Beste grastrimmer 2023. 5x goede benzine grastrimmer

Laatste ge-update in door Stijn

Een grastrimmer is de ideale aanvulling op je tuingereedschap. Naast een reguliere grasmaaier of robotmaaier kun je deze gebruiken om de kanten bij te knippen en je gazon aan alle kanten netjes te houden. Maar welke grastrimmer is nou eigenlijk de beste grastrimmer van 2023? Wij zochten het voor je uit.

Uit onze uitgebreide review is namelijk naar voren gekomen dat de Makita DUR181Z de beste grastrimmer van 2023 is. We hebben de grastrimmers vergeleken op basis van geluidsniveau, maaibreedte van de draad, het gewicht en natuurlijk de prijs. Ben je nog benieuwd naar andere goede grastrimmers? Hier lees je er alles over!

Product Gewicht Maaibreedte Geluidsniveau
Makita DUR181Z Makita DUR181Z
Beste koop grastrimmer
3,1 kilogram 26 centimeter 82 dB Bekijk prijzen
Bosch ART 27 Bosch ART 27
Best geteste grastrimmer
2,7 kilogram 27 centimer 96 dB Bekijk prijzen
BLACK+DECKER ST182320-QW BLACK+DECKER ST182320-QW
Beste grastrimmer op accu
2,96 kilogram 25 centimeter 96 dB Bekijk prijzen
GARDENA SmallCut 300/23 GARDENA SmallCut 300/23
Beste elektrische grastrimmer
1,6 kilogram 23 centimeter 94 dB Bekijk prijzen
McCulloch TRIMMAC McCulloch TRIMMAC
Beste benzine grastrimmer
3,9 kilogram 25 centimeter 112 dB Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 3 juni 2023
Makita DUR181Z Bekijk prijzen
Gewicht: 3,1 kilogram
Maaibreedte: 26 centimeter
Geluidsniveau: 82 dB
Hierom zijn we fan:
Accu - Draaibare kop - Telescopische steel - Draagriem
Let hierop:
Geen accu - Wielen

Na allerlei tests voltooid te hebben, kunnen we maar één ding concluderen. De Makita DUR181Z is de beste grastrimmer van 2023. Dit komt allereerst doordat de grastrimmer op accu werkt. Hierdoor kun je deze enorm gemakkelijk mee door de tuin nemen en ben je niet afhankelijk van:

 • Benzine
 • Stopcontacten
 • Verlengsnoeren

Telescopische steel

Daarnaast maakt de grastrimmer gebruik van een telescopische steel. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om de ideale werkhoogte te bepalen. Zo weet je zeker dat je niet te ver door je rug hoeft om de kanten te trimmen en kun je de grastrimmer klein genoeg maken om mee te werken.

Daarnaast heeft Makita ook gekozen voor een draaibare kop. Het grote voordeel van deze draaibare kop is dat je hierdoor ook de moeilijk bereikbare plaatsen eenvoudig kunt trimmen. Daarbij moet je denken aan graskanten die kort langs de muur of bij de stoep liggen.

Een laatste feature waar we enorm fan van zijn is de meegeleverde draagriem. Hierdoor kun je het gewicht van 3,1 kilogram verlichten. De draagriem doe je eenvoudig over je schouder. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere grastrimmers.

De nadelen

Helaas hebben we ook ervaren dat er het een en ander ontbreekt bij deze grastrimmer. Allereerst is dit het feit dat er standaard geen lithium ion accu wordt meegeleverd. Hierdoor moet je zelf een accu aanschaffen. Een voordeel is wel dat je deze accu in veel gevallen ook op de andere toestellen van Makita kunt gebruiken, waaronder bijvoorbeeld de heggenschaar.

Daarnaast zien we dat er geen wielen op de grastrimmer zitten. Hierdoor wordt het gebruik van de grastrimmer niet verder verlicht en moet je de grastrimmer door de tuin dragen als je bijvoorbeeld aan de andere kant verder wil.

Een van de beste accu grastrimmers van 2023 vanwege de extra features en het feit dat deze op accu werkt.

Bosch ART 27 Bekijk prijzen
Gewicht: 2,7 kilogram
Maaibreedte: 27 centimer
Geluidsniveau: 96 dB
Hierom zijn we fan:
Draaibare kop - Telescopische steel - Extra handvat - Prijs
Let hierop:
Draagriem - Geluidsniveau

We hebben aardig wat grastrimmers door ons panel laten testen, maar uiteindelijk is daar de Bosch ART 27 als best geteste grastrimmer van 2023 uit de test gekomen. Deze elektrische grastrimmer heeft namelijk een draaibare kop, waardoor je de mogelijkheid hebt om deze te kantelen of draaien. Hierdoor bereik je moeilijkere plekken, maar kun je ook graskanten afsnijden.

Telescopische steel

Als tweede pluspunt hebben we de telescopische steel ervaren. Hierdoor kun je de grastrimmer namelijk korter of langer maken. Dit geeft je ten opzichte van andere toestellen een aantal belangrijke voordelen:

 • Ergonomische werkhoogte instellen
 • Beter voor rug, schouders en heupen
 • Ook de moeilijker bereikbare plekken kun je bij

Een extra aspect dat de ergonomie van het apparaat verhoogd, is het handvat dat gebruikt is. Er is gebruik gemaakt van een tweede handvat, waardoor je ze allebei kunt gebruiken om het apparaat te dragen. Niet alleen maakt dit het werk lichter, je kunt ook veel gecontroleerder te werk gaan. Hierdoor heb je overal een vlak gazon!

Een laatste voordeel is de prijs van het product. Vergelijken we dit namelijk met de andere producten, dan zien we dat de prijs enorm laag ligt. Hierdoor is de prijs-kwaliteitverhouding erg hoog. Het is een van de belangrijkste redenen dat we deze grastrimmer in deze review hebben opgenomen.

De minpunten

Helaas hebben we nog een tweetal minpunten die we tijdens het testen tegen zijn gekomen. Hoewel er ergonomisch weinig op aan te merken is, ontbreekt er wel een draagriem. Deze draagriem zorgt er normaal gesproken namelijk voor dat het nog minder zwaar is om de grastrimmer te gebruiken. Dit is wat ons betreft wel een punt van aandacht.

Daarnaast is ook het geluidsniveau met maar liefst 96 dB aan de hoge kant. Dit is vergelijkbaar met het geluidsniveau van een bosmaaier. Het advies is dan ook om gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruik van de bosmaaier. Dit moet voorkomen dat je een gehoorbeschadiging oploopt.

De best geteste bosmaaier vanwege de lage prijs en de ergonomische extra's die de grastrimmer heeft.

BLACK+DECKER ST182320-QW Bekijk prijzen
Gewicht: 2,96 kilogram
Maaibreedte: 25 centimeter
Geluidsniveau: 96 dB
Hierom zijn we fan:
Accu grastrimmer - Draaibare kop - Telescopische steel - Gewicht
Let hierop:
Draagriem - Wielen

Ben je op zoek naar een goede grastrimmer die op accu werkt? Dan hebben we hier de Black+Decker ST182320 QW voor je. Doordat de grastrimmer op een accu werkt, kun je deze door de hele tuin gebruiken. De accu werkt op 18 Volt en heeft daarmee voldoende kracht om de tuin te doen. Let er wel op dat het 3 uur kan duren voor de accu volledig is opgeladen.

Een groot voordeel van deze accu is daarnaast ook dat je de accu van Black+Decker ook op andere apparaten van dit merk kunt gebruiken, waaronder:

Gewicht

Met een gewicht dat onder de 3 kilogram ligt, is het een handzame grastrimmer die je verschillende uren achter elkaar kunt gebruiken. We hebben de grastrimmer zowel door een vrouw als door een man laten testen en beide kunnen beamen dat de grastrimmer langdurig te gebruiken is.

Hierbij moeten we wel vermelden dat er geen draagriem wordt meegeleverd én dat er geen wielen op de grastrimmer zitten. Het gewicht wordt dus op geen enkele manier verlicht. Een voordeel is dan wel weer dat de grastrimmer een extra handvat heeft, zodat je deze niet met één hand hoeft te hanteren en deze op die manier toch wat lichter wordt.

Draaibare kop

Ook deze grastrimmer heeft een draaibare kop die je kunt gebruiken. Met deze draaibare kop bereik je de moeilijker te bereiken plekken. Een groot voordeel van de grastrimmer is dat je binnen een handomdraai omschakelt van knippen naar trimmen. Ideaal als de robotmaaier een deel van het gazon vergeten is bijvoorbeeld!

De telescopische steel kun je snel verstellen, waarmee je de ideale werkhoogte in kunt stellen. De hoogte kun je verstellen tussen 101 en 127 centimeter, waardoor we dit tot een van de beste grastrimmers kunnen bestempelen. Het extra handvat zorgt er daarnaast ook voor dat je enorm veel grip hebt.

De beste accu grastrimmer van 2023 met een gewicht onder de drie kilogram en de handige accu die je op verschillende apparaten kunt gebruiken.

