Beste grasmaaier 2022 - Top 10

Laatste ge-update in door Jasper van Campen


Wordt het gras in je tuin een beetje lang? Dan wordt het tijd voor een grasmaaier. Natuurlijk ga je meteen op zoek naar de beste grasmaaier, maar dan kom je erachter dat het aanbod enorm is. 

Geen probleem, want wij helpen je met je keuze. Je pakt gewoon even onze top 10 van grasmaaiers erbij, want daarin staan 10 grasmaaiers die we voor je getest hebben. In de reviews lees je precies wat de verschillen zijn tussen de geteste grasmaaiers en wat de plus- en minpunten zijn.

Een grasmaaier voor elke tuin

Voordat je een grasmaaier uitkiest, kijk je natuurlijk eerst even hoe je tuin erbij ligt. Heb je een kleine tuin met weinig gras, dan is een handgrasmaaier een voordelige keuze. Geen elektriciteitskosten en je blijft lekker fit. Heb je wat meer vierkante meters? Dan wordt een elektrische grasmaaier of een grasmaaier op benzine interessanter, want daarmee maai je sneller. Met een accu grasmaaier kun je dan mooi de randjes langs de perken trimmen. En als je wilt dat al het werk voor je gedaan wordt, dan is een robot grasmaaier een prima keuze.

Hoe kies je de beste grasmaaier?

De beste grasmaaier vind je het snelst als je even in onze Koopgids kijkt. Daarin hebben we op een rijtje gezet wat belangrijk is bij het kiezen van de juiste grasmaaier voor jouw situatie. Samen met onze grasmaaier top 10 heb jij zo binnen no time de perfecte grasmaaier gevonden.

 • Beste handgrasmaaier - GARDENA 330
 • Beste grasmaaier met snoer - WOLF-Garten A340
 • Beste grasmaaier met accu - Rotak 43 Li
 • De beste stille grasmaaier - Makita DLM431PT2
 • Beste robotmaaier - McCulloch robotmaaier ROB S600
# Product Soort grasmaaier Gazonoppervlakte Mulchen
1 GARDENA 330
Beste handgrasmaaier
Hand 150 m² Bekijk prijzen
2 WOLF-Garten A340
Beste grasmaaier - snoer
Snoer 250 m² Bekijk prijzen
3 Rotak 43 Li
Beste grasmaaier - accu
Accu 600 m² Bekijk prijzen
4 Makita DLM431PT2 Accu 575 m² Bekijk prijzen
5 McCulloch robotmaaier ROB S600 Robot 600 m² Bekijk prijzen
6 AdvancedRotak 650 Snoer 800 m² Bekijk prijzen
7 GARDENA PowerMax Li-36/32 Accu 250 m² Bekijk prijzen
8 Einhell GC-HM 30 Hand 150 m² Bekijk prijzen
9 Benzine grasmaaier ACG53-COMFORT+ Benzine 1500 m² Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 19 mei 2022
GARDENA 330 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Maait het gras goed - Perfect voor een klein gazon - Inklapbaar - Duwt lichtSnijdt het gras goed
 • Maaihoogte per wiel instellen - Geen mulchfunctie - Gras naderhand opharken
Productreview:

De Gardena 330 is een handgrasmaaiers en zeer geschikt voor kleine gazons tot 150 m². Hij snijdt het gras goed af dankzij het scherpe mes. Met weinig moeite en geluid dus je deze grasmaaier over het gazon en bereik je een mooi effect. Je kunt de Gardena 330 afstellen in vier hoogtes, van 1,2 tot 4,3 cm. De maaibreedte is 33 cm. Na gebruik kun je de handgreep van de grasmaaier inklappen, zodat je hem compact kunt opbergen. Het is mogelijk om er een extra grasvangzak bij te bestellen. Het gras wordt in de zak opgevangen en bespaart je naderhand het opruimen van het gemaaide gras.

Een beetje onhandig is dat je de maaihoogte per wiel moet instellen.

Verkrijgbaar bij:
WOLF-Garten A340 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Mulchen - Compact opvouwbaar - Licht en gemakkelijk in gebruik
 • Zijkanten worden niet gemaaid - In elkaar zetten is wat lastig
Productreview:

De WOLF-Garten elektrische grasmaaier met snoer is een ideale grasmaaier voor gazons tot 250 m². Deze grasmaaier heeft een maaibreedte van 34 cm, de motor heeft een vermogen van 1400 W. Je kunt deze grasmaaier instellen op 6 hoogtes. Fijn is dat deze grasmaaier voorzien is van een mulchfunctie, die je aan of uit kunt zetten. Mulchen zorgt ervoor dat het afgesneden hergebruikt wordt als natuurlijk meststof voor jouw gazon. Met hoog gras heeft deze grasmaaier wel wat moeite, maar dit is hoeft geen probleem te zijn als je gewoon regelmatig je gazon onderhoudt. Dankzij de grote vulzak (30 l) kun je in een keer je gazon maaien, tussendoor legen zou niet nodig moeten zijn. De indicator geeft een seintje als de vulzak vol zit.

Deze grasmaaier maait de kanten niet mee.

Rotak 43 Li Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Grote opvangbak (50 l) - Grasranden worden goed meegenomen - Licht van gewicht - Maakt weinig geluid
 • Accu is na ca. 400 m² leeg - Geen mulchfunctie
Productreview:

De Bosch Rotak 430 LI is de beste grasmaaier voor gazon tot 600 m². Geen gedoe met kabels meer, het enige wat je nodig hebt is een volle accu. Deze grasmaaier heeft een grote opvangbak van maar liefst 50 l. Hij is licht van gewicht (13,7 kg) en heeft ergonomische handvaten, zodat je comfortabel een groot gazon kunt maaien. De grasmaaier heeft een maaibreedte van 43 cm en maait ook goed langs de randen. Bovendien maakt de Rotak 43 LI weinig geluid.

