Beste grasmaaier 2022

Laatste ge-update in door Jasper


Wie kent er de geur van vers gemaaid gras niet? Omdat we iedereen deze heerlijke geur gunnen, hebben we in deze review de beste grasmaaiers van 2022 op een rij gezet. Daarbij hebben we verschillende soorten grasmaaiers vergeleken, waar uiteindelijk de Bosch ARM 34 als beste uit de test is gekomen.

We hebben de grasmaaiers vergeleken op basis van het type grasmaaier, de mulching functie of opvangbak, het aantal maaihoogte instellingen en natuurlijk de prijs. Ben je ook benieuwd welke andere goede grasmaaiers we voor je hebben? Hier lees je er alles over!

Product Type grasmaaier Mulching functie / Opvangbak Aantal maaihoogtes
Bosch ARM 34 Bosch ARM 34
Beste koop grasmaaier
Elektrische aandrijving 40 liter opvangbak 5 maaihoogtes Bekijk prijzen
WOLF-Garten S 3200 E WOLF-Garten S 3200 E
Best geteste grasmaaier
Elektrische aandrijving 30 liter opvangbak 3 maaihoogtes Bekijk prijzen
Makita DLM432CT2 Makita DLM432CT2
Beste accu grasmaaier
Accu aandrijving 50 liter opvangbak met mulching functie 13 maaihoogtes Bekijk prijzen
Powerplus POWEG63773 Powerplus POWEG63773
Beste benzine grasmaaier
Benzine aandrijving 45 liter opvangbak met mulching functie 7 maaihoogtes Bekijk prijzen
Bosch AHM 38 Bosch AHM 38
Beste handgrasmaaier
Handmatige aandrijving 25 liter opvangbak 10 maaihoogtes Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 30 mei 2023
Bosch ARM 34 Bekijk prijzen
Type grasmaaier: Elektrische aandrijving
Mulching functie / Opvangbak: 40 liter opvangbak
Aantal maaihoogtes: 5 maaihoogtes
Hierom zijn we fan:
Maaihoogte regelen - Buiten wielen maaien - 5 maaihoogte instellingen - Opvangbank
Let hierop:
Geluidsniveau - Zelfrijdend

Laten we beginnen met de beste grasmaaier van 2022, de Bosch ARM 34. Een van de grootste voordelen van deze grasmaaier is dat de grasmaaier buiten de wielen maait. Zo neemt deze ook heel eenvoudig de graskanten mee, zonder dat je hiervoor door het zand of door de grind moet.

Maaihoogte instellen

Bij de grasmaaier van Bosch heb je tevens de mogelijkheid om de maaihoogte in te stellen. Naast het feit dat je de maaihoogte met één eenvoudige handeling kunt veranderen, kun je deze ook nog eens op vijf verschillende manieren instellen. De grasmaaier maait de volgende hoogten:

 • 20 mm
 • 32 mm
 • 44 mm
 • 56 mm
 • 70 mm

Tijdens het maaien is wat ons betreft de opvangbak een groot voordeel. Met een opvangbak van 40 liter heb je meer dan voldoende om een gazon tot wel 300 m2 te maaien. Hoewel je deze dus wel regelmatig moet legen, blijft er geen gras op je gazon achter.

De verbeterpunten

Qua verbeterpunten hebben we er een tweetal die we willen benoemen. Allereerst het geluidsniveau van de grasmaaier. Met een geluidsniveau van maar liefst 96 dB is het aan te raden om tijdens het maaien goede oordoppen te dragen. Dit voorkomt gehoorschade en maakt het tuinieren ook wat plezieriger.

Een tweede nadeel is wat ons betreft dat deze niet zelfrijdend is. Dit wil zeggen dat je de grasmaaier handmatig voort moet duwen. Het nadeel hiervan is vooral dat je gelijkmatig moet duwen, omdat het gazon anders niet gelijkmatig gemaaid wordt.

De beste grasmaaier van 2022 vanwege de verschillende maaihoogtes en de mogelijkheid om buiten de wielen te maaien!

WOLF-Garten S 3200 E Bekijk prijzen
Type grasmaaier: Elektrische aandrijving
Mulching functie / Opvangbak: 30 liter opvangbak
Aantal maaihoogtes: 3 maaihoogtes
Hierom zijn we fan:
Opvangbak - Maaihoogtes - Grootte gazon - Inklapbare duwboom
Let hierop:
Instellen maaihoogte - Maaien buiten wielen

Wil je een grasmaaier kopen voor een gazon tot ongeveer 200 m2, dan is deze Wolf Garten A Select 3200 E zeer geschikt. Door de maximale oppervlakte van deze Wolf Garten is deze zeer geschikte voor kleine tot middelgrote gazons.

