Hardloopschoenen voor beginner. Welke moet je kiezen?

Het voordeel van hardlopen is dat je er zo mee kunt beginnen. Of is dat niet zo? Is het bijvoorbeeld een goed idee om al direct goede hardloopschoenen aan te schaffen of kun je ook op je normale sneakers beginnen? Zijn er speciale hardloopschoenen voor beginners? En heb je al direct hardloopkleding of andere benodigdheden nodig?

Hardloopschoenen voor beginner. Welke moet je kiezen?

Beste hardloopkleding

Als je begint met hardlopen dan heb je nog geen idee waar je voorkeur ligt. Dit is een van de leuke uitdagingen aan hardlopen. Loop je graag in het najaar of liever in de zomer? Ben je graag dik aangekleed of ril je liever de eerste 5 minuten in je t-shirt om vervolgens een lekkere temperatuur te voelen bij de rest van je loop? Wil je op snelheid trainen of op lange afstanden? Wij adviseren om de eerste keren dat je gaat hardlopen vooral iets comfortabels aan te trekken. Misschien is dit voor jou een wijde joggingbroek of juist een strakke legging. Ontdek eerst wat jij fijn vind voordat je investeert in mooie hardloopkleding die je daarna niet meer draagt.

Goede hardloopschoenen voor beginner

En dan de hardloopschoenen. Misschien denk je nu; ik start wel eerst op mijn sneakers of normale sportschoenen. Dit raden we ten zeerste af. Hardloopschoenen zijn een investering die het absoluut waard zijn. Iedereen heeft zijn eigen manier van lopen. Er zijn  3 soorten hardloopschoenen; neutraal, onderpronatie en overpronatie schoenen. Veel mensen hebben een neutrale afwikkeling. Bij een neutrale afwikkeling komt je voet vrij recht neer bij de landing. Zakt je voet naar binnen bij de landing dan is er sprake van overpronatie en gaat je voet juist naar buitenkant dan is er sprake van onderpronatie. Kies je voor de verkeerde schoen of voor een neutrale sportschoen terwijl je meer ondersteuning nodig hebt dan kan je snel blessures oplopen. Goede hardloopschoenen voor beginners bestaan er dus niet, het is veel belangrijker om te kijken hoe je loopt en hier direct goede schoenen voor aan te schaffen.

Goede hardloopschoenen dames beginner

Een veelgemaakte fout is dat vrouwen kiezen voor mannenmodellen. Dit omdat óf de kleur niet beschikbaar is die ze willen óf het vrouwenmodel niet in de juiste maat komt. Dames- en herenschoenen verschillen echter van elkaar. Dames hardloopschoenen zijn gemaakt op de verhouding van een vrouwenvoet. Ook zijn mannen over het algemeen zwaarder gebouwd en moet een mannenschoen dus meer gewicht opvangen.

Wij hebben zowel voor mannen als voor vrouwen een lijst samengesteld met beste hardloopschoenen! Hier staan alles soorten hardloopschoenen in vermeld met verschillende prijzen waardoor ik zeker weet dat er ook iets voor jou budget tussenzit.