Beste hapjespan 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes

Lekker kokkerellen? Daar hoort een hapjespan bij! Met de beste hapjespan bak je namelijk een lekker stukje vlees of vis voor bij je avondeten. Een hapjespan is eigenlijk niets anders dan een soort koekenpan, maar dan met een hogere rand. Daardoor is de pan erg geschikt voor bijvoorbeeld roerbakschotels, risotto, dikkere stukken vlees, stoofpotjes en sauzen.

Die kun je ook in een braadpan klaarmaken, maar er zijn wel verschillen. Braadpannen zijn hoger, hebben een dikkere bodem en zijn beter geschikt voor het bakken van grotere stukken vlees. Voor dagelijks gebruik is een hapjespan het meest praktisch. Voeg er dus ook eentje toe aan je pannenset. Maar welke kies je? Welke hapjespan is de beste keus? Wij helpen je met kiezen!

Hoe bak je het lekkerste eten met een hapjespan?

Hapjespannen gebruik je tijdens het koken om vlees en vis te bakken of om een lekkere saus te maken. Let wel even op welke kookplaat je hebt, omdat niet alle pannen geschikt zijn voor alle kookplaten. Voor elk type kookplaat is er een geschikte hapjespan. Kies bijvoorbeeld de beste hapjespan voor inductie koken als je een inductiekookplaat hebt. Kook je op een keramische kookplaat, dan ga je op zoek naar de beste hapjespan voor keramisch koken. In onze hapjespan top 5 kun je deze pannen snel vinden en ook meteen bestellen. De beste hapjespan volgens de consumentenbond staat er bijvoorbeeld ook in. Zo heb je altijd de juiste pan te pakken.

Hoe kies je de beste hapjespan?

Welke hapjespan is de beste keus voor jou? Er zijn heel veel pannen te koop, dus hoe kies je daar nou de juiste uit? Je zou kunnen beginnen met de tips uit onze Koopgids. Daarmee krijg je alvast een idee wat belangrijk is bij de keuze van een nieuwe pan en op welke eigenschappen je moet letten. Hou je niet van afwassen, kijk dan bijvoorbeeld of de pan in de vaatwasser mag. En wil je graag gezond koken? Dan is de beste keramische hapjespan echt iets voor jou. Kijk vooral naar hoe je de pan wilt gebruiken, hoeveel gebruiksgemak je wilt hebben en hoe groot je budget is. Daarna kun je je keuze maken.

# Product Ovenbestendig? Soort anti-aanbaklaag Geschikt voor inductie? Prijs v.a.
1 Tefal Aroma Hapjespan - Ø 26 cm
Beste hapjespan voor inductie
PTFE € 48,95
2 Tefal Only Cook Hapjespan - Ø 24 cm
Beste hapjespan voor keramisch koken
Tot 175°C PTFE € 0,00
3 Tefal Expertise Hapjespan - Ø 24 cm
Beste hapjespan volgens de Consumentenbond
Tot 175°C Titanium € 47,99
4 Tefal Hard Titanium+ Hapjespan - Ø 24 cm
Beste Tefal hapjespan
Tot 175°C Titanium € 69,95
5 BK Easy Basic Hapjespan - Ø 28 cm
Beste BK hapjespan
Tot 160°C Teflon € 27,60
Laatste prijs-update: vrijdag 19 februari 2021
Agnes Voogt
Door: Agnes
Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:
LinkedIn - E-mail