Wat doe je na een gezichtsmasker?

Door: Eva
Laatste update: 11 mei 2022

Misschien weet je langzamerhand hoe je je huid goed moet voorbereiden met een gezichtsmasker, maar je weet nog niet wat je ná een gezichtsmasker moet doen. Lees snel verder om erachter te komen!

Wat moet je doen na een gezichtsmasker?

  1. Zorg ervoor dat je een toner als allereerste aanbrengt. Een toner is een vloeistof die op de huid wordt aangebracht na het reinigen. Het heeft tot doel de huid te reinigen en achtergebleven vuil of olie van het gezicht te verwijderen.

    De belangrijkste functie van een toner is het in evenwicht brengen van de pH van je huid, waardoor die gezond en schoon blijft. Ze hebben ook andere functies, zoals het verwijderen van overtollig vuil, olie, make-up, of andere onzuiverheden van je huid.

  2. Na je toner is het verstandig om een serum aan te brengen. Een serum is een huidverzorgingsproduct dat na de reiniger en toner op de huid wordt aangebracht. Het is een geconcentreerde vorm van huidverzorging die gebruikt kan worden om specifieke huidproblemen aan te pakken.
  3. Als je je gezichtsmasker eraf haalt, moet je je crème opdoen als je huid nog een beetje vochtig is. Hierdoor wordt het effect van de crème en het gezichtsmasker versterkt! Een crème is een product dat bedoeld is om de huid te hydrateren en te beschermen.

Crèmes worden vaak gebruikt als preventieve maatregel om huidproblemen te voorkomen. Ze zijn er in veel verschillende vormen, zoals lotions, crèmes, serums en gels.

Crèmes zijn er in veel verschillende vormen, waaronder lotions, crèmes, serums en gels. Crèmes kunnen preventief gebruikt worden om huidproblemen te voorkomen, of ze kunnen gebruikt worden na het wassen van het gezicht of het aanbrengen van andere huidverzorgingsproducten om vocht in te sluiten.

Wat is een goede masker routine?

Als je huid wat aan de droge kant is, dan zou ik je aanraden om een gezichtsmasker 2 tot 3 keer per week te gebruiken. Gebruik hier een hydraterend masker en blijf ver weg van uitdrogende kleimaskers. Als je huid wat aan de vettige kant is, dan zijn kleimaskers juist je beste vriend! Voor een vette huid kan je daarom dit ook 2 tot 3 keer per week doen. Wil je weten wat je moet doen als je gezichtsmasker brand? Lees dan dit artikel!

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer