Beste neutrale hardloopschoenen

Bij neutrale pronatie landt de voet op de buitenkant van de hiel en kantelt vervolgens naar binnen (proneert). Als jij een hardloper met neutrale pronatie bent heb je minder kans op blessures. Wel is het belangrijk dat je de beste neutrale hardloopschoenen kiest met goede demping en ondersteuning. Neutrale hardloopschoenen met demping stimuleren de natuurlijke bewegingen van de voet. Hier hebben wij de beste hardloopschoenen verzameld met neutrale pronatie. Weet je nog niet wat voor soort hardloopschoenen je nodig hebt? Lees dan vooral even onze blog over proneren.

Alle modellen zijn verkrijgbaar in een heren- en damesvariant 

Adidas Supernova Glide 8

Adidas gebruikt Boost als demping in de zool, de bolletjes zijn ook duidelijk zichtbaar in de tussenzool. De hak heeft grotere balletjes dan de voorvoet, waardoor schokken goed opgevangen worden in de hak en de voorvoet een felle afzet krijgt.

Koop bij Bol.com
Nike Air Zoom Vomero 14

De Nike Air Zoom Vomero hardloopschoenen zijn geliefde schoenen onder hardlopers. Dit komt doordat er gebruik is gemaakt van zachte materialen en toch is het een responsieve schoen. Geschikt voor zowel een lange duurloop als korte sprints.

Koop bij Bol.com
Asics Gel Fortitude

Bij Asics denk je sowieso aan demping in de zool. De belangrijkste demping zit in de middenzool die zorgt voor comfort. Verder wordt er een gedempte afzet gerealiseerd door de DuraSponge voorvoet.

Koop bij Bol.com
Asics Gel-Nimbus

De Asics Gel Nimbus is al jaren het vlaggenschip van Asics, en een van de populairste neutrale hardloopschoenen onder lopers. De schoen heeft een goede demping doordat de zool van Speva is gemaakt. Dit geeft een goed loopgevoel.

Koop bij Bol.com
Brooks Ghost

De Ghost is een topmodel van Brooks. Een zeer goede en lichte hardloopschoen voor dames met neutrale afwikkeling.

Koop bij Bol.com
Brooks Glycerin 16

De Glycerin mag gerust een klassieker van Brooks worden genoemd. Brooks Glycerin 16 is voor veel neutrale lopers een veilige keuze, vooral vanwege het grote comfort en de degelijke bouw.

Koop bij Bol.com
Mizuno Wave Rider 22

Beste koop neutrale hardloopschoenen

Koop bij Bol.com
Under Armour Charged Bandit

Deze schoen heeft Charged Cushion; een tussenzool met een stevig deel onder de hak en een zachter deel onder de voorvoet. Je krijgt zowel comfort als ondersteuning. Je voelt duidelijk de demping die in de schoen gebruikt is. Geschikt voor korte afstanden.

Koop bij Bol.com