Beste gourmetstel 2022

Laatste ge-update in door Stijn

Sinds de corona pandemie is het thuis gourmetten met vrienden en familie weer helemaal HOT! En met de huidige inflatiecijfers en stijgende energieprijzen blijft er minder over om lekker uit eten te gaan. Steeds meer mensen maken het thuis gezellig met een gourmetstel, fonduen, barbecueën of gewoon gezellig tafelen. Om je de beste avond met vrienden te geven, hebben we hier de beste gourmetstellen van 2022 vergeleken.

Daarbij hebben we onder meer gekeken naar het aantal personen, een anti-slip bodem en anti aanbaklaag, de regelbare thermostaat en de prijs. Uiteindelijk is daar de Princess Raclette 162725 als beste gourmetstel van 2022 uit gekomen. Toch hebben we hier ook nog een aantal andere mooie modellen voor als je met méér of minder dan 6 personen bent!

Princess Raclette 162725 Bekijk prijzen
Aantal personen: 6
Anti slip bodem: Ja
Anti aanbaklaag: Ja
Regelbare thermostaat: Nee
Hierom zijn we fan:
Uitneembare plaat
Vaatwasser bestendig
Anti aanbaklaag
Temperatuurlampje
Let hierop:
Handmatige temperatuur
Teppan Yaki plaat

Geschikt voor: Groepen van 6 personen aan een ronde tafel die houden van hygiëne van aparte pannetjes.

Laten we beginnen met de beste gourmetset van 2022, de Princess Raclette 6 Grill Party. Met een scherpe prijs én verschillende voordelen onderscheidt deze gourmetset zich van de rest. Dit komt onder meer door:

 • De uitneembare plaat
 • De anti aanbaklaag
 • Vaatwasser bestendige plaat én pannetjes

Het bakken van de ingrediënten

Bij het bakken van de ingrediënten hebben we ervaren dat de uitneembare plaat én de uitneembare pannetjes gewoon in de vaatwasser kunnen. Hiermee wordt de anti aanbaklaag niet aangetast. In de uitneembare pannetjes kun je bijvoorbeeld groenten of een ei bakken.

De anti aanbaklaag zorgt er daarnaast ook voor dat je minder olie of boter nodig hebt om de producten te bereiden. In vergelijking met bijvoorbeeld de Princess 162700 missen we wel de Teppan Yaki plaat. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een pannenkoek klaar te maken voor het bezoek.

Temperatuur instellingen

Kijken we naar de temperatuur bij deze gourmetset, dan heeft deze zowel een voor- als een nadeel. Het grote voordeel is dat het gourmetstel beschikt over een temperatuurlampje. Hierdoor weet je precies wanneer het apparaat op temperatuur is en je het vlees op de grill kunt leggen.

Het nadeel is echter wel dat je de temperatuur niet handmatig kunt instellen. Je kunt het apparaat dus alleen maar aan en uit zetten, maar de temperatuur niet veranderen. Vergelijken we dit bijvoorbeeld met de Princess 162840, dan is dat wel een nadeel.

De beste gourmetset van 2022 vanwege de uitneembare pannetjes, de anti aanbaklaag en de mogelijkheid om je pannetjes en bakplaat in de vaatwasser te doen.

Princess 162840 Bekijk prijzen
Aantal personen: 8
Anti slip bodem: Ja
Anti aanbaklaag: Ja
Regelbare thermostaat: Ja
Hierom zijn we fan:
Instelbare temperatuur
8 personen
Anti aanbaklaag
Raclette grill
Let hierop:
Opbergen
Vaatwasser bestendig

Geschikt voor: Gourmetset voor grote groepen die zowel vlees als vis op dezelfde bakplaat willen bereiden.

Na verschillende tests door ons testpanel is de Princess 162840 beoordeelt als beste getest. Dit komt onder meer door de instelbare temperatuur. Dit gaat op basis van de draaiknop aan de zijkant. Deze werkt op basis van Min/Max, wat wil zeggen dat het even aftasten is wat de juiste temperatuur is.

Grote gourmetset

Deze grote gourmetset kun je gebruiken met maximaal 8 personen. Dit komt door het aantal pannetjes dat is meegeleverd. Hierdoor kun je deze gourmetset ook als raclette gebruiken. Met betrekking tot de bakplaat kun je zowel op de boven- als onderkant van de plaat bakken. De ene kant is voor het grillen, terwijl je de andere kant gebruikt voor het bakken.

