Beste hardloopschoenen brede voeten

Niet alleen de maat van een hardloopschoen is belangrijk, de breedte is net zo belangrijk! Als je hardloopschoenen niet de juiste breedte hebben, komt er wrijving tussen de schoen en voet. Je krijgt snel last van blaren, niet goed dus! Ook loopt het natuurlijk niet prettig als je voet in de verdrukking komt, waardoor je renhouding anders wordt. Je vergroot hiermee het risico op blessures. Laat je daarom goed adviseren over brede hardloopschoenen. 

Sommige modellen hardloopschoenen hebben naast het reguliere model ook nog een breder model schoen in het assortiment. Fabrikanten houden steeds meer rekening met alle verschillende voeten, wij hebben hieronder een aantal modellen hardloopschoenen geschikt voor brede voeten uitgelicht. Brede hardloopschoenen zijn wellicht ook handig bij gebruik van inlegzolen in je hardloopschoenen. Laat je hierover adviseren in de winkel. Lees snel verder wat de beste hardloopschoenen zijn als je brede voeten hebt.

Hardloopschoenen worden verdeeld in drie categorieën: neutraal, overpronatie en onderpronatie. Het is belangrijk dat je weet hoe jouw voet proneert, oftewel landt bij het hardlopen. Als je dit weet dan kun je eenvoudig onnodige blessures voorkomen door de juiste hardloopschoenen aan te schaffen. Zo hebben sommige hardloopschoenen meer demping op bepaalde plekken.

Neutrale hardloopschoenen voor brede voeten

Under Armour Charged Bandit

Deze schoen heeft Charged Cushion; een tussenzool met een stevig deel onder de hak en een zachter deel onder de voorvoet. Je krijgt zowel comfort als ondersteuning. Je voelt duidelijk de demping die in de schoen gebruikt is. Geschikt voor korte afstanden.

Bekijk prijzen
Asics Gel Fortitude

Bij Asics denk je sowieso aan demping in de zool. De belangrijkste demping zit in de middenzool die zorgt voor comfort. Verder wordt er een gedempte afzet gerealiseerd door de DuraSponge voorvoet.

Bekijk prijzen

Overpronatie hardloopschoenen voor brede voeten

Asics Gel Kayano 25

Stabiele antipronatie schoen, ook geschikt voor neutrale lopers. Deze schoen eigent zich goed voor het rennen van wedstrijden.

Bekijk prijzen