Gemaaide gras

Als we kijken naar het gemaaide gras, dan hebben we een aantal voor- en nadelen die we graag willen vermelden. Laten we beginnen met het belangrijkste voordeel. Je hebt namelijk drie verschillende maaihoogte instellingen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen uit:

 • 20 millimeter
 • 40 millimeter
 • 60 millimeter

Wat we hierbij wel als nadeel hebben ervaren, is dat je de maaihoogte per wielas apart in moet stellen. Dit wil zeggen dat het net wat meer tijd in beslag neemt dan bij de hierboven genoemde grasmaaier van Bosch, waarbij dit niet het geval was.

Tijdens de grasmaaier test is ons ook opgevallen dat deze grasmaaier niet buiten de wielen maait. Dit wil zeggen dat je dus met je wielen door het zand heen moet als je ook de kantjes mee wil pakken. Dit is wel een nadeel ten opzichte van een aantal andere grasmaaiers in deze review.

De extra's

Twee leuke extra's zijn de inklapbare duwboom die je kunt gebruiken om de grasmaaier op een compacte manier op te bergen. Hierdoor heb je minder ruimte nodig in de schuur, zonder dat je aan de grasmaaier hoeft te sleutelen. Zodra je wilt gaan tuinieren, haal je deze gemakkelijk voor de dag en zet je deze binnen een handomdraai in elkaar.

Daarnaast zijn we fan van de opvangbak die gebruikt is. Zo hoeven we na het tuinieren niet nog het gazon op te ruimen om van het gemaaide gras af te komen. We moeten hierbij wel vermelden dat het een opvangbak met maximaal 30 liter is. Dit wil zeggen dat je deze wat vaker moet liggen ten opzichte van de concurrentie.

Een van de beste grasmaaiers van 2022 met leuke extra's en in te stellen maaihoogte!

Makita DLM432CT2 Bekijk prijzen
Type grasmaaier: Accu aandrijving
Mulching functie / Opvangbak: 50 liter opvangbak met mulching functie
Aantal maaihoogtes: 13 maaihoogtes
Hierom zijn we fan:
Mulching functie - Makita Accu - Buiten de wielen maaien - Grote gazons
Let hierop:
Zelfrijdend - Prijs

Heb je problemen met de stroomtoevoer in de tuin? Dan is een accu grasmaaier van Makita DLM432CT2 een aan te raden grasmaaier. In dat geval kun je namelijk op plekken komen waar je normaal gesproken niet kunt komen als je een snoer zou gebruiken. Met de Makita accu heb je echter nog een ander voordeel.

Deze Makita LXT 18V accu kun je namelijk ook op andere gereedschap van Makita gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een boormachine of een bladblazer. Naast dat je de accu op verschillende apparaten kunt gebruiken, krijg je er ook twee meegeleverd. Daarnaast krijg je ook andere accessoires:

 • Mulchplug
 • Duolader LXTDC18SH
 • Dopsleutel 17 mm
 • Handleiding

Elektrische grasmaaier

Deze grasmaaier maakt daarnaast gebruik van een mulching functionaliteit. Het grote voordeel hiervan is dat het gras als meststof terug op je gazon wordt geblazen. Hierdoor is het niet noodzakelijk om mest op je gazon aan te brengen om het beter te laten groeien.

Bij het maaien kun je daarnaast buiten de wielen maaien. Dit wil zeggen dat je een breder maaioppervlak hebt. met een maaibreedte van maar liefst 43 centimeter. Hierdoor is het ook zeer geschikt voor de grotere gazons. Je hoeft namelijk minder vaak op en neer ten opzichte van andere grasmaaiers.

Prijs

Een van de grote nadelen van deze grasmaaier is dat de prijs aan de hoge kant. Vergelijken we deze namelijk met de andere grasmaaiers, dan zijn er grasmaaiers die voor een fractie van de prijs verkrijgbaar zijn. Dit maakt het daarom ook een minder geschikte grasmaaier voor de kleine gazons.

Wat opvalt aan de hoge prijs is dat het geen zelfrijdende grasmaaier is. Dat wil zeggen dat je zelf de grasmaaier voort moet duwen om deze vooruit te krijgen. We vermoeden dat dit komt omdat er gebruik is gemaakt van een accu. Het kost dan te veel stroom, waardoor de accu te snel leeg is.

De beste accu grasmaaier van dit moment vanwege de herbruikbare accu en mulching functie!

