Hoe vaak kan je een gezichtsmasker doen per week?

Door: Eva
Laatste update: 11 mei 2022

Een gezichtsmaskertje af en toe doen is natuurlijk heerlijk, maar het is ook nog eens erg goed voor je huid! Hoe vaak kan je een gezichtsmasker doen per week? Dat zal ik je vertellen.

Hoe vaak kan je een gezichtsmasker doen per week?

Gezichtsmaskers zijn niet alleen voor luie mensen. Ze zijn een geweldige manier om een huidverbeterende behandeling te krijgen en kunnen zo vaak worden gebruikt als je wilt!

De frequentie van gezichtsmaskers is aan jou. Sommige mensen gebruiken ze een keer per week, anderen gebruiken ze elke dag. Het hangt echt af van je huidtype, hoe vaak je je gezicht wast en wat je doelen zijn voor het gebruik van het masker. Maar het wordt aangeraden om een gezichtsmasker twee keer per week te doen! Wil je weten wat je moet doen als een gezichtsmasker brand? Lees dan de oplossing hier!

Tips om het meeste uit je gezichtsmasker te halen

Als je graag het beste uit je gezichtsmasker wilt halen, dan moet je de volgende dingen hanteren:

  • Zorg ervoor dat je huid schoon is. Doe vooral aan een dubbele reiniging. Dit betekent eerst een reiniger op oliebasis gebruiken, zodat je zonnebrandcrème en eventuele make-up verwijdert wordt. En vervolgens, gebruik een reiniger op waterbasis. Deze reiniger haalt de laatste paar beetjes viezigheid weg van de huid. Dit is essentieel, want anders kan het masker de huid niet voldoende penetreren.
  • Als je de tijd hebt, zou het handig zijn om je huid even te stomen. Dit kan je doen door wat water op een pot te laten koken en daarna je gezicht erboven laten hangen met een handdoek over je hoofd. Zorg er wel voor dat de stoom niet al te heet is – anders verbrand je de huid en dat willen we niet hebben. Als je je huid goed stoomt voor een masker, werken de ingrediënten in het masker beter doordat ze de huid beter kunnen penetreren. Hierdoor haal je het optimale uit je gezichtsmasker!

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer