Wanneer kan ik mijn gras maaien na de regen?

Door: Jasper
Laatste update: 17 februari 2022

In de zomer kan grasmaaien een geweldige manier zijn om wat beweging te krijgen en tijd buiten door te brengen. Maar wat doe je met die regenachtige dagen?

image

Verschillende soorten grasmaaiers

Een grasmaaier is een machine met een stel messen die met hoge snelheid ronddraait om het gras te maaien.

Er zijn drie soorten grasmaaiers: rolmaaier, roterende, en trekker.

  • De rolmaaier is de oudste soort en bestaat al sinds de jaren 1830. Hij heeft een lange steel en gebruikt een haspel met scherpe messen om het gras te maaien.
  • De roterende maaier wordt ook wel kracht- of zelfrijdende grasmaaier genoemd en wordt aangedreven door een elektromotor of benzinemotor. Hij werkt als een onkruidverdelger op wielen en kan met de hand worden rond geduwd of achter een zitmaaier worden getrokken.
  • De laatste soort, de grasmaaier van het trekkertype, wordt aangedreven door een elektromotor of benzinemotor en kan met de hand worden rond geduwd of achter een zitmaaier worden getrokken.

Hoe je een gazon maait na regen – EssentiĆ«le stappen en tips

Een gazon maaien nadat het geregend heeft, is geen taak die de meeste mensen leuk vinden, maar het is nodig om het gras gezond te houden. Als je je gazon maait nadat het geregend heeft, zijn er enkele stappen en tips die deze taak gemakkelijker maken.

Er zijn enkele dingen om rekening mee te houden als je je gazon maait na regen:

  • Het gras zal natter zijn dan gewoonlijk, dus wees voorzichtig als je de messen afsnijdt.
  • Het zal langer duren voor het gras droog is, dus wacht tot het gras opgedroogd is voor je er weer meststof of water over gooit.
  • Als de regen hevig, wacht dan tot al dit water verdampt is voordat je gaat maaien.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer