Wat doe je als een gezichtsmasker brand?

Door: Eva
Laatste update: 15 mei 2022

Dan heb je lekker een maskertje genomen en na een paar minuten gaat het branden – niet ideaal. Wat moet je in deze situatie doen? Waarom brand het? Dat zal ik je allemaal vertellen!

Wat moet je doen als een gezichtsmasker brand?

Als je een gezichtsmasker aanbrengt dat een exfoliërend bestanddeel bevat op chemische wijze, dan is een kleine prikkeling normaal. Maar als je bijvoorbeeld een gezichtsmasker hebt die gewoon hydraterend is, dan is dit niet normaal. En moet je het masker vervolgens gelijk afwassen. Een goede manier om nooit je huid te beschadigen is om een gezichtsmasker altijd even op de binnenkant van je elleboog aan te brengen. Hierdoor test je of het desbetreffende masker een negatieve reactie zal veroorzaken. Wil je weten wat je ná een gezichtsmasker moet doen? Lees dan dit artikel!

Redenen waarom een gezichtsmasker kan branden

In de meeste gevallen, als een gezichtsmasker brand komt dat door een of meerdere van deze redenen:

  • Je bent overgevoelig voor een ingrediënt in het gezichtsmasker
  • Je hebt je gezicht te hard gescrubd of een té agressief product kort ervoor gebruikt
  • Je hebt het gezichtsmasker te lang opgehouden
  • Je hebt het gezichtsmasker te hard eraf gehaald

Het kalmeren van een geïrriteerde huid

Ten eerste moet je tijdens het afwassen van je gezichtsmasker, koud water gebruiken. Dit helpt tegen het branderige gevoel. Als je het gezichtsmasker eraf hebt gewassen nadat het branden moet je nog een paar dingen doen om je huid te kalmeren. Het is verstandig om een kalmerende gel aan te brengen, zoals aloë vera gel. Als dit niet voldoende helpt, dan kan je voor wat sterkere goedjes gaan zoals, hydrocortison crème of producten als Aquaphor of Vaseline. Als dit ook niet helpt, dan zal ik je aanraden om je huisarts te bellen.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer