegen te gaan.
 • De antioxidanten beschermen de huid en stimuleren celvernieuwing.
 • Het masker hydrateert en egaliseert.
 • Glycerine houdt vocht vast. Hierdoor verdwijnen fijne rimpels en houd je je huid jong.

Beste koop gezichtsmasker 2022

Ik had wat moeite met het verwijderen van de plastic beschermlaag. Er zit een plastic koepeltje over de stick die goed vast zat. Tijdens het verwijderen kwam er behoorlijk wat substantie mee, wat resulteerde in een kleine kliederboel. Gelukkig ging het aanbrengen van het masker zelf wel heel gemakkelijk.

Het verwijderen van het masker ging daarentegen wat minder gemakkelijk. Een stuk minder gemakkelijk dan bij het Caudalie Vinergetic C+ masker. Je moet redelijk hard boenen voor het masker los komt. Over het resultaat heb ik weinig negatiefs aan te merken. Mijn huid voelt zacht aan en na veelvuldig gebruik heb ik overduidelijk minder last van mee-eters, puistjes en onzuiverheden. Naast groene thee kun je ook kiezen voor de varianten:

 • charcoal
 • hyaluronzuur
 • vitamine C
 • arabic cofee

Wij hebben enkel de groene thee variant uitgeprobeerd, maar ik ben er zeker van dat de andere maskers net zo fijn zijn.

Een masker zonder geknoei; doordat je de stick over je gezicht heen rolt, blijven je handen schoon.

Verkrijgbaar bij:
Clinique Moisture Surge Overnight Mask Bekijk prijzen
Soort masker: Crème
Werking: Hydrateert, voedt en verzorgt
Huidtype: Alle huidtypes
Hypo-allergeen: Ja
Hierom zijn we fan:
Verzorgt ontzettend goed
Zijdezachte huid
Voedend masker
Parfumvrij
Let hierop:
Prijzig
Trekt snel in

Geschikt voor: Alle huidtypen.

Het masker dat als best uit onze tests kwam, is het Clinique Moisture Surge Overnight Mask. Ik was vooral onder de indruk van het gebruiksgemak. Smeer voor je gaat slapen een dun laagje op je gezicht en word wakker met een stralende huid. Heerlijk! Het enige dat je nog hoeft te doen de volgende ochtend is je gezicht afspoelen (zoals je dat iedere ochtend doet).

Best geteste gezichtsmasker

Ik was een beetje bang dat mijn huid aan mijn kussen vast zou plakken, maar gelukkig was dat niet het geval. Mijn nachtrust werd helemaal niet gestoord door gekriebel of ongemak. Het masker trekt redelijk snel in.

Het voelt niet alsof er een masker op je huid ligt, zoals bij de Velveux collageen Het heeft geen warmte sensatie en is geen afsluitende crème. Het masker heeft hierdoor haast wat weg van een normale dagcrème. Maar, dan met de voordelen van een verzorgend masker. Het masker is:

 • geschikt voor alle huidtypes
 • getest op allergieën
 • 100% parfumvrij

Ik werd wakker met een zachte, gehydrateerde en gezonde huid. Het masker voedt en verzorgt ontzettend goed. Een van de weinige nadelen is de prijs. Je legt voor dit masker een aanzienlijk bedrag neer. Wel heb je maar een klein beetje nodig om je gezicht mee in te smeren, waardoor je een lange tijd met één tube kunt doen. Daarnaast geven sommige gebruikers de voorkeur aan een masker die niet zo snel intrekt. Ik vind dit zelf niet zo’n probleem.

Val in slaap met een masker op en word wakker met een zijdezachte huid.

Velveux collageen Bekijk prijzen
Soort masker: Eye patches
Werking: Verstevigen van de huid
Huidtype: Alle huidtypes (uitermate geschikt voor oudere huid)
Hypo-allergeen: Ja
Hierom zijn we fan:
Direct resultaat
Verfrissend
Groot formaat
Ook voor andere delen van het gezicht
Let hierop:
Deksel wat lastig te openen
Glijden snel van hun plek af

Geschikt voor: De oudere huid.

Een oudere huid vereist een andere behandeling. In onze zoektocht naar het beste gezichtsmasker, zijn we ook op zoek gegaan naar een goed gezichtsmasker voor de oudere huid. Het masker waar we het meest tevreden over waren, is de Velveux collageen. Het masker is gericht op het verzorgen van rimpels bij de ogen en wallen.

Beste gezichtsmasker voor de rijpere huid

In de huid zitten de stoffen collageen en elastine; deze houden je huid stevig en elastisch. Naarmate je ouder wordt, neemt de productie van deze stoffen af. We hebben in onze zoektocht naar een geschikt masker voor de oudere huid dan ook extra gelet op de gebruikte ingrediënten. Dit masker is verrijkt met hyaluronzuur en collageen, waardoor je huid zijn stevigheid behoudt.

In vergelijking met de Acne Patches, hebben de patches van Pure Luxure een groot formaat. Erg fijn want zo past het masker niet alleen onder je ogen, maar pakt het ook meteen een deel van de wangen mee. Daarnaast kun je het masker ook gebruiken voor lachrimpels, een fronsrimpel of het voorhoofd. Het enige minpuntje is het deksel; die was wat lastig te openen. Je bewaart de eye patches in een bakje met vloeibare gel. De vloeibare gel bevat onder andere de volgende ingrediënten:

 • gezuiverd water
 • zeewier
 • aloë vera
 • hyaluronzuur
 • collageen

Na het plaatsen van de patches, druk je ze licht aan. Sla het aandrukken niet over want dan kunnen ze gaan glijden. Ik heb ze een minuut of 15 laten intrekken, waarna ik ze weer verwijderde. De frisheid is direct te voelen! Ik voel me meteen wat opgewekter en wakkerder. Perfect voor een snelle opfrisser voor je de deur uit stapt. Tip: leg ze een aantal minuten in de koelkast voor een extra fris gevoel.

Laat wallen en fijne lijntjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Verkrijgbaar bij:
Acne Patches Bekijk prijzen
Soort masker: Patches
Werking: Vermindert en voorkomt onzuiverheden
Huidtype: Onzuivere huid
Hypo-allergeen: Nee
Hierom zijn we fan:
Onopvallend
In verschillende formaten
Verminderd onzuiverheden en roodheid
Na één dag al zichtbaar verbetering
Let hierop:
Blijven minder goed plakken op een (stoppel)baard
Ietwat chemische geur

Geschikt voor: De onzuivere huid.

Heb je last van puistjes, dan kunnen we je de Acne Patches aanraden. De patches zorgen ervoor dat je huid op natuurlijke wijze onzuiverheden remt en herstelt van acne. De hydrocolloïde werking onttrekt op een natuurlijke manier het vocht uit de puistjes waarna ze vanzelf verdwijnen. Daarnaast heeft het masker een hydraterende werking, waardoor je van een gezonde en strakke huid geniet. Je kunt er alle soorten acne mee bestrijden, waar onder:

 • menstruele acne
 • tiener acne
 • stress puistjes
 • andere onzuiverheden

Beste gezichtsmasker tegen puistjes

De puistjes zijn niet na een dag verdwenen, maar ze zijn wel overduidelijk minder zichtbaar. Ook is de roodheid een stuk minder. Een ander pluspunt is dat de plakkers bescherming bieden, waardoor de puistjes niet gaan ontsteken en er geen littekens ontstaan.

Wat ik erg fijn vond, is dat de patches doorzichtig zijn. In tegenstelling tot de Velveux collageen patches, zie je ze dus haast niet zitten. De patches komen in verschillende formaten waardoor je nooit een mega sticker op een mini puistje hoeft te pakken. Ik deed ze zelf voor het slapen gaan op, waardoor ze inwerken in de nachturen. Ideaal!

Enkele gebruikers klagen over de geur, deze is wat chemisch. Geen lekker luchtje dus. Wil je een egale huid, dan zul je er wat voor over moeten hebben. Een ander puntje om op te letten: heb je een (stoppel)baard, dan blijven de patches minder goed plakken.

Verminder acne, puistjes, roodheid en andere onzuiverheden.

Verkrijgbaar bij:
Caudalie Vinergetic C+ Bekijk prijzen
Soort masker: Crème
Huidtype: Gecombineerde huid, onzuivere huid
Werking: Reinigt en verzorgt
Hypo-allergeen: Ja
Hierom zijn we fan:
Natuurlijke ingrediënten
Gemakkelijk aan te brengen
Frisse, zuivere huid
Prachtige verpakking
Let hierop:
Enkele gebruikers hadden rode plekken na gebruik
Tube kan wat onhandig zijn

Geschikt voor: Mannen.

Gezichtsmaskers alleen voor vrouwen? Echt niet! Ook als man is het belangrijk om je gezichtshuid goed te verzorgen. Voor mannen kunnen we de Caudalie Vinergetic C+ aanraden. Het masker hersluit de poriën, verwijdert overtallig talg en reinigt de huid van onzuiverheden. Het resultaat is een stralende, zuivere en frisse huid. Uiteraard is het wel belangrijk dat je voor een optimaal resultaat consistent het masker blijft gebruiken. Het masker is:

 • vegan
 • 99% natuurlijke ingrediënten
 • geschikt voor alle huidtypen
 • siliconen- en parfumvrij

Beste gezichtsmakser voor mannen

Het aanbrengen van het masker ging erg gemakkelijk. Je smeert een dun laagje van de gel-crèmeformule op je huid en laat het 5 tot 10 minuutjes inwerken. Het masker droogt op waardoor je hem vervolgens eenvoudig met wat water weg kan spoelen. Het masker trekt dus niet in de huid zoals het Clinique Moisture Surge Overnight Mask doet.

Wat ik ook wel een fijn idee vind: de gebruikte ingrediënten hebben voor 99% een natuurlijke oorsprong. Ook de verpakking is gemaakt van recyclet glas en plastic. Je kunt dus genieten van een zachte huid, zonder je schuldig te hoeven voelen.

Hoewel wij er zelf geen last van hadden, melden enkele gebruikers dat ze wat rode plekken op hun gezicht hadden na het gebruik van het masker. Heb je een erg gevoelige huid, dan is dit toch iets om rekening mee te houden.  Daarnaast is de verpakking wat onhandig. Naarmate de tube leger raakt, wordt het steeds lastiger om de crème uit de tube te duwen.

Ook als man is het belangrijk om je gezichtshuid goed te verzorgen.

Verkrijgbaar bij:
Product Soort masker Huidtype Werking Hypo-allergeen
Green mask stick Green mask stick
Beste koop 2023
Kleimasker Alle huidtypes Hydrateert en egaliseert Bekijk prijzen
Clinique Moisture Surge Overnight Mask Clinique Moisture Surge Overnight Mask
Best geteste gezichtsmasker
Crème Alle huidtypes Hydrateert, voedt en verzorgt Bekijk prijzen
Velveux collageen Velveux collageen
Beste gezichtsmasker voor de rijpere huid
Eye patches Alle huidtypes (uitermate geschikt voor oudere huid) Verstevigen van de huid Bekijk prijzen
Acne Patches Acne Patches
Beste gezichtsmasker tegen puistjes
Patches Onzuivere huid Vermindert en voorkomt onzuiverheden Bekijk prijzen
Caudalie Vinergetic C+ Caudalie Vinergetic C+
Beste gezichtsmakser voor mannen
Crème Gecombineerde huid, onzuivere huid Reinigt en verzorgt Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.