Beste gezichtsreiniger 2023. 5x de beste gezichtsreinigers

Laatste ge-update in door Eva

Een gezichtsreiniger bestond vroeger uit een stukje klei waarmee mensen hun gezicht insmeerden. Tegenwoordig heb je gelukkig meer keuze en zijn goede gezichtsreinigers perfect afgestemd op je huidtype. Daardoor ligt keuzestress altijd op de loer. Want hoe kies je een goede gezichtsreiniger?

De beste gezichtsreiniger van 2023 vinden valt niet mee. Het aanbod is groot: kies je voor de beste natuurlijke gezichtsreiniger zonder schadelijke ingrediënten? Of ga je voor de beste gezichtsreiniger voor een droge huid die je huid beschermt tegen vochtverlies?

Wij helpen je kiezen. In deze review hebben we vijf goede gezichtsreinigers uitgeprobeerd en beoordeeld. Daarvoor hebben we eerst selectiecriteria opgesteld. Daarna hebben we vijf gezichtsreinigers gekozen die aan onze criteria voldeden en die getest.

De Garnier Bio Detox Verfrissende Reinigingsgel Citroengras krijgt van ons de titel Beste Koop. Benieuwd naar de andere gezichtsreinigers? Lees dan verder!

Garnier Bio Detox Reinigingsgel Verfrissende Citroengras Bekijk prijzen
Substantie: Gel
Huidtype: Normale huid, Gecombineerde huid
Exfoliërend: Ja
Hierom zijn we fan:
Vegan ingrediënten – Recyclebare fles – Bevat geen alcohol
Let hierop:
Vrij dure reiniger – Niet geschikt voor een gevoelige huid

De Garnier Bio Detox Reinigingsgel met Verfrissend Citroengras is de eerste gezichtsreiniger die we hier reviewen. Dit is een gezichtsreiniger voor de normale huid en de gecombineerde huid. Deze gezichtsreiniger heeft de vorm van een gel die je laat schuimen op je gezicht en daarna afspoelt.

De reinigingsgel die wij hier bespreken zit verpakt in een handige pompflacon. Zo kun je makkelijk de juiste hoeveelheid doseren. De gel heeft een lekkere frisse, citroenachtige geur die gelukkig niet overheersend is. Wil je je huid zonder water reinigen? Dan is een reinigingslotion beter geschikt.

Een reinigingsgel vol natuurlijke ingrediënten

Onze ervaring is dat deze reinigingsgel je huid goed schoonmaakt. We hebben deze gel ook getest met make up en tot onze verbazing ging zelfs de waterproof mascara er af. Het maakt dus heel goed schoon.

In deze reinigingsgel zitten geen agressieve stoffen zoals alcohol. De ingrediënten zijn op natuurlijke basis en worden Fairtrade verbouwd. Duurzaam dus. Net als de verpakking, want die is recyclebaar. Verder zijn alle ingrediënten vegan.

Beste koop reinigingsgel 2022 met biologische certificering

Deze reinigingsgel is biologisch gecertificeerd door Ecocert en dat garandeert dat de ingrediënten op duurzame wijze zijn verbouwd.

Daarnaast heeft de reinigingsgel de volgende eigenschappen:

 • Zuinig in gebruik
 • Vegan ingrediënten
 • Droogt de huid niet uit

Deze gezichtsreiniger is helaas niet de goedkoopste, maar het is wel een milde reiniger boordevol natuurlijke ingrediënten. Daarom vinden wij dit de beste koop reinigingsgel 2022.

Deze reinigingsgel bevat eerlijke ingrediënten die op Fairtrade basis zijn verbouwd.

Verkrijgbaar bij:
Garnier Skinactive Face PureActive Intensive Scrub Tegen Mee-Eters en Puistjes Bekijk prijzen
Substantie: Scrub
Huidtype: Vette huid, Gevoelige huid
Exfoliërend: Ja
Hierom zijn we fan:
Vegan ingrediënten – Recyclebare fles – Bevat geen alcohol
Let hierop:
Vrij dure reiniger – Niet geschikt voor een gevoelige huid

De volgende gezichtsreiniger in deze review is de Garnier Skinactive Face PureActive Intensive Scrub. De naam zegt het al, dit is een scrubcrème die je huid reinigt met behulp van kleine korreltjes. Het is speciaal geschikt voor de gevoelige huid en de vette huid.

Deze scrub zit verpakt in een tube. De crème is dikker dan de Garnier Bio Detox reinigingsgel en past dus niet in een pompflacon. Met een beetje water masseer je de crème op je huid zodat de micro-scrubdeeltjes hun werk kunnen doen.

Effectieve gezichtsreiniger voor een vette huid

Wij vonden het product ongeveer even makkelijk te gebruiken als de Garnier Bio Detox reinigingsgel. Beide producten breng je aan op een natte huid. Het duurt iets langer voordat de korreltjes van de scrubcrème helemaal van je gezicht gewassen zijn. De gel van Garnier spoel je wat sneller eraf.

Wij merkten na een paar dagen gebruik al verschil. Kleine mee-eters verdwenen waardoor onze huid er schoner uitzag. Deze reinigingsscrub is dus zeker effectief. Wij hadden niet de indruk dat de scrub je huid uitdroogt. De cetyl alcohol in deze scrub is niet agressief voor je huid.

Best geteste gezichtsreiniger tegen mee-eters 2022

In deze scrub zit een natuurlijk regenererend extract. Dit helpt om het ontstaan van nieuwe mee-eters en puistjes te voorkomen.  Helaas zitten er wel parfum en kleurstoffen in deze scrub, waarop je huid kan reageren. De scrub is ook niet pH-neutraal, maar wel dermatologisch getest.

De belangrijkste voordelen van deze gezichtsreiniger zijn:

 • Droogt de vette huid niet uit
 • Voorkomt het ontstaan van nieuwe mee-eters en puistjes
 • De micro-korreltjes reinigen je huid extra goed

Wat ons betreft is dit de beste gezichtsreiniger voor een vette huid. De crème droogt de huid niet uit en voorkomt het ontstaat van nieuwe puistjes en mee-eters.

Clearasil Ultra Rapid Action Lotion Bekijk prijzen
Substantie: Lotion
Huidtype: Alle huidtypen
Exfoliërend: Ja
Hierom zijn we fan:
Reinigt dieper dan andere producten – Makkelijk in gebruik – Voorkomt acné
Let hierop:
Verwijdert geen make up – Bevat uitdrogende alcohol

De volgende gezichtsreiniger die we hier aan een kritische blik onderwerpen is de Clearasil Ultra Rapid Action Lotion. Dit is een waterige lotion en het heeft dus een andere samenstelling dan de Garnier Bio Detox reinigingsgel en de Garnier Skinactiv gezichtsscrub.

Deze Clearasil Ultra Rapid Lotion kun je het beste met een wattenschijfje op je gezicht doen. Je gebruikt dus geen water zoals bij de Garnier Bio Detox en de Garnier Skinactiv reinigers. Deze lotion bevat wel uitdrogende alcohol en is dus niet geschikt voor de gevoelige huid.

Reinigingslotion die acne laat verdwijnen

Deze Clearasil lotion reinigt de huid, vernauwt de poriën en helpt nieuwe puistjes voorkomen. Zo heb je minder concealer nodig om je puistjes te verstoppen. Deze lotion gebruik je na het verwijderen van je make up. Je kunt er dus geen make up mee verwijderen zoals met de Garnier Bio Detox gel.

Beste gezichtsreiniger acné

Als je last hebt van acné, dan helpt deze Clearasil lotion heel goed om het weg te krijgen. De pluspunten nog even op een rij:

 • Reinigt diep
 • Droogt de huid niet uit
 • Kan dagelijks gebruikt worden

Deze lotion verwijdert onzuiverheden perfect en voorkomt daardoor het ontstaan van nieuwe acné. Vandaar dat wij het de titel Beste gezichtsreiniger bij acné geven.

L’Oréal Men Expert Hydra Energetic Reinigingsgel Bekijk prijzen
Substantie: Gel
Huidtype: Doffe & grauwe huid
Exfoliërend: Ja
Hierom zijn we fan:
Reinigt diep – Verfrissende werking – Zacht voor de huid
Let hierop:
Bevat alcohol en parfum – Niet hypo allergeen

Gelukkig is er ook aan de mannen gedacht, want deze reinigingsgel van L’Oréal Men is speciaal bedoeld voor de mannenhuid. Dit product is een reinigingsgel, net als de Garnier Bio Detox reinigingsgel.

Deze reinigingsgel bevat guarana, wat een stimulerende en verfrissende werking op je huid heeft. Dat effect konden we goed merken toen we de gel op ons gezicht smeerden. Het voelde fris aan, waardoor je het gevoel hebt dat je huid lekker schoon wordt.

