Beste onderpronatie hardloopschoenen

Er bestaan ontelbare soorten hardloopschoenen. En fabrikanten komen elk jaar met nieuwe modellen. Hoe weet je nu welk soort hardloopschoen het beste bij jou past? Deze vraag is lastig te beantwoorden. Er bestaan namelijk geen categorieën hardloopschoenen. Wel zijn er verschillen tussen hardloopschoenen. Dit hangt er van af of je een neutrale, onderpronatie of overpronatie type bent.

De term pronatie staat centraal. Pronatie gaat over de manier waarop je voet bij het landen naar binnen kantelt om de schok te verdelen. Wanneer je weet wat voor pronatietype je bent, kan je beter kiezen welke hardloopschoenen onderpronatie bij jou past. En welk model de beste hardloopschoen is!

Wat is onderpronatie?

Onderpronatie is ook wel bekend onder de term supinatie. De buitenkant van de hiel raakt de grond met een grotere hoek. Ook is er weinig tot geen normale pronatie. Hierdoor krijgt het onderbeen een groot deel van de schok. Als gevolg hiervan ben je gevoelig voor blessures door schokken, zoals stressfacturen. Slechts 5% van alle hardlopers heeft onderpronatie. Dit aantal is te weinig voor fabrikanten om hiervoor speciale hardloopschoenen te produceren. Kies daarom voor een neutrale hardloopschoen met extra veel demping. Hierdoor voorkom je dat de voet te veel naar buiten kantelt.

Asics Gel-Cumulus 18

Het Gel Cushioning System zorgt er voor dat de schokken tijdens de druk- en afzetfase worden verspreid. Je voet kantelt daardoor minder naar buiten. Uiteraard is het buitenmateriaal naadloos. De stof van de schoen is ademend en comfortabel.

Bekijk prijzen