Let er wel op dat zowel de pannetjes als de bakplaat voorzien zijn van een antiaanbaklaag, waardoor je deze dus niet in de vaatwasser kunt doen. Het wordt geadviseerd om de bakplaat als volgt schoon te maken:

 • Niet in de vaatwasser en niet laten weken.
 • Zowel de bakplaat als de pannetjes volledig af laten koelen voordat deze schoongemaakt worden.
 • Maak de pannetjes en bakplaat schoon met een vochtige doek of keukenrol.

Het opbergen van de bakplaat

Ben je eenmaal klaar en is de bakplaat schoongemaakt, dan moet je deze nog weg kunnen zetten. Doordat de bakplaat zo groot is, berg je deze een stuk minder gemakkelijk op. Helaas is er daarbij ook geen sprake van een afneembare snoer, waardoor deze nog weleens in de weg kan zitten.

De best geteste gourmetset van 2022 vanwege de grootte, de raclette grill en de in te stellen temperatuur!

Princess 162700 Bekijk prijzen
Aantal personen: 8
Anti slip bodem: Ja
Anti aanbaklaag: Ja
Regelbare thermostaat: Ja
Hierom zijn we fan:
Groot formaat
Pannenkoeken bakken
Cool touch handgreep
Anti slip bodem
Let hierop:
Formaat
Aan/uit schakelaar

Geschikt voor: Grotere groepen aan een ovalen tafel die willen grillen, bakken en racletten.

Heb je vaak vrienden of familie over de vloer, dan moet je deze Princess 162700 hebben. Evenals de hierboven genoemde Princess 162840 heeft ook deze een instelbare temperatuur door middel van Min/Max. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen deze twee gourmetstellen.

De verschillen

Een van de grote verschillen is natuurlijk de vorm. Deze gourmetset is namelijk rond, waardoor je deze gemakkelijker op een ronde tafel zet. De verschillende pannetjes kun je hierdoor ook een stuk gemakkelijker onder het apparaat vandaan halen. Deze pannetjes kun je als raclette gebruiken.

Een tweede verschil is de bakplaat zelf. Hier zit in het midden namelijk een ronding die je de mogelijkheid geeft om een crêpe te maken. Hiermee is het gourmetstel ook geschikt voor de zoetekauwen onder ons. Door de anti aanbaklaag hoef je je ook geen zorgen te maken dat bijvoorbeeld de karamel aan het oppervlak blijft zitten.

De overeenkomsten

Toch zijn er ook een aantal overeenkomsten tussen beide gourmetstellen. Aspecten die op beide gourmetstellen van toepassing zijn:

 • Moeilijker op te bergen
 • Geen aan/uit schakelaar
 • Warmte isolerende handgrepen
 • Anti slip bodem

Vooral de aan/uit schakelaar is een punt dat we willen benoemen. De gourmetset gaat namelijk direct aan zodra de stekker in het stopcontact zit. Vooral als je klaar bent is het daarom belangrijk om direct de stekker uit het stopcontact te halen om te voorkomen dat het apparaat aan blijft staan.

Als laatste voordeel willen we nog de warmte isolerende handgrepen benoemen, waardoor je geen problemen hebt om het apparaat op te pakken als het nog aan de warme kamt is. Ook voor de handvaten van de pannetjes is dit het geval. Het verbranden van je vingers is dus verleden tijd.

De beste gourmetset voor 8 personen vanwege de pannetjes, de cool touch handgreep en de mogelijkheid om pannenkoeken te bakken.

Tefal Wokparty Duo PY5828 Bekijk prijzen
Aantal personen: 6
Anti slip bodem: Ja
Anti aanbaklaag: Ja
Regelbare thermostaat: Nee
Hierom zijn we fan:
Thermo-Signal
Tefal anti aanbaklaag
Afneembare pannetjes
Bakplaat
Let hierop:
Temperatuur instellen
Afneembaar snoer

Geschikt voor: Gezelschappen tot 6 personen die gescheiden pannetjes willen gebruiken

Dan hebben we ook nog de Tefal WokParty Duo PY5828, een gourmetstel dat zeer geschikt is voor 6 personen. Je krijgt namelijk 6 pannetjes en spatels meegeleverd, maar vooral de compactheid van het model valt in positieve zin op!

Het bakken met het beste gourmetstel

Bij het bakken met het gourmetstel valt de gladde plaat op. Hoewel je hiermee niet de mogelijkheid hebt om te grillen, kun je deze plaat gebruiken met een pannetje én als bakplaat. Hierdoor kun je de bakplaat gebruiken voor:

 • Het verwarmen van vlees of vis
 • Het maken van pannenkoeken en crêpes
 • Het maken van een omelette of gebakken ei

De zes afneembare pannetjes zijn voorzien van een kleur, waardoor je de pannetjes gemakkelijk van elkaar kunt onderscheiden. Door de anti aanbaklaag van Tefal die het gourmetstel gebruikt, hoef je minder olie of boter te gebruiken om je eten op te warmen. En dit is ook weer een stuk beter voor de lijn!