GARDENA SmallCut 300/23 Bekijk prijzen
Gewicht: 1,6 kilogram
Maaibreedte: 23 centimeter
Geluidsniveau: 94 dB
Hierom zijn we fan:
Lichtgewicht - Prijs - Elektrische grastrimmer - Langere draad
Let hierop:
Draaibare kop - Telescopische steel

Laten we beginnen met een van de meest unieke punten van deze degelijke grastrimmer, de Gardena SmallCut 300/23. Dat is de draad die gebruikt is, die je namelijk kunt verlengen. Wil je de draad namelijk verlengen, dan tik je eenvoudigweg met de kop op de grond en de draad wordt verlengd. Dit kan tot maximaal 23 centimeter.

Goede grastrimmer

In deze grastrimmer vergelijking is er geen enkele grastrimmer die kan tippen aan de zeer scherpe prijs van deze Gardena grastrimmer. De elektrische grastrimmer werkt met een 300 Watt vermogen, waardoor je deze uitstekend kunt gebruiken om de kanten van het gras mooi te maken.

We hebben een drietal aspecten die ontbreken bij deze grastrimmer:

 • Draaibare kop
 • Telescopische steel
 • Wielen

Door het ontbreken van deze aspecten moet je het doen met dit standaard model. Er is dus een stuk minder mogelijk dan bijvoorbeeld bij de andere grastrimmers in deze review. Omdat dit niet op de trimmer zit, zien we ook dat de prijs een stuk goedkoper is dan de andere modellen.

Bij het gebruiken van de grastrimmer is ons opgevallen dat het gewicht enorm licht is. De grastrimmer weegt namelijk maar 1,6 kilogram en is daarmee de lichtste grastrimmer in deze review. Hierdoor gebruik je deze moeiteloos door de hele tuin heen en kun je er enorm lang mee vooruit zonder dat het zwaar wordt.

Verlengsnoer nodig

Let er bij de grastrimmer tevens op dat je een verlengsnoer of stopcontact nodig hebt om de grastrimmer te laten werken. Dit wil zeggen dat je genoeg stroompunten in de tuin moet hebben. Heb je dit namelijk niet, dan adviseren we om een verlengsnoer of haspel te gebruiken om de grastrimmer te gebruiken.

De beste elektrische grastrimmer met een zeer scherpe prijs en een verlengbare draad.

McCulloch TRIMMAC Bekijk prijzen
Gewicht: 3,9 kilogram
Maaibreedte: 25 centimeter
Geluidsniveau: 112 dB
Hierom zijn we fan:
Ergonomisch handvat - Benzine grastrimmer - Krachtige motor - Draad uitrollen
Let hierop:
Gewicht - Draaibare kop

Hoewel we met de McCulloch Trimmac de duurste grastrimmer in deze review hebben, is dit een van de beste benzine grastrimmers van 2023. Dit komt allereerst door het ergonomische handvat. Deze is lusvormig en daardoor enorm handig te hanteren.

Beste grastrimmers

Het is een van de beste grastrimmers vanwege de dubbele snijdraad die gebruikt is. Hierdoor is de grastrimmer een stuk effectiever dan de andere grastrimmers in deze review. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een solide aluminium schacht, waardoor het ook een zeer duurzame grastrimmer is.

Is de draad op de een of andere manier kort aan het worden, dan kun je eenvoudig met de kop op de grond tikken. In dat geval komt er een nieuw stuk draad uit de spoel, zodat je ook de rest van het gazon strak kunt maken.

Benzine grastrimmers

Doordat het gaat om een benzine grastrimmer, kun je de trimmer gemakkelijk meenemen door de hele tuin. Je bent daarbij dus niet afhankelijk van een stroompunt of een accu die leeg kan lopen. Bij het gebruiken van een benzine grastrimmer is het wel aan te raden om deze goed te onderhouden. Hier vertellen we je hoe je dat het beste kunt doen.

De benzine grastrimmer maakt gebruik van een krachtige motor, waardoor je zonder veel moeite ook stug gras kunt trimmen. Een van de nadelen die bij een benzine grasmaaier wel komt kijken is het zwaardere gewicht. Hierdoor moet je waarschijnlijk wel een stuk vaker pauze nemen. Je kunt er daarom voor kiezen om voor het reguliere gazon een robotmaaier te gebruiken.

Helaas ontbreekt bij de robotmaaier ook de draaibare kop, waardoor de moeilijker bereikbare plekken ook echt moeilijk bereikbaar blijven. Daarnaast heeft de benzine grastrimmer de volgende kenmerken:

 • Type brandstof: Mengsmering 1:40
 • Cilinderinhoud: 25 cm3
 • Vermogen: 600 Watt
 • Type benzinemotor: Tweetakt
 • Inhoud reservoir: 0,34 liter

De beste benzine grastrimmer van 2023 vanwege de dubbele snijddraad en het ergonomische handvat!

Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.