Powerplus POWEG63773 Bekijk prijzen
Type grasmaaier: Benzine aandrijving
Mulching functie / Opvangbak: 45 liter opvangbak met mulching functie
Aantal maaihoogtes: 7 maaihoogtes
Hierom zijn we fan:
Mulching functie - Centraal maaihoogte instelling - Zelfrijdend - Benzine grasmaaier
Let hierop:
Geluidsniveau - Maaien buiten wielen

Laten we beginnen met een van de beste benzine grasmaaiers van 2022. Dat is de Powerplus POWEG63773. Met deze grasmaaier kun je grote gazons maaien tot wel 550 vierkante meter. Dit komt mede door inhoud van de benzinetank van 0,5 liter. Let er wel op dat je regelmatig de benzine vervangt als je deze lange tijd niet gebruikt.

Gras maaien

Bij het gras maaien hebben we ervaren dat je de maaihoogte centraal kunt verstellen. Hierdoor hoef je dus niet bij elke wielas apart de grasmaaier te verstellen, wat niet alleen langer duurt, maar waarbij het ook moeilijker is om dezelfde hoogte in te stellen.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een mulching functie, maar heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor de opvangbak. Deze heeft een inhoud van maar liefst 45 liter, waardoor je ook grote gazons gemakkelijker kunt maaien.

Bij het maaien hebben we helaas wel ervaren dat deze niet buiten de wielen maait. Hierdoor moet je wat breder maaien dan bij verschillende andere grasmaaiers uit deze review of zul je via de grind moeten maaien. Let daarbij wel op dat je de bladen niet beschadigt.

Ten opzichte van de andere grasmaaiers in deze review is het een groot voordeel dat deze grasmaaier zelfrijdend is. Je hoeft deze niet zelf voort te duwen. Het grote voordeel is dat deze hierdoor gelijkmatig maait en je een mooi vlak gazon krijgt.

Geluidsniveau

Een nadeel van deze grasmaaier is wel het geluidsniveau. Met een geluidniveau van maar liefst 96 dB is dit een zeer vervelend langdurig geluid. Doordat deze grasmaaier geschikt is voor grotere stukken gazon, zouden we adviseren om oordoppen te dragen.

Hoewel een bladblazer ook luidt is, is het niet te vergelijken met een grasmaaier. Je kunt de 96 dB van deze benzine grasmaaier vergelijken met bijvoorbeeld:

 • Vrachtwagen van dichtbij
 • Drillboor
 • Juichend publiek
 • Machine in fabriek

De beste benzine grasmaaier van 2022 met zeer scherpe messen voor een groot gazon.

Bosch AHM 38 Bekijk prijzen
Type grasmaaier: Handmatige aandrijving
Mulching functie / Opvangbak: 25 liter opvangbak
Aantal maaihoogtes: 10 maaihoogtes
Hierom zijn we fan:
Prijs - Inklapbare duwboom - Maaihoogte centraal - Opvangbak
Let hierop:
Mulching functie - handmatig werk

Het grootste voordeel van deze handgrasmaaier is dat de grasmaaier een zeer scherpe prijs heeft. Hierdoor hoef je als consument geen grote investering te doen om een prima Bosch AHM 38 grasmaaier in huis te halen.

Ondanks de prijs, profiteer je alsnog van verschillende voordelen ten opzichte van andere grasmaaiers. Denk daarbij aan:

 • Lichtgewicht
 • 10 instelbare maaihoogtes
 • Stalen materiaal

Opbergen

Het opbergen van de grasmaaier doe je eenvoudigweg door de duwboom in te klappen. Doordat je ook geen stekker nodig hebt, kun je deze veel gemakkelijker opbergen dan bijvoorbeeld de accu grasmaaiers.

Een groot ander voordeel van deze handgrasmaaier is dat je de maaihoogte centraal kunt instellen. Je hoeft daarvoor niet bij elke wielas apart de hoogte in te stellen. Hiermee heeft het verschillende voordelen ten opzichte van de andere grasmaaiers in deze review.

Opvangbak

De opvangbak die wordt gebruikt heeft een inhoud van 25 liter, waardoor dit erg geschikt is voor een klein gazon. Zelfs het maaien met nat gras is hierdoor mogelijk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de andere grasmaaiers.

Helaas is er geen gebruik gemaakt van een mulching functie. Alles wat je niet opvangt in de opvangbak, kun je met een bladblazer wegblazen. We hebben namelijk wel ervaren dat de opvangbak de kleinste grassprieten wel door kan laten.

Ten opzichte van de aandrijving grasmaaiers, moet je deze grasmaaier handmatig duwen. Hierdoor duurt het wel langer om het gras te maaien en we zouden het daarom ook niet aanraden om deze grasmaaier te gebruiken als je een groter gazon hebt. In dat geval zouden we een andere grasmaaier kopen.

De ideale grasmaaier voor een scherpe prijs, geschikt voor de kleinere gazons!

Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit