Is een gezichtsmasker veilig?

Door: Eva
Laatste update: 11 mei 2022

Als je een beetje lief voor je huid wilt zijn, dan past een wekelijks gezichtsmasker daarbij. Welk gezichtsmasker past er bij mijn huid? En zijn gezichtsmaskers wel veilig? Dat zal ik je allemaal vertellen.

Wat is een gezichtsmasker?

Gezichtsmaskers zijn een schoonheidsproduct dat gebruikt wordt om de huid te hydrateren en te beschermen. Het masker wordt op het gezicht aangebracht, meestal na het wassen, en dan gedurende een bepaalde tijd laten zitten.

Gezichtsmaskers zijn al eeuwenlang populair in Azië, maar winnen pas sinds kort aan populariteit in de Westerse wereld. Er zijn veel verschillende soorten maskers, maar de meeste bevatten een vorm van klei of modder die op de huid droogt en onzuiverheden uit de poriën trekt.

Maskers kunnen gemaakt worden van natuurlijke ingrediënten zoals:

  • Vruchten- of notenpuree
  • Honing
  • Eiwit
  • Yoghurt

Zijn gezichtsmasker veilig?

Gezichtsmaskers zijn er in allerlei soorten. Je moet er zeker van zijn om de achterkant van het masker te lezen – de ingrediëntenlijst. Vermijd gezichtsmaskers met agressieve ingrediënten zoals alcohol denat. Dit soort ingrediënten zijn schadelijk voor de huid. Probeer Koreaanse gezichtsmaskers en je zit goed. Deze gezichtsmaskers zijn erg goed voor de huid.

Veilige ingrediënten voor ieder huidtype

Als je er zeker van wilt zijn dat je huid niet gaat branden of een allergische reactie zal krijgen, is het het slimste dat je voor gezichtsmaskers gaat met hydraterende ingrediënten. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Aloe vera
  • Glycerin
  • Shea butter
  • Komkommer extract

Meestal zijn gezichtsmasker voor een vettige huid wat meer aggressief en niet iedereen kan de ingrediënten in deze masker probleemloos handelen. Denk aan ingrediënten die exfoliërend zijn, zoals noten en chemical exfoliants (AHA, BHA). Vitamine C kan ook bij veel mensen té agressief zijn. Daarom is het belangrijk om hier rustig mee te beginnen. Dus als je een product hebt wat vitamine C bevat, zorg er dan voor dat je een masker met een minder sterke verhouding vitamine C gebruikt. Dit kan je dan door de weken en maanden langzaam natuurlijk opbouwen.

Wil je weten wat je na een gezichtsmasker moet doen om er het meeste uit te halen? Lees dan hier ons artikel daarover!

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer