Beste 5 handschoenen van 2022

Laatste ge-update in door Stijn

In de wintermaanden is het belangrijk om warme handen te houden. De handen, voeten en het hoofd zijn namelijk de lichaamsdelen waar je de meeste warmte verliest. Daarom hebben we in deze review de beste handschoenen voor je op een rij gezet, waar de San Vitale de beste handschoenen van 2022 zijn.

We hebben de handschoenen op verschillende beoordeeld, te weten de prijs, het materiaal, Touchscreen tip en het gewicht. Laten we hieronder eens kijken naar de top-5 handschoenen van 2022, zodat je nooit meer met koude handen staat te wachten op de bus!

# Product Materiaal Touchscreen Tip Gewicht Prijs v.a.
1 San Vitale
Beste koop handschoenen
Wol / Katoen 60 gram € 15,95
2 Roegaarden Sport Handschoen
Best geteste handschoenen
Polyester 100 gram € 19,98
3 PIXMY Verwarmde Handschoenen
Beste verwarmde handschoenen
Katoen / Wol 400 gram € 79,95
4 R2B handschoenen
Beste winterhandschoenen
Acryl 49 gram € 14,95
5 iMoshion Leren Handschoenen
Beste leren handschoenen
Leer 87 gram € 24,95
Laatste prijs-update: woensdag 28 september 2022
San Vitale Bekijk prijzen
Materiaal: Wol / Katoen
Touchscreen Tip: Ja
Gewicht: 60 gram

Laten we beginnen met de San Vitale, de beste handschoen van 2022. Dit komt vooral door het lichte gewicht van de handschoen. Met maar 60 gram voelt deze licht aan, terwijl deze toch veel warmte biedt, zowel tijdens activiteiten als bijvoorbeeld tijdens het wandelen.

Wat we als enorm voordeel zien is dat je je telefoon gewoon kunt bedienen door de Touchscreen Tip. Deze zit op zowel je wijsvinger als duim, waardoor je ook gewoon kunt blijven typen. Let er wel op dat het typen wat langzamer kan gaan, omdat de Touchscreen Tip niet altijd het juiste icoon aanklikt.

We zien deze handschoenen daarnaast als echte sporthandschoenen, vooral door het lichte gewicht en het fijne materiaal. De handschoenen zijn namelijk gemaakt van verschillende materialen om de duurzaamheid en de warmte van de handschoenen te verhogen. Denk daarbij aan:

 • Elastaan in de band
 • Acryl
 • Wol
 • Katoen

Let er wel op dat de handschoen minder geschikt is voor sporten waarbij je grip nodig hebt, zoals bij het ingooien met voetbal. We hebben zelf ervaren dat de handschoen in dat geval te weinig grip biedt en dat (helaas) de ingooi naar de andere partij gaat. Houd hier rekening mee!

One-size handschoen

Ook de prijs zien we als zeer voordelig. Het is een relatief goedkope aanschaf, waardoor je ook direct meerdere handschoenen tegelijk voor de hele familie kunt kopen. Hier komt ook direct het grote voor- en nadeel van de handschoen om de hoek kijken.

Aan de ene kant is het natuurlijk voordelig dat je niet telkens hoeft te kijken of de handschoen wel dat juiste maat heeft. Daarentegen is de kans wel een stuk groter dat je voor de een perfecte handschoenen koopt, terwijl dezelfde handschoenen voor de ander te groot of te klein zijn. Hier moet je goed op letten.

De San Vitale handschoenen zijn de beste handschoenen van 2022 door het lichte gewicht en de duurzame materialen!

Plus- en minpunten
Lichtgewicht – Touchscreen Tip – Prijs – Sporthandschoen
One-size – Geen grip
Verkrijgbaar bij:
Roegaarden Sport Handschoen Bekijk prijzen
Materiaal: Polyester
Touchscreen Tip: Ja
Gewicht: 100 gram

Op zoek naar geweldige sporthandschoenen? Dan moet je deze Roegaarden Sport Handschoen hebben! Een van de grote voordelen ten opzichte van de concurrenten, is dat er gripstrips op de handpalmen gezet zijn. Hierdoor heb je een goede grip, bijvoorbeeld bij het vasthouden van een racket:

 • Gripstrip op de handpalm
 • Gripstrip bij de vingertoppen
 • Gripstrip bij de bal van je duim

Daarnaast is de prijs met maar €14,99 enorm voordelig, zeker als we kijken naar de functionaliteiten die je terugkrijgt. Gebruik je deze handschoenen alleen voor het hardlopen, wandelen of fietsen, dan raden wij ze aan. Wil je ze ook in het dagelijks leven gebruiken, dan zijn ze de prijs dubbel en dwars waard.