Reinig je gezicht en verzorg je huid

We hadden zeker de indruk dat deze reinigingsgel je huid intensief reinigt. Je huid is schoon genoeg voor een gezichtsmasker of een voedende crème. De gel droogt je huid niet uit, maar bevat wel alcohol en parfum die je huid kunnen irriteren.

Dat verschilt dus van de Garnier Bio Detox Gel die alleen natuurlijke ingrediënten bevat. Mocht je dat belangrijk vinden, dan kun je beter voor een ander type reinigingsgel voor mannen kiezen. Ons beviel deze gel in ieder geval goed.

Beste gezichtsreiniger mannen

Deze gel is speciaal geschikt voor de mannenhuid en de ingrediënten zijn daarop afgestemd. De pluspunten op een rijtje:

 • Speciaal voor de mannenhuid
 • Diepreinigend
 • Zacht voor de huid

We vinden dit de beste gezichtsreiniger voor mannen door het verfrissende effect en de goede reinigende eigenschappen.

Verkrijgbaar bij:
L'Oréal Paris Zuiverend Pure Clay Reinigingsgel Bekijk prijzen
Substantie: Gel
Huidtype: Alle huidtypen
Exfoliërend: Ja
Hierom zijn we fan:
Zuiverend – Matterend – Makkelijk af te spoelen
Let hierop:
Niet hypo allergeen – Niet pH-neutraal – Niet parfumvrij

De laatste gezichtsreiniger uit deze review is de L’Oréal Paris Zuiverend Pure Clay Reinigingsgel. Net als de L’Oréal Men Expert Hydra Energetic Reinigingsgel en de Garnier Bio Detox Reinigingsgel is ook deze gezichtsreiniger een gel, maar dan met een crème-achtige samenstelling.

In deze reinigingsgel zitten 3 soorten klei en eucalyptusextract. Dat roken we goed toen we de verpakking openmaakten om de gel te proberen. De klei werkt zuiverend op je huid en is geschikt voor alle huidtypen.

Een zuiverende gezichtsreiniger met 3 soorten klei

Toen we deze gel-crème gebruikten viel het ons op hoe makkelijk de crème uitsmeert, ondanks alle klei die erin zit. Na het inmasseren kun je de gel-crème makkelijk weer afspoelen. Wij hebben de reiniger gebruikt op een droge huid en na het gebruik voelde dat schoon aan.

Waarschijnlijk moet je deze gezichtsreiniger niet te vaak gebruiken op een droge huid omdat de klei de huid verder kan uitdrogen. Voor een vette huid levert het waarschijnlijk geen problemen op. De reiniger is overigens niet hypo allergeen en niet pH-neutraal.

Beste gezichtsreiniger droge huid

Als je deze reiniger niet te vaak gebruikt, dan is dit een prima reiniger voor een droge huid. Als je een extra rijke crème gebruikt, dan blijft je huid soepel. De pluspunten zijn:

 • 3 soorten klei  die je huid zuiveren
 • Zachte gel-crème
 • Natuurlijke ingrediënten

Deze gezichtsreiniger is een van de goedkoopste die hier getest hebben, die heel effectief werkt. Daarom krijgt deze de titel “Beste gezichtsreiniger voor een droge huid”.

Product Exfoliërend Huidtype Substantie
Garnier Bio Detox Reinigingsgel Verfrissende Citroengras Garnier Bio Detox Reinigingsgel Verfrissende Citroengras
Beste koop
Normale huid, Gecombineerde huid Gel Bekijk prijzen
Garnier Skinactive Face PureActive Intensive Scrub Tegen Mee-Eters en Puistjes Garnier Skinactive Face PureActive Intensive Scrub Tegen Mee-Eters en Puistjes
Best geteste
Vette huid, Gevoelige huid Scrub Bekijk prijzen
Clearasil Ultra Rapid Action Lotion Clearasil Ultra Rapid Action Lotion
Beste gezichtsreiniger acne
Alle huidtypen Lotion Bekijk prijzen
L’Oréal Men Expert Hydra Energetic Reinigingsgel L’Oréal Men Expert Hydra Energetic Reinigingsgel
Beste gezichtsreiniger mannen
Doffe & grauwe huid Gel Bekijk prijzen
L'Oréal Paris Zuiverend Pure Clay Reinigingsgel L'Oréal Paris Zuiverend Pure Clay Reinigingsgel
Beste gezichtsreiniger droge huid
Alle huidtypen Gel Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.