Beste overpronatie hardloopschoenen

Er bestaan ontelbare soorten hardloopschoenen. En fabrikanten komen elk jaar met nieuwe modellen. Hoe weet je nu wat beste overpronatie schoenen zijn? Dit zijn namelijk schoenen met de beste demping. Laten we beginnen met de term pronatie. Pronatie gaat over de manier waarop je voet bij het landen naar binnen kantelt om de schok te verdelen. Wanneer je weet wat voor type loper je bent, kan je beter kiezen welke hardloopschoen bij jou past.

Hardloopschoenen overpronatie

Wat is overpronatie, ook wel bekend onder anti-pronatie? Bij overproneren landt de voet op de buitenkant van de voet en kantelt vervolgens te veel naar binnen (te veel pronatie). Het gewicht wordt nu naar de buitenste rand gebracht, in plaats van naar de bal van de voet. Om dit te corrigeren kan je het beste kiezen voor een hardloopschoen gericht op optimale ondersteuning, stabiliteit en gerichte demping. Overpronatie schoenen zorgen voor een effectievere verdeling van de schokken tijdens het hardlopen. Het midden van de hardloopschoen is steviger en biedt ondersteuning aan de voeten, soms doorgetrokken tot aan de hiel. De hardloopschoenen met extra demping die hier zijn beschreven, zijn antipronatie hardloopschoenen voor zowel heren als dames. Wat is dan de beste hardloopschoen antipronatie?

Asics Gel Kayano 25

Stabiele antipronatie schoen, ook geschikt voor neutrale lopers. Deze schoen eigent zich goed voor het rennen van wedstrijden.

Bekijk prijzen
Asics GT-2000 7

Een van de bekendste anti-pronatie schoenen. Net als de andere recente Asics schoenen bevat deze schoen ook het Fluidride systeem. Een middenzool die de schoen directer maakt zonder in te leveren op comfort.

Bekijk prijzen
Nike Air Zoom Structure 22

De bekende anti-pronatie loopschoen van Nike. De Dynamic Support in deze schoen – het antipronatieblok – heeft een goede overgang naar de voorvoet. Het is niet dwingend, waardoor je minder merkt van de correctie.

Bekijk prijzen