Ben je eenmaal klaar met bakken, dan berg je het apparaat eenvoudig op door de spatel en pannetjes onder het gourmetstel te doen. Helaas is er geen afneembare snoer gebruikt, waardoor deze wel in de weg kan zitten.

Het opwarmen van de gourmetset

Bij het opwarmen van de gourmetset vallen er een tweetal dingen op. Het eerste punt is dat het helaas niet mogelijk is om de temperatuur van het apparaat handmatig in te stellen. Het apparaat heeft maar één stand, waardoor je deze dus niet kan aanpassen aan de verschillende gerechten die je gaat maken.

Het voordeel is dan wel weer dat je precies kunt zien wanneer het apparaat op temperatuur is. Dit zie je namelijk een de zogenaamde Thermo-Signal spot van deze Tefal Wokparty Duo PY5828. Het gourmetstel warmt op, waarna de stip effen rood kleurt als het gourmetstel op temperatuur is.

Het beste gourmetstel van 2022 voor 6 personen met afneembare pannetjes met kleurmerk, Thermo-Signal en anti aanbaklaag op de bakplaat!

Princess 103080 Grilplaat Bekijk prijzen
Aantal personen: 4
Anti slip bodem: Ja
Anti aanbaklaag: Ja
Regelbare thermostaat: Nee
Hierom zijn we fan:
Gescheiden bakplaat
Geïntegreerd bord
Uit te breiden
Opbergen
Let hierop:
Vaatwasser bestendig
Klein gezelschap

Geschikt voor: Kleine gezelschappen en personen met voedsel allergieën

En als laatste hebben we dan nog de Princess 103080 grillplaat, erg geschikt voor gezelschappen waar één of meerdere personen kampen met allergieën. Dit komt namelijk door de:

 • Gescheiden borden
 • Geïntegreerde bakplaat
 • Apart op te warmen en te bakken

Uitneembare bakplaten

Doordat de borden uit de bakplaten afneembaar zijn, kun je deze heel eenvoudig in de vaatwasser doen na gebruik. Let er wel op dat de borden wél in de vaatwasser kunnen, maar dat de bakplaat dit niet kan. Deze kun je het beste met een vochtige doek af doen na gebruik.

De aparte gourmetplaten sluit je eenvoudig aan op de centrale unit. Hier doe je vervolgens de natuurstenen plaat op, waar je vervolgens het vlees, vis of andere ingrediënten op kunt leggen. Iedereen kan hier vervolgens het eten van afhalen.

Na gebruik berg je het gourmetstel eenvoudig op, aangezien je de borden en pannetjes moeiteloos in elkaar stapelt. Dit is een groot verschil met bijvoorbeeld de Princess 162700, die veel groter is en daardoor een stuk moeilijker op te bergen is.

Het gezelschap

Kijken we naar de grootte van de gourmetset, dan zijn er zowel voor- als nadelen. Het grootste nadeel is dat deze maximaal geschikt is voor vier personen. Laat je familie of vrienden over de vloer komen, dan heb je aan vier personen al snel niet genoeg meer.

Gelukkig is het wel mogelijk om de gourmetset uit te breiden met twee extra grillplaten van de Princess 103082. Deze moet je wel apart aanschaffen en zorgen ervoor dat de prijs van het product wat hoger komt te liggen. Wel kun je hierdoor met meer personen genieten van een avondje gourmetten!

De beste gourmetset voor 4 personen met aparte bakplaten, uitermate geschikt voor mensen met allergieën.

Product Aantal personen Anti slip bodem Anti aanbaklaag Regelbare thermostaat
Princess Raclette 162725 Princess Raclette 162725
Beste koop gourmetstel
6 Bekijk prijzen
Princess 162840 Princess 162840
Best geteste gourmetstel
8 Bekijk prijzen
Princess 162700 Princess 162700
Beste gourmetstel 8 personen
8 Bekijk prijzen
Tefal Wokparty Duo PY5828 Tefal Wokparty Duo PY5828
Beste gourmetstel 6 personen
6 Bekijk prijzen
Princess 103080 Grilplaat Princess 103080 Grilplaat
Beste gourmetstel 4 personen
4 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.