Afvallen door hardlopen

Januari is de maand waarin de meeste goede voornemens in de praktijk worden gebracht. Maar met hardlopen kun je letterlijk elke dag beginnen. Dus waarom niet vandaag? Afvallen is voor veel mensen een reden om te starten met hardlopen. Daarom vind je hier een aantal tips om te gaan afvallen door hardlopen. Door je goed voor te bereiden, heb je grote kans dat jouw goede voornemen gaat slagen en je elke dag fitter wordt.

Starten met hardlopen

Gelukkig is hardlopen een sport waarbij je snel kan beginnen. Je hoeft niet eerst een abonnement af te sluiten en te kijken of het lesrooster bij jouw leven past. Nee, je kleedt je om in gemakkelijk zittende (enigszins sportieve) kleding, doet je hardloopschoenen aan en je loopt de deur uit. Je bent begonnen met hardlopen! Wat kan helpen is dat je drie vaste momenten per week gaat hardlopen. In het begin ben je nog geen 20 minuten onderweg. Dit ga je uitbouwen naarmate je langer loopt. Leg de lat niet te hoog, dit werkt niet stimulerend. Onthou dat de meeste lopers met 1 tot 2 kilometer beginnen en na zo'n 3 maanden richting de 5 km gaan.

Afvallen door hardlopen

Wanneer je 3 maanden bezig bent, zal je zien dat je inmiddels 4 tot 5 kilometer loopt. Of meer, of minder. Het maakt niet uit, belangrijker is dat jij je fijn voelt bij het hardlopen.  En zie je al verschil op de weegschaal? Of merk je dat je kleding wijder gaat zitten? Goed bezig, je bent aan het afvallen door hardlopen. Nog geen verschil gezien? Wellicht heb je een eetpatroon waar wijzigingen in moeten worden doorgevoerd. Nu je meer bent gaan bewegen, vraagt jouw lichaam om meer brandstof (voedsel). Als je na een rondje hardlopen gaat snoepen en dat lekkere koekje neemt, dan zal je niet afvallen. Maak hierin slimme(re) keuzes en neem wat fruit of kwark/yoghurt. Dit stilt de trek en is vetarm.

Afvallen door hardlopen

Doorgaan met hardlopen

Stel jezelf een doel om te gaan afvallen door hardlopen. Dit doel kan zijn dat je een bepaald aantal kilo’s wilt afvallen. Of dat je een bepaalde tijd of afstand gaat hardlopen. Hoe het ook zij, zet door met hardlopen op de momenten dat het even wat minder gaat. Of als je even geen zin hebt. Door consequent en gedisciplineerd te zijn, ga je sowieso je doel behalen. Helemaal fijn is als je het welbekende "hardloopvirus" krijgt, en je niet meer zonder lopen kan. Heel veel succes, je hoeft alleen maar te beginnen!