Beste hardloopkleding – wat heb je nodig?

De juiste hardloopkleding zorgt ervoor dat je met plezier gaat lopen en blijft lopen. Het is daarom belangrijk dat de kleding die je draagt lekker zit, en het is mooi meegenomen als het er mooi uitziet. Wat zijn essentiële kledingstukken die niet mogen ontbreken in je kast?

9200000088866516

Hardloopshirt

Het maakt natuurlijk uit in welk seizoen je gaat rennen. Hardloopshirts zijn verkrijgbaar met lange mouwen, korte mouwen en mouwloos. Vervolgens maak je de keuze hoe dik het shirt moet zijn, en of het nog bijvoorbeeld winddicht of ademend moet zijn. Hoe warmer het weer is, hoe minder mouw er op je shirt moet zitten.

Hardloopbroek

9200000072464875

Een hardloopbroek zit strak om je benen, omdat dit het meest prettig rent. Je hebt dan geen last van flapperende pijpen waar de wind vrij spel op heeft. Je kan de broeken in verschillende lengtes krijgen: lange pijp, halflange pijp en kort. Ook hier varieert de dikte van de stof. Als het erg warm is buiten kies je voor een short met een binnenbroek. Dan word je zweet goed afgevoerd.

9200000099369626

Hardloopjack

Een goed hardloopjack is winddicht, regenbestendig en vooral ademend. Het moet tenslotte zweet kunnen afvoeren. Zorg dat het jack om je lichaam sluit, zodat de wind er geen vat op krijgt.

Onderkleding

9200000086677355

Zowel in de winter, maar ook in het voor- en najaar is thermische onderkleding aan te raden. Zweet wordt hierdoor afgevoerd, en in de winter wordt je lichaamswarmte vastgehouden. Thermische ondershirts zijn (net als hardloopshirts) verkrijgbaar in lange mouw, halfvolle mouw en mouwloos. Zorg dat de onderkleding wordt gedragen in combinatie met de juiste bovenkleding, anders heeft de onderkleding geen zin.

9200000091236952

Hardloopsokken

Loopsokken zorgen dat vocht beter wordt afgevoerd en blaren worden erdoor voorkomen. Let dan er wel op dat de sokken naadloos zijn. De meeste hardloopsokken hebben teen- en hielbescherming en zijn voorzien van een merkteken links en rechts.

Winteraccessoires

9200000051563461

In de winter is een muts of hoofdband onmisbaar, aangezien de meeste warmte via je hoofd het lichaam verlaat. Een goede hardloopmuts zorgt ervoor dat je jouw zweet goed kwijt kan. Handschoenen hoef je minder snel te gebruiken. Je merkt vaak dat na 1 tot 2 kilometer je handen alweer voldoende zijn opgewarmd.

Als je deze hardloopkleding in je kast hebt liggen, weet je zeker dat je geen last van hebt van je kleding tijdens het lopen. Maar niet alleen je kleding is belangrijk, je hardloopschoenen zijn minstens zo belangrijk, maar dan om blessures te voorkomen. Kijk snel hier voor de beste dames hardloopschoenen en hier voor de beste heren loopschoenen om te lezen wat voor jou de beste hardloopschoenen zijn.