Natuurlijk is er op deze handschoenen ook gebruik gemaakt van de Touchscreen Tip, zodat je jouw mobiele telefoon tijdens je activiteiten gewoon kunt gebruiken. Een nadeel vinden we echter wel dat het gewicht ten opzichte van andere handschoenen wat zwaarder is. Let er goed op of je dit fijn vindt.

Een laatste nadeel dat we hebben kunnen opmerken is dat de handschoenen maar in twee maten verkrijgbaar zijn, namelijk S en L. Bij het passen van de handschoenen moet je er goed op letten dat deze goed aansluiten. Is dit niet het geval, dan haal je al niet het beste uit de gripstrips.

Waterdicht

Een ander groot voordeel is dat de handschoenen zo goed als waterdicht zijn, waardoor je ze bij alle buitensporten aan kunt doen. Stop je de handschoenen in de wasmachine en droger, let er dan wel op dat je deze behandelt met speciaal wasmiddel, zoals ze dat bijvoorbeeld bij Bever doen. 

Hoewel de handschoenen waterdicht zijn, zorgen hevige of langdurige regenbuien er wel voor dat je handen alsnog nat kunnen worden. Deze sporthandschoenen zijn daar echter niet de enige in. Vrijwel alle handschoenen in de markt zijn niet bestand tegen langdurige of hevige regenbuien. 

Met de speciale gripstrips zijn dit de ideale sporthandschoenen van 2022 voor fanatieke sporters en buitenmensen!

Plus- en minpunten
Grip – Prijs – Touchscreen Tip – Waterdicht
Gewicht – Maar 2 maten
Verkrijgbaar bij:
PIXMY Verwarmde Handschoenen Bekijk prijzen
Materiaal: Katoen / Wol
Touchscreen Tip: Ja
Gewicht: 400 gram

Ben je een echte koukleum en wil je voor eens en altijd afrekenen met koude handen als je op straat komt? Dan moet je deze PIXMY verwarmde handschoenen hebben. Met drie verschillende standen reken je af met koude handen en stap je weer met plezier op de fiets of de motor!

Zoals gezegd hebben de verwarmde handschoenen drie verschillende standen die je kunt gebruiken. Let er goed op dat de batterijduur hierdoor beïnvloed wordt. De drie standen zijn:

 • 40 graden
 • 48 graden
 • 55 graden

Hoewel er wordt aangegeven dat de batterijduur verschilt tussen de 4 tot 8 uur, hebben we zelf ervaren dat deze in de hoogste stand minder lang meegaat dan de opgegeven vier uur. Let er dus goed op als je bijvoorbeeld de hele dag verwarmde handen wilt tijdens het skiën dat je deze stand niet gebruikt.

De Touchscreen Tip zorgt ervoor dat je gewoon je mobiele telefoon kunt besturen, zoals tijdens het motorrijden of als je aan het wandelen bent. Deze zit wel alleen op de wijsvinger, dus het is niet mogelijk om met je duimen te typen. Hier moet je wel rekening mee houden.

Doordat de handschoenen ook nog eens waterafstotend en verstelbaar zijn, zijn het ideale omstandigheden voor verschillende weersomstandigheden. De handschoenen kun je verstellen rondom je pols, zodat deze strakker of juist losser komen te zitten.

Gewicht

Houdt er wel rekening mee dat de handschoenen aan de zware kant zijn. Dit komt vooral door de accu’s die worden meegeleverd. De handschoenen wegen daardoor bijna 250 gram per stuk, waardoor je deze minder snel tijdens het sporten of hardlopen aan zult doen. Tijdens wintersport zijn ze wel ideaal.

Dit komt mede ook door de stevigheid van de handschoenen. Je hoeft er daardoor niet bang voor te zijn dat je verwondingen oploopt als je bijvoorbeeld langs een ski schaaft. Door het stevige materiaal zijn je vingers en handen goed beschermd.

De beste thermo handschoenen van 2022 zorgen zelfs in de meest barre omstandigheden voor lekkere warme handen!

Plus- en minpunten
Verwarmde handschoenen – Touchscreen Tip – Waterafstotend – Verstelbaar
Zwaar - Batterijduur
Verkrijgbaar bij:
R2B handschoenen Bekijk prijzen
Materiaal: Acryl
Touchscreen Tip: Nee
Gewicht: 49 gram

Lekkere warme handschoenen voor een prikkie? Bij deze R2B handschoenen is dat mogelijk. Deze handschoenen zijn vanwege de scherpe prijs een echte aanrader. Doordat de handschoenen eenvoudig in de wasmachine en droger kunnen, kun je deze keer op keer blijven gebruiken.

Doordat de handschoenen gemaakt zijn van acryl, zijn deze enorm licht en kun je deze bij allerlei verschillende activiteiten aan. Hoewel de gripstrips ontbreken voor sporten waarbij je je handen moet gebruiken, zijn ze wel ideaal én zien ze er modieus uit! Een enorm voordeel voor de vrouwen onder ons!

De handschoenen kun je gewoon gebruiken met je mobiele telefoon, maar hebben niet als de meeste andere handschoenen in deze review een Touchscreen Tip. Hoewel ze wel te gebruiken zijn, kan de reactietijd soms wat langer zijn. Toch hebben we ervaren dat het nog steeds erg goed werkt.

Wat ons nog wel is opgevallen is dat je bij deze handschoenen sneller natte handen krijgt. Hoewel ze deels waterafstotend zijn, kregen we sneller natte handen dan bij de andere handschoenen. Gebruik je deze echter alleen om bijvoorbeeld naar het voetballen van je kinderen te kijken, dan zijn ze erg geschikt!

Maatvoering

Qua maatvoering zien we het als een groot nadeel dat de handschoenen maar in één maat geleverd worden. Hierdoor is de kans een stuk groter dat je te grote of te kleine handschoenen koopt. We adviseren daarom om eerst je handen op te meten voordat je besluit om deze handschoenen te kopen.

Een voordeel is dan wel weer dat de handschoenen uniseks zijn. De handschoenen zijn in het zwart verkrijgbaar, maar gelukkig ook in andere kleuren als dit beter bij je kleding past. Denk daarbij aan:

 • Wit met roze
 • Grijs met wit
 • Zwart met wit

Met afstand de beste modieuze winterhandschoenen voor 2022 die in verschillende kleuren verkrijgbaar is!

Plus- en minpunten
Prijs – Lichtgewicht – Touchscreen – Uniseks
One-size - Waterafstotend
Verkrijgbaar bij:
iMoshion Leren Handschoenen Bekijk prijzen
Materiaal: Leer
Touchscreen Tip: Ja
Gewicht: 87 gram

En tot slot hebben we nog de iMoshion Leren handschoenen voor de modieuze personen onder ons. Deze handschoenen passen onder vrijwel elke jas, maar zijn hierdoor een stuk minder geschikt voor sporten. Gebruik je deze om je outfit af te maken, dan zijn ze enorm geschikt.

Door het waterafstotende kenmerk van leder hoef je er niet bang voor te zijn dat je natte handen krijgt. Natte handen zorgen er namelijk ook een stuk sneller voor dat je koude handen krijgt. Dit is vanaf nu verleden tijd. Met deze handschoenen combineer je dus vooral functionaliteit met schoonheid.

Hoewel de handschoen geen specifieke Touchscreen Tip heeft, kun je wel gewoon je telefoon gebruiken. Het grote voordeel ten opzichte van een aantal andere handschoenen in deze review is dat je met elke vinger je telefoon kan gebruiken, dus niet met alleen je wijsvinger. Dit maakt de besturing makkelijker.

Helaas zien we wel dat de handschoenen maar in één maat verkrijgbaar zijn, namelijk maat M. Een handschoen met maat M heeft de volgende kenmerken:

 • Breedte handpalm: 16 centimeter
 • Lengte hand: 17 centimeter

Doordat de handschoenen van leer gemaakt zijn, is het een stuk moeilijker om handschoenen in one-size te kopen. Leer beweegt namelijk een stuk minder makkelijk mee, waardoor de handschoenen eigenlijk perfect moeten zitten om bruikbaar te zijn. Dit is dus wel een nadeel van deze leren handschoenen.

Reinigen

Let er bij het reinigen van deze leren handschoenen goed op dat deze niet in de wasmachine kunnen. Je kunt de leren handschoenen hebt beste met de hand schoonmaken of behandelen met een stoomapparaat. Hierdoor behoudt het leer de mooie kenmerken en wordt het niet stug of hard. 

Leren modieuze handschoenen van iMoshion zorgen voor warme handen en maken het gebruik van je telefoon mogelijk met koud weer!

Plus- en minpunten
Leer – Waterafstotend – Touchscreen – Modieus
One-size – Schoonmaken
Verkrijgbaar bij:
Door: Stijn

Hi! Wat leuk dat je dit leest. Mijn naam is Stijn Lamers en ik ben al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Ik houd van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Bij dit soort producten denk ik altijd, ‘kwaliteit boven kwantiteit’ en daarom wil ik jullie als lezer ook informeren over de beste producten die er momenteel op de markt zijn. Ben je benieuwd? Lees dan vooral de verschillende reviews op de website en zeg maar dag tegen een miskoop!