Helaas heeft deze grasmaaier geen mulchfunctie.

Verkrijgbaar bij:
Makita DLM431PT2 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Grote opvangbak (50 l) - Ruime keuze uit maaihoogtes 2 - 7,5 cm - Weinig geluid
 • Geen mulchfunctie - Geen seintje als de opvangbak vol is
Productreview:

Deze accu-grasmaaier van Makita is licht van gewicht, goed wendbaar en kan zonder problemen een oppervlakte van 575 m² maaien. Zelfs op wat hobbelige grasvelden heb je met deze grasmaaier goed resultaat. De grasmaaier wordt geleverd inclusief accu. De accu is ook bruikbaar bij andere gereedschap van Makita. De status van de batterij is goed afleesbaar, helaas krijg je geen seintje als de grasopvangbak (50l) vol is. Deze grasmaaier van Makita heeft een maaibreedte van 43 cm, is in hoogte verstelbaar (2 – 7,5 cm) en maakt weinig geluid tijdens het maaien.

Helaas heeft deze grasmaaier geen mulchfunctie.

Verkrijgbaar bij:
McCulloch robotmaaier ROB S600 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geen moeite met hobbels en kuilen - Zeer stil (58 dB) - Bestuurbaar via app - Mulchen
 • Geen regensensor - Maait de zijkanten niet
Productreview:

De McCulloch ROB S600 is een robotmaaier die geschikt is voor tuinen met een oppervlakte tot 600 m². Via bluetooth koppel je de grasmaaier aan een relatief simpele app. Als je liever geen app gebruikt, dan kun je het toetsenbord op de grasmaaier zelf gebruiken. Net als bij alle andere robotmaaiers is het installeren een tijdrovend klusje, maar als het eenmaal staat heb je er verder geen omkijken meer naar. De maaihoogte is instelbaar van 2 tot 5 cm, ook kun je ervoor kiezen om de machine te laten mulchen. De afmetingen zijn 69 x 33 x 49 cm, hij weegt 15,3 kg. Meegeleverd wordt een handleiding, draadpinnen, perimeterdraad (150 m), een meetlat, laadstation, voedingskabel en schroeven voor het laadstation.

Hij heeft geen regensensor. Je moet het dus zelf uitzetten als het begint te regenen.

AdvancedRotak 650 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Neemt graskanten mee - Lichtgewicht en comfortabel - Grote opvangbak (50 l)
 • Geen mulching functie
Productreview:

De Bosch AdvancedRotak 650 is een elektrische grasmaaier die geschikt is voor gazons tot een oppervlakte van 800 m². Hij heeft een maaibreedte van 41 cm. De maaihoogte is verstelbaar van 2 tot 8 cm. Hij weegt slechts 16 kg en is eenvoudig in gebruik. Fijn is dat deze grasmaaier ook de zijkanten meepakt bij het grasmaaien. Dankzij de grote opvangbak met een inhoudt van maar liefst 50 liter hoef je het gras na het maaien niet op te ruimen.

Let er wel even op dat je bij deze grasmachine nog een verlengsnoer moet aanschaffen.

Verkrijgbaar bij:
GARDENA PowerMax Li-36/32 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Licht van gewicht (8,9kg) - Maar liefst 10 maaihoogtes - Accu ook bruikbaar op ander Gardena gereedschap
 • Veel geluid (95 dB) - Geen functie voor mulchen
Productreview:

De Gardene PowerMax Li-36/32 maakt grasmaaien een stuk leuker. Hij is licht van gewicht en goed wendbaar. Je hebt maar liefst 10 maaihoogte instellingen waar je uit kunt kiezen. De maaibreedte is 32 cm. De opvangzak heeft een inhoudt van 30 liter. Dit is niet heel groot, maar voldoende voor een gazon met een oppervlakte tot 250 m².

Deze grasmaaier maakt veel geluid. Het gemeten geluidsniveau is maar liefst 95 dB.

Verkrijgbaar bij:
Einhell GC-HM 30 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Duwt licht - Maait het gras goed - Inclusief opvangbak
 • Opvangbak wil nog weleens loslaten - Geen mulching functie
Productreview:

De Einhell is een handgrasmaaiers en zeer geschikt voor kleine gazons tot 150 m². Met weinig moeite en geluid dus je deze grasmaaier over het gazon en bereik je een mooi effect. De maaihoogtes zijn afstelbaar van 1,5 – 4,2 cm. De maaibreedte is 30 cm. Deze grasmaaier wordt geleverd inclusief een kleine opvangbak met een inhoud van 16 liter. Het gras wordt hierin opgevangen en bespaart je naderhand het opruimen van het gemaaide gras.

De opvangbak laat snel los.

Verkrijgbaar bij:
Benzine grasmaaier ACG53-COMFORT+ Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor grote oppervlaktes tot 1500 m² - Mulchen - Maaibreedte 53 cm
 • Maakt veel geluid
Productreview:

De ACG53 Comfort+ is een benzine grasmaaier die zijn hand niet omdraait voor oppervlaktes tot maar liefst 1500 m². Hij is zelfrijdend, voorzien van een grote opvangzak (60 l) en een mulchenfuntie. De maaibreedte is 53 cm. De maaihoogte is instelbaar van 2 tot 8 cm. Uniek aan deze benzine grasmaaier is dat je hem niet hoeft aan te trekken, maar slechts met een druk op de knop de motor kunt starten.

Deze grasmaaier maakt met 98 dB best wel wat geluid.

Verkrijgbaar bij:
Door: Jasper van Campen

Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.

Socials: Jasper

LinkedIn - Facebook - E-mail